dorothy píše:
Dobrý den,
už delší dobu mám cca 10cm nad kotníky červené skrvrny, při bližším pohledu je to spousta drobných červených žilek. Včera se mi samovolně spustila z nohy krev. Dnes jsem byla za doktorkou a ta mi řekla, že mám slabé žilní stěny, křehké žíly a žilní nedostatečnost, nicméně závěr byl, že je to dědičné- tzn. normální a mám se s tím smířit, protože už to bude jenom horší (v práci si mám cvičit pod stolem a mazat se Liotonem
). Ptala jsem se i na vyšetření ohledně zjištění, kterých vitaminů mám nedostatek, na to mi ale řekla, že takové vyšetření není a že popravdě ani neví, kam by mě poslala. Z předchozí diskuze jsem vyčetla, že by byla nejlepší vitariánská strava, pomohl by půst? Teď držím každý týden 1, sem tam 3 nebo 7- dále jsem se zatím nedostala, s prací se to moc neslučuje... Pracuji jako recepční, takže povětšinu dne jsem na nohou.
Díky za odpově'd
Paní MUDr neví kam by vás poslala, ale možná víte kam by jste ji mohla poslat vy. Pochopitelně na dědičné zaklínadlo nevěřte a vyzkoušejte třeba rutin ve stravě, tedy pohanku, rakytník, borůvky, případně skočte do lékárny a kupte Rutin, nebo Askorutin, což cévám dělá velice dobře. Funguje i K2, ale to zde neseženete, nicméně pokud vám bude chutnat třeba miso, tempeh, nebo nato, tam je ho docela dost. Pochopitelně to jsou základní opatření, určitě bych vyladil stravu a přístup k životu.