sýkorka píše:
Pane Zajíček,obracím se na Vás opět s prosbou o radu.Mimo mých potíží s hyperfunkcí a zvětšením štítné žlázy mne asi měsíc bolí část páteře při napřímení a též při doteku na bolestivé místo.Když nepomohly různé městi,gely,tablety,obrátila jsem se na orthopeda,který mi vyšetřil páteř a do zprávy napsal,že je přítomna hypermobilita,entesopathie interspin lg Th,L páteře a posla mne ještě na rentgen.Popis rentgen.snímku je:nápadnější sinostrotoskoliosa L páteře s vrcholem ve výšce L 1-2,lordotická křivka je plynulá a přiměřená.Nejsou tvarové ani ložiskové změny strukturální včetně spin výběžků, ploténky nejsou snížené.Orthoped chtěl provést obstřik,ten jsem prozuatím odmítla,tak mi doporučil rehabilitaci,ale neví,jestli bude mít nějaký účinek.Obracím se proto na Vás,zda byste mimohl s tímto mým problémem nějak poradit.Chtěla bych se ještě zmínit,že po užívání léku THYROSOL 10 mg 1xdenně se hladina hormonuFT4 snížila z původních 31,4 na 11,8 -(hraniční rozmezí 12,00-22,00) ale hormon THS je stíále ve stejně nízké hodnotě 0,005/hraniční rozmezí 0,350-4,0/.Lékař zatím ponechal dávku léku nezměněnou.Při kontrole -odběru krve - mi byl zjištěn i vyšší výsledek jaterních testů - ALP 2,39.Je možné,že k tomuto zvýšení jater.testů mohla přispět i hyperfunkce štít.žlázy,resp.užívání léků?Snad mi promnete,že do zvoleného tématu týkající se bolestí páteře- zminuji i tyto okolnosti,ale věřím,že mne pochopíte a poradíte mi,co bych měla podniknout,aby se mé zdr.potíže zlepšily.Čekám na podzim,kdy jsem rozhodnuta Vás osobně navštívit-samozřejmě,že po včasném objednání/to už budou moji příbuzní z chaty v PRAZE,a tam bych pro vzdálenost mého bydliště přespala/.Děkuji Vám za Vaši odpověd a zdravím a přeji hezký den.
Nedovedu posoudit co, proč a jak vám ovlivňují pomocí těch léků, ale pokud máte špatné jaterní testy, což při dnešní diagnostice znamená pomalu nefungující játra, tak bych se nad užíváním těch pilulek dost zamyslel. Pokud jsem správně vyrozuměl tak nikdo nic zásadního nezjistil a pro jistotu do vás ládují pilule. Já bych asi vůbec neřešil tu páteř, ale játra a ledviny, což je častou příčinou bolestí páteře.