Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pon lis 25, 2024 10:17 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 488 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 33  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: pon zář 10, 2012 11:26 pm 
Offline

Registrován: pát kvě 14, 2010 4:04 pm
Příspěvky: 445
Bydliště: Hodonínsko
Tibetská houba mi vždy v kozím mléku zahyne, přestane vyrábět kefír, začne slizovatět nebo se rozpadat, neroste, co může být špatně? Děláte někdo prosím úspěšně kefír z kozího mléka? Děkuji za odpověd předem.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: úte zář 11, 2012 10:30 pm 
Offline

Registrován: stř srp 17, 2011 5:02 pm
Příspěvky: 124
jani píše:
Tibetská houba mi vždy v kozím mléku zahyne, přestane vyrábět kefír, začne slizovatět nebo se rozpadat, neroste, co může být špatně? Děláte někdo prosím úspěšně kefír z kozího mléka? Děkuji za odpověd předem.

Netušímm jí ho mám super.Jen když jsem přecházel z krávského, tak první 2-3 dávky se mám pocit moc nepovedly, každý den jsem dal nové mléko a zvykly si)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: stř zář 12, 2012 8:49 am 
Offline

Registrován: stř srp 04, 2010 12:31 am
Příspěvky: 153
jani píše:
Tibetská houba mi vždy v kozím mléku zahyne, přestane vyrábět kefír, začne slizovatět nebo se rozpadat, neroste, co může být špatně? Děláte někdo prosím úspěšně kefír z kozího mléka? Děkuji za odpověd předem.

Příčina by mohla být také v tom, že každé mléko je jiné. Dcera má stádo různých koz a od těch bílých rohatých je trpké, že se nedá ani pozřít, naopak od těch hnědých je docela dobré. Stejně tak znatelný rozdíl je, když krmení mají zelené a v zimě, kdy se krmí suchým.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: úte zář 25, 2012 9:22 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
jani píše:
Tibetská houba mi vždy v kozím mléku zahyne, přestane vyrábět kefír, začne slizovatět nebo se rozpadat, neroste, co může být špatně? Děláte někdo prosím úspěšně kefír z kozího mléka? Děkuji za odpověd předem.

Asi vyzkoušejte mléko od jiné kozy, dost záleží na druhu kozy a na tom co zrovna žere, jak píše člen pecador.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: pát zář 28, 2012 6:45 pm 
Offline

Registrován: pát zář 14, 2012 7:21 pm
Příspěvky: 6
nenašla by se nějaká dobrá duše z okolí Tábora(případně i Táborska) která by měla houbičku navíc?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: sob říj 06, 2012 8:30 am 
Offline

Registrován: stř bře 07, 2012 9:59 pm
Příspěvky: 127
Bydliště: Olomouc
Zdravím, měl by někdo navíc houbičku z Olomouce nebo okolí?Rád zapatím za Váš čas při předání.Díky

_________________
Suffering should be creative, should give birth to something good and lovely


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: úte říj 09, 2012 3:01 pm 
Offline

Registrován: sob dub 07, 2012 11:39 am
Příspěvky: 121
prodal by někdo prosím postou houbu?kdyžtak sz děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: stř říj 10, 2012 8:31 am 
Offline

Registrován: stř bře 07, 2012 9:59 pm
Příspěvky: 127
Bydliště: Olomouc
Rád bych také koupil třeba poštou, prosím SZ.

_________________
Suffering should be creative, should give birth to something good and lovely


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: stř říj 10, 2012 9:43 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte črc 21, 2009 7:32 am
Příspěvky: 486
Bydliště: Nové Město na Moravě
Dříve jsem tibetskou houbu pěstoval i nabízel, ale už jsem s ní skončil, protože zas každodenně kefír pít nechci, byť je velmi velmi chutný - až tak stoprocentně přesvědčen o vhodnosti mléčného nápoje pro dospělého jedince přesvědčený nejsem,
co bych rád poptal... na kefír občas chuť dostanu, ale pěstovat tibetku kvůli náhodným chutím nemíním, takže to řeším tak, že čas od času dělám kefír ze syrového mléka dle tohoto návodu: Nechte stát PET lahev (pootevřete uzávěr) plnou nepasterizovaného mléka v teplotě okolo 20 °C po dobu 24 hodin. Pak přendejte někam do komory s teplotou okolo 12-16 °C a nechte opět 24 hodin a pak přendejte do ledničky. Takový kefír je úúúžasný, fakt mňamko, a tady bych rád poptal, jaký je rozdíl mezi tímhle kefírem a kefírem vyrobeným pomocí tibetské houby... nějaký hrubý rozdíl v tom doufám nebude, v obou případech doufám jde o "zázračný kefír" ??


