Iveta87 píše:
Dobrý den Jardo! Chtěla bych Vás požádat o radu. Týká se mojí maminky. Má dlouhodobé potíže s revmatizmem, klouby jako takovými (má několikrát operovaná kolena), dále jí trápí žlučník, různé vyrážky, se kterými si lékaři neví rady a k tomu má ještě mírnou nadváhu. Do nedávna brala různé léky, ale teď se dala na přírodní cestu - začala užívat gel Aloe Vera. Ale mně se zdá, že jí nepomáhá. Kdykoli za ní přijedu na víkend a sleduju její jídelníček, tak se moc nedivím, že se pořád těmi problémy trápí. Můžete mi prosím poradit, jak jí můžu pomoct? Jestli má razantně změnit jídelníček a také se pokud možno trochu hýbat, aby jí bylo lépe? Moc děkuji za pomoc.
No, pokud člověk jí samé prozánětlivě působící potraviny a k tomu vypije denně panáka aloe, asi jako srnka běhat nebude, je třeba si dost pečlivě hlídat hlavně kyselost moče a celkově i kyselinu močovou a další odpadní produkty špatného metabolizmu. Možná by větší úspěch slavila s aronií, ta sundává kyselinu močovou velice dobře a je celkem cenově dostupná. Ohledně přesnějších rad mě klidně zavolejte, potřebuji k tomu znát celkem dost detailů a to by se takto dopisováním řešilo půl roku.