Maria píše:
Na foru u pramene mi Gewo vycetl,ze jim pomerance pred MMS,ze se to udajne nema.Neco takoveho jsem sice zahledla,ale zdalo se me to nesmyslne a myslim si,ze se to tykalo predevsim "dzusu",pac amici neradi premysleji,tak jim H.zatrhl rovnou pomerance,pac pom."dzus" je nejpouzivanejsi synteticky dzus.
Osobne jsem pri MMS stavu i plod jedla a nic to nedelalo,nicmene posledni bourliva reakce me stale nuti k premysleni.A tak by me zajimal Jardo Vas ci kohokoliv jineho nazor .
Pomerance (zrale)jsou vyznamne alkalizujici v organismu(pomijim,ze kazdy jsme jiny),MMS by melo byt tez alkalizujici,tj. sila by se mela pripadne secist ne anulovat.Pokud by skutecny dzus,byl problem,pak by to preci u me vadilo vzdy.
Vzhledem k tomu,ze jsem mela problem pozrit cokoliv tekuteho a zaludek hned bouril,az nakonec vyvar z ciste zeleniny mi udelal velice dobre,zaludek stabilizoval a po jeho straveni jsem i mohla pit vodu usuzuji,ze ten mel nedostatek kyselin.
To jsem také četl a je otázkou zda je to správný názor. Já sám běžně pomeranče při užívání MMS jím a nic mi to nedělá a také znám mnoho jiných u kterých to funguje stejně. Mě se zdá, že vadí opravdu pouze syntetická verze, ale jistě to nevím.
Spíše správně odhadujete, že tělo již bylo natolik v alkalóze, že se začalo bouřit a vyzkoušejte tedy při užívání MMS držet svoje tělní pH trochu níž, aby byla rezerva při požití MMS. Pokud se totiž dostanete na pH 9, tak můžete omdlít a na pH 9,3 dokonce i zemřít, čili s tím bych si nehrál.