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: stř říj 10, 2012 11:06 am 
Offline

Registrován: úte dub 26, 2011 8:57 pm
Příspěvky: 560
Jindra píše:
Nechte stát PET lahev (pootevřete uzávěr) plnou nepasterizovaného mléka v teplotě okolo 20 °C po dobu 24 hodin. Pak přendejte někam do komory s teplotou okolo 12-16 °C a nechte opět 24 hodin a pak přendejte do ledničky[/i]. Takový kefír je úúúžasný, fakt mňamko, a tady bych rád poptal, jaký je rozdíl mezi tímhle kefírem a kefírem vyrobeným pomocí tibetské houby... nějaký hrubý rozdíl v tom doufám nebude, v obou případech doufám jde o "zázračný kefír" ??

Jindro, tiež som dospela do tohto štádia a hubky momentálne nemám, tennavod, to je skôr kyslé mlieko, mimochodom, cez prázdniny sme mali krátky čas domáce mlieko od kravy pasucej sa na travicke a trochu som nechala skysnut, no to bola mnamka! Na nerozoznanie od kefiru. Doma berem mlieko z automatu a to ako skysnute chuti dosť ináč a trochu čudné a nahorkasto, musím povedať. Tak isto čudné chutil jogurt z tohto mlieka.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: stř říj 10, 2012 7:07 pm 
Offline

Registrován: pát zář 07, 2012 9:14 am
Příspěvky: 11
Zdravim, niekto zo SR, najlepsie z okolia Komarna by mal na predaj kefirovu hubu?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: ned říj 14, 2012 3:43 pm 
Offline

Registrován: pon říj 04, 2010 4:38 pm
Příspěvky: 1493
bombay píše:
Tak kandidu určite mám, a to slušne premnoženú, ale ani to me nepresvedčí, aby som prestal spotrebovať sacharidy. To ani predsa nie je možné, každá prírodná potravina obsahuje všetky zložky výživných látok (tuky, bielkoviny, sacharidy). Preto pojem "bezsacharidová" diéta je dosť zavádzajúci.
Ako vieme sacharidy resp. glukóza je jediným možným palivom pre náš mozog a ten toho spotrebuje hodne (cca 20% celkovej energie). Odstavením prívodu glukózy sposobíš, že tvoje telo nebude vládať, bude ti na odpadnutie a celkovo brzdíš procesy v celom tele. Nemyslím si, že toto je naozaj želaný stav pre boj s akoukoľvek chorobou.
Na kandidu sa dá ísť tromi spôsobmi:
1.) zabezpečíš, aby v krvi pre kvasinku nezostalo nič pre papanie tzn. správne množstvo správnych sacharidov, bielkovín a hlavne správnych tukov
2.) vyhubíš ju inými telu prospešnými látkami ako sú napr. baktérie z kefíru, fungicídne látky, laktobacily, vitamíny, mineráli...
3.) kombináciu 1. a 2. čož je ideány prípad

a jéje. a já mám omezené myšlení \":lol:\" \":lol:\" \":lol:\" \":lol:\" \":lol:\" \":lol:\"
promiň, že jsem reagoval na tvoje rozumování. ty jsi úplně na začátku cesty, a ještě si nabiješ šňupák tak asi miliónkrát...

_________________
Fešák som, to je pravda, ale nie som narcis


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: ned říj 14, 2012 9:40 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Jindra píše:
Dříve jsem tibetskou houbu pěstoval i nabízel, ale už jsem s ní skončil, protože zas každodenně kefír pít nechci, byť je velmi velmi chutný - až tak stoprocentně přesvědčen o vhodnosti mléčného nápoje pro dospělého jedince přesvědčený nejsem,
co bych rád poptal... na kefír občas chuť dostanu, ale pěstovat tibetku kvůli náhodným chutím nemíním, takže to řeším tak, že čas od času dělám kefír ze syrového mléka dle tohoto návodu: Nechte stát PET lahev (pootevřete uzávěr) plnou nepasterizovaného mléka v teplotě okolo 20 °C po dobu 24 hodin. Pak přendejte někam do komory s teplotou okolo 12-16 °C a nechte opět 24 hodin a pak přendejte do ledničky. Takový kefír je úúúžasný, fakt mňamko, a tady bych rád poptal, jaký je rozdíl mezi tímhle kefírem a kefírem vyrobeným pomocí tibetské houby... nějaký hrubý rozdíl v tom doufám nebude, v obou případech doufám jde o "zázračný kefír" ??

To máte spíše kyšku, ale i ta funguje dobře, nicméně pokud chcete občas kefír a nepěstovat houbu, dají se koupit u firmy Milcom http://www.milcom-as.cz/ přímo bakterie na namnožení v mléce a máte kefír bez problémů a pouze kdy chcete.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: úte říj 16, 2012 11:22 am 
Offline

Registrován: pon úno 06, 2012 11:06 am
Příspěvky: 2
Kdo chce kefírku, tak se ozvěte v SZ nebo tel: 608335355. Praha Strašnice nebo Roztoky. J.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: pon říj 29, 2012 9:35 pm 
Offline

Registrován: čtv čer 28, 2012 6:25 pm
Příspěvky: 21
Daruji tibetské kefírové houbičky. Poštou mohu zaslat kamkoliv \":-)\"
coccinell.a@seznam.cz


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 488 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 33  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz