Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pát zář 20, 2024 12:25 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 861 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 58  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Lněný olej
PříspěvekNapsal: pát říj 19, 2012 2:11 am 
Offline

Registrován: ned říj 02, 2011 6:10 pm
Příspěvky: 1085
Bydliště: Praha
Ates píše:
...Není to snadné, vidět otázku patlanice objektívně. Každopádně znám člověka, který si rakovinu plic léčit patlanící přesně podle receptu Budwigové a stejně zemřel. Ono je oázka, kolik je pravdy na tom, že se tímto způsobem vyléčily tisíce lidí. Například v ČR jsem o nikom takové neslyšel. Vůbec postava paní Budwigové je zahaleny spoustou dezinformací, například její zastánci tvrdí, že byla nositelkou Nobelovy ceny, ale když zapátráte na netu, zjistíte, že žádnou nobelovku nikdy nedostala. Co když jsou její úspěchy založeny na nějakých pohádkách??? Kdy z nás může stoprocentně říct, že tahle dieta opravdu vyléčila tisíce lidí??? Copak se dá věřit všemu, co je napsáno na internetu nebo v nějaké knize??? A kdo z nás zkoumal patlanici na molekulární úrovni, alby s jistotou potvrdit, že se syrné aminokyseliny navazují na lněný olej??? Většina chemiků tvrdí, že je to nesmyl.Kdy byl u nějaké konkrétního případu zázračného vyléčení pomocí patlanice??? Já patlanici zkoušel ale cítil jsem z ní jen trávicí těžkosti, každý totiž netráví kasein z tvarohu zrovna předpisově. Netrvdím, že vím, jak to skutečně je nebo není, s tou slavnou patlanicí. Nechápu však lidi, kteří s jistotou prohlašují, že patlanice je zázrak léčící rakovinu.
Rakovina plic je jedna z nejhur lecitelnych. Pokud vis presne co opravdu delal a dalsi detaily, treba jestli absolvoval chemoterapii nebo operaci...tak si to rad prectu. Lecba rakoviny podle budwigove v zadnem pripade neni jen patlanice, delal jeste podle Budwigove neco dalsiho?
O nobelovce uz tu psal Deane.
Jestli jsou uspechy Budwigove jen zalozene na pohadkach bys mozna pochopil, kdyby sis od ni neco precetl, predpoklam, ze jsi to neudelal?
Muzes napsat podle jakeho navodu jsi tu patlanici delal ze ti pak bylo spatne? Tady se to patlalo ruzne. Daval jsi tucny tvaroh nebo nizkotucny? Jedl jsi to nekolik dni jak se tu doporucovalo nebo cerstvy..... Poradne popsane realne zkusenosti mohou byt pro ostatni prinosem, pri nejmensim pro mne.
Citace:
Nechápu však lidi, kteří s jistotou prohlašují, že patlanice je zázrak léčící rakovinu.
Muzes dat odkaz, kde to nekdo psal?

_________________
Oliver Wendel Holmes, Harvard University: pevne verim, ze kdyby cela medicina, tak jak je nyni aplikovana, mohla byt potopena na dno more, bylo by to lepsi pro lidstvo a to nejhorsi pro ryby.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lněný olej
PříspěvekNapsal: pát říj 19, 2012 7:26 am 
Offline

Registrován: pon lis 09, 2009 6:20 pm
Příspěvky: 254
[quote="Nso ci":34t23jvz]
Nerozumiem potom tomu, prečo dotyčný autor v uvedenom zmysle píše o ľanovom oleji ako takom a v jednej vete iba podotkne, že má na mysli „hlavne už čiastočne zoxidovaný olej(?)“ Ak by bolo pojednanie apriori o škodlivosti účinkov už čiastočne zoxidovaného ľanového oleja, tak tomu rozumiem, ale v tomto kontexte sú tieto informácie prinajmenšom mätúce.[/quote:34t23jvz]
Ten článok od Bruce Fife je veľmi dlhý, ja som z toho vybrala len zopár viet, takže bolo by ho treba prečítať celý v originál znení, aby si človek vytvoril na to názor, rozhodne to nie je len jedna veta, kde píše, že ide o zoxidovaný ľanový olej. On tam varuje pred tým, že nakoľko je tento olej tak populárny, ľudia majú tendenciu ho užívať veľa a tým pádom trpieť nadbytkom omega-3. Na jednej strane trpíme nadbytkom omega-6, kompenzujeme to ľanovým olejom a to môže mať takisto negatívny efekt.

Záver celej diskusie je v tom, že ak si zoženiete kvalitný nezoxidovaný ľanový olej, môžete ho bez obáv užívať ca. 1 polievkovú lyžicu aj samostatne preventívne, omega-3 mastné kyseliny telo rozhodne potrebuje a určite sú lepšie aspoň nejaké omega-3 mastné kyseliny ako žiadne!!! A obzvlášť pre niekoho, koho strava nie je úplne optimálna. Nespracovaný rybí tuk sa ťažko zháňa, len zo zahraničia, môžete si kúpiť kvalitné ryby ako divokého lososa, ale to je dosť drahé, príp. ešte olej z ráčikov, ktorý je síce čiastočne spracovaný, len u nás by som sa bála to kúpiť z dôvodu dlhého skladovania.

Ešte včera som si prečítala príspevky od Dr. Armina Grunewalda, je to synovec Dr. Budwigovej a celý život zasvätil šíreniu tejto liečby. On na tom fóre napr. tvrdí, že ľanový olej je úplne postačujúci na výrobu DHA/EPA a tu by som videla hlavný nedostatok a možno aj trochu dôvod na spochybnenie, držia sa niečoho, čo rozhodne nezodpovedá terajším vedeckým výskumom, len aby možno zachovali integritu liečby ľanovým olejom. Na druhej strane v ďalšom príspevku Dr. Grunewald doporučuje aj rybí tuk. A takisto sa tam píše, že neexistujú doteraz žiadne vedecké výskumy, ktoré by potvrdili ako presne funguje ľanovo-proteínová zmes, priznám sa, že z tej teórie som to nepochopila ani ja, na jednej strane sírne aminokyseliny chránia omega-3 mastné kyseliny pred oxidáciou, na druhej strane je veľmi dôležité zásobenie rakovinových buniek kyslíkom, čo by skôr napovedalo o oxidácii priamo v tkanivách, ale to je v podstate podružné, keď to funguje v praxi. O kopec veciach sa nevie ako presne fungujú na biochemickej úrovni a v reáli sú z toho prínosy. Tu sú jeho príspevky, píše tam aj o tom ľanovom oleji a DHA:


Naposledy upravil Návštěvník dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 0
34t23jvz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lněný olej
PříspěvekNapsal: pát říj 19, 2012 7:53 am 
Offline

Registrován: pon lis 09, 2009 6:20 pm
Příspěvky: 254
caspiana píše:
Já si kupuji v lékárně Methionin, ten je docela dobrej, ale musí se brát poctivě 3x1 tobolka, jak se přestane, tak se vše vrací během docela krátké doby zpátky. Jinak beru na štítnou žlázu Euthyrox, ten brát musím, protože mám št. žlázu celou odoperovanou. Čaj foti neznám, ale nakonec proč ne, mohla bych ho zkusit...no a psychika... \":(\" jsem opravdu v dost velkém psychickém zápřahu, ale kdo dnes ne, ale když se to všechno sečte...

Ak nemáte žiadnu štítnu žľazu a beriete syntetický hormón T4-Euthyrox, Vaša liečba hormónmi nemusí byť dobre nastavená. Nemusí Vám napr. vyhovovať liečba čisto T4, veľa ľudí s ochorením štítnej žľazy potrebuje dodávať aj hormón T3, to je aj dôvod prečo niektorí hypothyroidní ľudia na Euthyroxe majú stále symptómy zníženej funkcie štítnej žľazy, pretože nevedia premeniť T4 na aktívny hormón T3.
Na Vašom mieste, ak máte stále aj iné symptómy hypotyreózy, okrem padania vlasov, tak je tam podozrenie, že tie lieky Vám nepomáhajú dostatočne na potlačenie symptómov. Ak sa cítite ale inak zdravá a nemáte pocit, že máte hypotyreózu, tak to padanie asi súvisí s niečím iným.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lněný olej
PříspěvekNapsal: pát říj 19, 2012 8:02 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob říj 15, 2011 5:23 pm
Příspěvky: 19
Tak tohle jsem netušila, asi bych měla nastartovat na endokrinologii na nějakou kontrolu, každopádně děkuji za odpovědi \":)\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lněný olej
PříspěvekNapsal: pát říj 19, 2012 8:04 am 
Offline

Registrován: pát kvě 14, 2010 4:04 pm
Příspěvky: 445
Bydliště: Hodonínsko
caspiana píše:
Já si kupuji v lékárně Methionin, ten je docela dobrej, ale musí se brát poctivě 3x1 tobolka, jak se přestane, tak se vše vrací během docela krátké doby zpátky. Jinak beru na štítnou žlázu Euthyrox, ten brát musím, protože mám št. žlázu celou odoperovanou. Čaj foti neznám, ale nakonec proč ne, mohla bych ho zkusit...no a psychika... \":(\" jsem opravdu v dost velkém psychickém zápřahu, ale kdo dnes ne, ale když se to všechno sečte...

něco o kořenu foti (rdesno mnohokvěté, křídlatka čínská )

http://www.scumdoctor.com/Czech/beauty/ ... -Hair.html

Byliny Pro odstranění Gray Hair
Existují rostliny, které jsou popularizoval v tradiční čínské medicíny, které jsou považovány za vynikající vlastnosti se proti stárnutí. Mnoho tradičních způsobů použití bylin na odstranění šedé vlasy a populární čínská bylina používá se zbavit šedé vlasy Foti.

Foti je obecný název pro Polygonum multiforum. Jedná se o lezení révy s červenými stonky a bílé nebo růžové květy. Je pěstovaná v centrální a jižní Číny. Je známo, že rostou do délky 30 metrů. Je znám jako On Shou Wu pojmenována po folklorní hrdina. On byl v jeho 60s a byl bez dítěte. Našel tento bylina rostoucí v blízkosti svého domu. Byl konzultován moudrého o užitečné pro bylina. Bylo mu doporučeno použít bylinkové získat výborné výsledky. Když začal používat bylinkovém během několika dny zjistil, že mu jeho šedé vlasy se ukázala černé a následně se stal otcem 4 dětí. Žil do věku 132.

Ta se stala běžnou a populární tónice pro střední věku a starších lidí v Číně. V tradiční čínské medicíny je to u onemocnění jater a ledvin a vyživuje krev. To může vést ke snížení hladiny cholesterolu, zabránit předčasnému šedé vlasy a podporovat červených krvinek a dlouhověkost na buněčné úrovni.

Stopových minerálů v Foti hrát roli v prevenci šedé vlasy. Foti je bohatá na minerální látky, stopové jako vápníku, manganu a železa, které jsou potřebné k udržení růstu normální vlasy s barva přírodní. Foti má majetek, který má za následek nižší hladiny cholesterolu v krvi. V stilbenů složek Foti se ví, že spojovat s cholesterolem, aby mu zabránil v získání vstřebává do střev. V současné době v lecithin Foti také zabraňuje ukládání cholesterolu v játrech.
Má vynikající vlastnosti na podporu fungování několika systémů v těle.

