[quote="eler":3vrkdkl9]Zdravím,
chtěl by se svěřit a zároveň zeptat jestli tu není někdo kdo má nebo měl stejné potíže jako já. Začnu s mím příběhem a průběhem obtíží. Je mi 25 a téměř před rokem jsem se jednoho rána vzbudil a všiml si, že divně vidím. Vše bylo jiné, takové rozmazené, jako když je člověk opilí
Ale já nebyl...trošku jsem se z toho vyplašil co to semnou sakra je a pak si řekl, že to asi přejde, že se později vyspím a vše bude zase v pořádku. Opak byl pravdou. Rozmazené vidění trvalo téměř týden, začal jsem být silně nesvůj, stresovat. Pociťval jsem brnění v ruce a noze a doteď nevím jestli to bylo tím stresem nebo co se to dělo, brnění zmizelo. No rozhodl jsem se jít k obvodnímu lékaři, že tam mi pomůžou(haha). U lékařky proběhlo základní vyšetření a obratem mě poslala na neurologii. Na neuru mě poklepala kladívkem a dala žádnaku na MR mozku a krční páteře. Vše v pořádku. Na EEG, vše v pořádku. Na oční, vše v pořádku. Prý jsem zdravý ať jsem v klidu, asi unavený nebo přetažený z práce ať se doma vyspím a vše se srovná
V té době jsem pracoval jako grafik(dnes je to minulostí) a musel jsem denně koukat 8-9h do počítače. To jsem ale najednou nezvládal. Světlo mi hrozně tahalo oči, po 15min koukání do monitoru jsem měl oči zarudlé, řezali mě a pálily. Rozostření vidění se po pár dnech zlepšilo, ale pořád jsem si všiml, že to prostě není jako dřív. Začaly se mě objevovat zákalky, jedna černá tečka v levém oku, jedna v pravém. Za 2 měsíce teček bylo víc, ne však černých...dnes mám v očích cuchvalec pavučin a přijde mi že nenápadně přibývají, nejsou černé, ale průhledné a i takové čáry. Oběhal jsem snad nejlepší očaře v ČR. Vždy mi řekli jedno, zákalky jsou neškodné, zvykněte si nic to není. Pomalu ale jistě jsem se s nimi smížil, ale to nebyl konec. Začal jsem vnímat mžitky a zrnění proti obloze. Ze začátku jsem se na ně musel hodně soustředit, ale dnes když se podívám na oblohu mám krásný ohňostroj. Tyto mžitky a zrnění vídím i na bílích stěnách například nebo na bílé ploše monitoru. Dále když se podívám třeba na dům a pak kouknu na oblohu, okamžik vidím stále ještě obrys domu. Zůstává mi jakoby dlouho vypálený obraz. K tomu jsem věčně unavný, mám deprese, nepamatuju si, když jsem se naposled opravdu radoval. Víceméně si už ani nic neplánuji. A skoro jsem smířenej, že s takovým tempem snad oslepnu nebo co se ještě stane
Před 2 týdny jsem se nechtěně dostal na tzv. Oberon. Když mě projeli, čekal jsem že mi řeknou něco o očích, ale vůbec. Prý že jsem celkově plný zaplísněný. Mám to v dutinách a vůbec snad všude. No doporučili mi potravinové doplňky od firmy Starlife, v hodně asi 5000,- poděkoval jsem a řekl, že 5000,- za potravinové doplňky nedám a bral jsem to vše jako trošku s nadsázkou. Zpětně ale přemýšlím, co když měli s těmi plísněmi pravdu...pozoroval jsem, že když jsem týdej jedl kustovnici(Goji), zrnění a mžitkyse zlepšilo. Musím vyzkoušet znovu.
Budu rád za každou radu, za někoho koho napadá co by mi mohlo být. Nebo dokonce někoho kdo má/měl stejné problémy.
Děkuji a všem Vám přeji hlavně pevné zdraví!!![/quote:3vrkdkl9]
Tak rad se vám dostalo dost a dobrých, osobně bych si dovolil připomenout přežírání, špatný stav střeva a jater a nejspíše to vidím na nějaké breberky jak píše člen Alex. Asi bych začal od střeva, pak