Atman píše:
viac ráz som už čítal že pri odvŕtaní amalgámu (kopa jemného amalgámového prachu v ústach) a výmene za bielu plombu sa do tela dostane mnohonásobok ortuti oproti tomu, čo by sa dialo keby plomba pokojne sedela do smrti v zube. Ak už silou mocou ich chceš meniť, vraj je maximum jedna za pol roka. Ja mám vzadu tiež amalgámy a kým nevypadnú alebo sa nebjavia kazy, nechám ich pekne radšej tam.
jj, taky jsem toto už zaznamenal. Počítám ale s tím, že o rtuti zubař ví a bude tudíž rtuť i její výpary jó pečlivě odsávat - míním si to ohlídat
milda píše:
Taky jsem si nechal vyměnit všechny amalgámy kvůlivá alergiím. Zubařka moc nadšená nebyla, ale udělala to dobře. Je to už aspoň 15 let a drží!
Fíha, patnáct let... přejícně závidím, to je přece paráda
Jarda píše:
Je to stejné jako u každého jiného řemesla, všude je spousta drzých fušerů, kteří si bez skrupulí za svoji bídnou práci neváhají říci nekřesťanské peníze.
Přesně tak, teď jde o to najít zubaře solidního. Mám pocit, že ten můj to tedy není, ufff.
No a celé to má ještě další rozměr - děti. Mám malé děti a rozhodně do nich míním investovat, aby kluci dostávali jen bílé plomby. Zbytek rodiny na přirozenou, živou stravu bohužel nevěří, takže nemají zuby v nijak valném stavu, problémy se zuby už dětem začínají.