Špatně se shání, zde je odkaz:

http://www.vegetalismus.cz/rdesno-mnoho ... -1-21.html

Nebylo by od věci pokud máš doma MMS, zkusit si po umytí proplachovat vlasy právě mmskem. U nás v rodině si ženský proplachují vlasy octovou vodou, prý pro lesk, uvádí se to jako metoda proti svědění pokožky hlavy, podle mě to má i smysl jako ph a ocet je i desinfekční ...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lněný olej
PříspěvekNapsal: pát říj 19, 2012 11:35 am 
Offline

Registrován: ned bře 25, 2012 9:57 pm
Příspěvky: 501
Bydliště: NMnV
Trochu ste odbočili od ľanového oleja.

_________________
Prosím ctených mudrlantov aby na moje komentáre nereagovali.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lněný olej
PříspěvekNapsal: sob říj 20, 2012 12:01 am 
Offline

Registrován: ned říj 02, 2011 6:10 pm
Příspěvky: 1085
Bydliště: Praha
jiddu píše:
musim sa zastat bludicky...myslite si, ze ste tu jedina, ktora skusa rozne alternativne metody v praxi? myslim si, ze urcite nie...kazdy ma nejaky svoj kriz a snazi sa s nim vysporiadat po svojom. Co jednemu pomoze, druhemu moze uskodit a to v alternativnej medicine plati dvojnasobne...a teraz k tomu lanovemu semiacku. to, ze vam pomaha, to vam neberiem...ale urcite by som bol opatrny s nazorom, ze je to vseliek pre kazdeho...napriklad o par diskusii dalej sa zmienujem, ze mne nerobi dobre...a kedze na tuto stranku chodim dlhodobejsie, tak som cital viacero pripadov, ktorych je na tom podobne. nikto tu nespochybnoval dietu Budwigovej, akurat sa bludicka zamyslala, nad liecivymi ucinkami SAMOTNEHO lanoveho semiacka a oleja. Aj pan Jarda napriklad neustale prizvukuje, ze sirna patlanica sa musi robit s mixerom, teda ze samotny lanovy olej nema ani zdaleka take ucinky ako ked je zmiesany so sirnymi proteinmi (a o tom myslim si pisala aj budwigova). a tiez nesuhlasim s vasou predposlednou vetou, ze tu niekto odhovara zaciatocnikov...preboha, vsak tu sa na takom tenkom lade pohybujeme, ze aj mala chyba v nejakej praktike moze mat celozivotne nasledky...tak radsej nech si kazdy precita vsetky pro a proti a nech ziska o danej problematike co najviac informacii, ked sa chce do niecoho pustit...opatrnosti nie je nikdy dost a zdravie mame aj tak len jedno...

Jiddu, pises Jani
Jiddu píše:
nikto tu nespochybnoval dietu Budwigovej, akurat sa bludicka zamyslala, nad liecivymi ucinkami SAMOTNEHO lanoveho semiacka a oleja.
a v tom nemas pravdu.


Ve svem prispevku viewtopic.php?p=45548#p45548 psala Bludicka
Bludicka píše:
To, čo propagovala Budwigová a obrovská popularizácia ľanového oleja vznikla najmä ako reakcia na vysoký konzum spracovaných rafinovaných olejov.

Len samotné ich vyradenie zo stravy a konzumácia zdravej stravy v podobe napr. zelenolistej zeleniny (zdroj omega 3), orechov, semien, nejakých rýb alebo mäsa z voľne pasúcich zvierat mi zabezpečí potrebu esenciálnych mastných kyselín. Na to rozhodne nepotrebujem piť ľanový olej a určite ho nepili ani naši predkovia, ale tí jedli poctivé maslo, mäso zdravých zvierat, nejaké orechy a hlavne nejedli ten spracovaný bordel - rafinované oleje, trans tuky.

Samozrejme, že ak je už niekto vážne chorý a má rakovinu, tak zvýšené dávky tohoto oleja majú svoj význam. Je rozdiel, keď sa bavíme o potrebe týchto tukov pri zdravom a pri chorom človeku.
ze to co propagovala Budwigova ma vyznam pokud je nekdo vezne nemocny a ma rakovinu (na rozdil od Budwigove, ktera lneny olej a tvaroh doporucovala i zdravym lidem jako prevenci).

