NOWOCAYN píše:
Xion : to by si mal mať v rovnováhe... čo teda kušeš ? Jablko ? Hrušku ? To je slabý tlak na zuby... Opice určite okusujú aj konáre, korienky, atď... A v zelenine máš plno minerálov, v ovocí zas vitamínov. Musíš jesť aj zeleninu, nemyslím, že oriešky nahradia svojim zložením zeleninu...
No, uz ti odpovedal Jarda, ale napriklad ze na take jablko nepotrebujes tlak? Mozno ked si ho nastruhas, ale ja ked to zuvam, a chcem dobre rozzuvat aj supku, tak teda musim pritlacit, co sa oproti bananu samozrejme povedat neda. S tym tlakom to nieje podla mna nutne, to uz by som radsej cvicil cchi-kungove techniky na zuby, ktore taktiez dobre prekrvia dasna a dovedu energiu az ku korienkom.
Inak, nemyslim, ze musim jest zeleninu, staci mi ju odstavovat, samozrejme zelenolistu ostanem jest pravidelne. Cize moja strava sa zatial vyformovala ako ovocie, zeleninove stavy, zelenolista zelenina, SP a male mnozstvo orechovin/semien, plus nejake doplnky kvoli chudobnej pode dnesnej doby, napr. pangamin, vit C, horcik, bryndza. Samozrejme, ked mam chut na zeleninu, tak si ju dam (napriklad melon v melonovej sezone ma velku vynimku
), ale prilis casto to nebyva, a robim to nepravidelne, a ani to nesledujem. Ved kedysi tu nebola, tak co.