MarOs píše:
Podle prodejce právě ta nanofiltrace má zamezit nadbytečnému zanášení přístroje vápníkem. Takhle jí prezentují na svém webu:
Nanofiltrační systém je první filtrační systém na světě pro ionizátory. Velikost pórů na membráně nanofiltrace je 0,0001 - 0,00001, která umožňuje odstranění bakterií, virů, nečistot a jiných nebezpečných kontaminantů, přičemž voda stále obsahuje cenné minerály, které ionizátor potřebuje k ionizaci a Vaše tělo je může absorbovat. Dalším znakem naší nanofiltrační membrány je to, že odmítá polyvalentní ionty, jako je vápník a sulfát, což znamená, že náš nanofiltrační systém pracuje jako přírodní změkčovač vody bez použití jakýchkoliv chemikálií nebo solí
Jinak mi ten ionizátor zvedá PH ze 7,29 (voda z vodovodu) na 9,47. Nebýt toho ucpávání (vápníkem?), tak naprostá spokojenost
Tak ti nevím, ten nanofiltrační systém to asi vyřeší, ale za ty prachy. Na ty reklamí tríčky bych si dala bacha. Ale jestli to tvoje jde nějak rozšířit, tak co už.
Jinak jedna citace: "1. Keramické membrány zastaví všechny usazeniny a bakterie větší 0,2 mikronu."
http://www.alkastream.cz/jak-to-fungujeKdyž se keramický filtr zanese, tak jde jednoduše očistit.
Pro moje potřeby z 7,4 na 9,53 pH. Dokonce jsem jednou naměřila přes 10 pH, ale to měla vstupní voda 8 pH.
Nejsem moc bohatá, ale zase ani náročná, takže radši hledám jednodušší, kvalitní a cenově dostupné řešení. Ty čudlíky a elektroniku prozatím oželim.