AnglickaSnidane píše:
Zdravím všechny, chci se zeptat na radu ke zdravotní komplikaci, která se u mne vyskytla.
Na kůži se mi začaly objevovat vysušené skvrny, na kterých se ztratil pigment - vybledlo opálení. Kožní lékař měl jasno hned, když jsem mu to ukázal - kvasinky na kůži. Jako důvody uvedl časté mytí a tím špatné PH kůže, které svědčí kvasinkám. Dále uvedl, že je to velmi časté v podstatě civilizační choroba, kromě častého mytí mýdlem tomu svědčí i špatné (umělé) látky oblečení, ve kterých se člověk zapaří a taky případně nevhodný prací prášek, či aviváž.
Toť informace od doktora, nicméně s tím se nechci spokojit. Předepsal mi ta to nějaký krém a doporučil omezit mytí mýdlem.
Chci se zeptat, co byste doporučili jako cestu k vyřešení tohoto problému a jak s těmi kvasinkami na kůži účinně zatočit?
Díky za rady.
Tak lékař možná odhadl dobře důsledek, ale neřekl celou pravdu o příčině. Ta jde většinou zevnitř organizmu a je pochopitelně zapříčiněna především stresem a mizernou kafilérní místní stravou plnou reziduálních chemických látek. Že by jste problém z dlouhodobého hlediska vyřešil nějakou mastičkou o tom si dovolím silně pochybovat, ale vyzkoušejte. Přemrštěné mytí je pochopitelně taky docela nesmyslný návyk, přírodní národy určitě nic takového nedělají a žijí si myslím celkem slušně. V zásadě potřebujete upravit celkově pH těla a zvednout imunitu na plný výkon což problém celkem spolehlivě eliminuje i bez mastiček.