A v jednom z nasledujicich prispevku viewtopic.php?p=45705#p45705 odpovida na dotaz Nso ci jestli existuje nejaka bezpecna hranice na mnozstvi oleje jednoznacne ze
Bludicka píše:
Doporučované denné dávky ľanového oleja sú približne 2 čajové lyžičky až 1 polievková lyžica
a rozhodne tam nepise o tom, ze se to tyka pouze samotneho oleje a ne patlanice. Z toho jasne plyne, ze patlanice(smes lneneho oleje s tvarohem dr Budwigove) rekneme se 3 lzicemi oleje silne presahuje Bludickou doporucenou bezpecnou davku oleje a tedy ji Bludicka nedoporucuje.

_________________
Oliver Wendel Holmes, Harvard University: pevne verim, ze kdyby cela medicina, tak jak je nyni aplikovana, mohla byt potopena na dno more, bylo by to lepsi pro lidstvo a to nejhorsi pro ryby.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lněný olej
PříspěvekNapsal: sob říj 20, 2012 3:27 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob srp 21, 2010 11:37 pm
Příspěvky: 59
[quote="bludicka":3riugoja]Záver celej diskusie je v tom, že ak si zoženiete kvalitný nezoxidovaný ľanový olej, môžete ho bez obáv užívať ca. 1 polievkovú lyžicu aj samostatne preventívne, omega-3 mastné kyseliny telo rozhodne potrebuje a určite sú lepšie aspoň nejaké omega-3 mastné kyseliny ako žiadne!!! ...
Tu sú jeho príspevky, píše tam aj o tom ľanovom oleji a DHA:

_________________
"Keď ráno vstaneš, poďakuj za ranné svetlo, za svoj život a silu. Poďakuj za jedlo a radosť zo života. Ak nenachádzaš dôvod k vďake, hľadaj chybu sám v sebe." Tecumseh Shawnee


Naposledy upravil Návštěvník dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 0
3riugoja


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lněný olej
PříspěvekNapsal: sob říj 20, 2012 8:13 am 
Offline

Registrován: pon dub 16, 2012 7:35 pm
Příspěvky: 115
Já příspěvky Bludičky vítám a vždy si je se zájmem přečtu.
Když nic jiného, pomáhá mi "stát pevně na zemi", být opatrná a nepřijímat informace (např. o vhodnosti nějakého postupu či produktu) jako jednou dané a neměnné, ale naopak se nad nimi stále znovu a znovu zamýšlet z nových úhlů pohledu. Svými příspěvky mi, podobně jako další členové fóra, pomáhá tyto nové úhly i informace najít a přebrat si je dle svého.

Pokud někdo ve svém příspěvku napíše, že je vhodné jíst kilo kaktusu za den a po čase se vyjádří jinak - může jít o přirozený posun v názoru díky novým zkušenostem a znalostem. Není důvod napadat samotného autora, lze se ho přeci slušně zeptat, proč nyní píše něco jiného.

Prosím všechny - nezapomínejte také, že zde na fóru používáme pouze písemnou formu komunikace a může tedy snadno dojít k nepochopení nebo nedorozumění způsobených například formulací vět, výběrem slov, vytržením věcí z myšlenkového kontextu, momentálními postoji, názory a znalostmi pisatele i čtenáře, způsobem vnímání obsahu textu...

Osobní útoky a urážky nejsou namístě a poškozují účel a atmosféru tohoto fóra. Mohou vést i k tomu, že člen již nikdy do fóra nepřispěje. Tak podobné jednání prosím předem dobře zvažte a nebuďte sobečtí.

Všem přeji krásný víkendový den,
Amy

_________________
Ani v česneku není dost česneku.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lněný olej
PříspěvekNapsal: sob říj 20, 2012 9:24 am 
Offline

Registrován: ned říj 02, 2011 6:10 pm
Příspěvky: 1085
Bydliště: Praha
bludicka píše:
Mojim cieľom rozhodne nebolo poskytovať nejaké "neseriózne" informácie. pv33, Tvoje príspevky sú cielene zamerané tak, že spochybnia úplne všetko, čo som doteraz napísala o esenciálnych olejoch a bolo toho rozhodne viac, než len čo sa týka samotnej Budwigovej, ale na to si Ty nikdy nereagoval. Selektívne si vyberieš, čo sa Ti hodí, neustále tu argumentuješ nejakými zdrojmi informácií, aby si všetko spochybnil, ono je to totižto ľahšie ako sa zamýšľať a písať odborné argumenty, na ktoré by si prišiel Ty sám.

Toto fórum má byť o výmene informácií, len tak sa ľudia dozvedia niečo nové. To, že nejaké nové informácie nabúrajú niečí stereotyp a predstavu o niečom, ešte neznamená, že tie informácie hneď zavrhnem. Tých stereotypov je tu viac, aj rybí tuk sa tu doporučuje a nikoho nezaujímalo, že je to vysoko spracovaný tuk - presne to, pred čím Budwigová vo svojej knihe varuje.

Bludicko, jen par poznamek. Verim, ze tvym cilem nebylo poskytovat neseriozni informace a verim, ze vse co tu pises je v dobre vire, ale kdyz jsem videl, kde sve informace cerpas tak jsem k tomu co pises ztratil duveru. stale verim tvym dobrym umyslum, ale neverim tvym schopnostem rozpoznat klamave informace. Ja kdyz v nejakem clanku zjistim, ze autor v nekolik pripadech lze nebo klame nebo uvadi nepravdive informace, tak bych se okamzite prestal jeho clankem zabyvat a nedaval bych ho do fora. Mluvim samozrejme o clanku pana Fife, ktery mimo jine tvrdi, ze je lneny olej stejne nebezpecny jako chemoterapie na zaklade velice priblble uvahy, neco jako ze lneny olej neni prirodni produkt (protoze prirodni je seminko, ale olej neobsahuje vsechny jeho casti) stejne jako neni prirodni produkt chemoterapie, takze ma i stejne vedlejsi ucinky. Obdobnych nesmyslnych logickych klamu tam ma vic, mozna jsi je nepostrehla. Takze mas samozrejme pravdu, ze je pro mne snadnejsi zpochybnit tvuj zdroj informaci nez psat odborne argumenty, na ktere jsem sam prisel \":lol:\" .

Samozrejme s radou tvych prispevku s tebou souhlasim a nekterych si velice cenim. Napriklad jsem se te ptal na detaily vyroby klicku a ty jsi mi velice ochotne podrobne odpovedela. Souhlasim s tebou i s tim rybim tukem, mimo to co pises se jeste vsude uvadi, ze obsahuje vetsinou rtut. Ano, kdyby me netizily penize, tak bych souhlasil s olejem z racku jak jsi zminovala, konkretne od Mercoly o kterem jsi taky psala.

A jeste k tomu, ze neuvadim odborne argumenty. Mne ani tolik nezajimaji, protoze stejne neverim, ze nekdo presne chape co se v tele deje, kolik se ceho vstreba a co to pak udela. Takze mne nejvic zajima, co dela dana metoda s lidma, protoze verim mnohem vic realnym zkusenostem nez teoriim. Tak jsem napriklad na jednom foru vyhledal pani ktera tam uvadela, ze si POUZE lnenym olejem s tvarohem podle Budwigove vylecila tezke astma. Prohodil jsem s ni asi 5 relativne dlouhych mailu a pusobila velice duveryhodne. A z hlediska toho, co jsem cetl o olejich mne zaujala Budwigova, protoze mimo teorie psala o lidech, ktere vylecila. A vzhledem k tomu, ze ji nekolikrat honili pred soud a snazili se ji umlcet, neverim, ze by o vylecenych pripadech lhala a nikdo by na to neupozornil.

_________________
Oliver Wendel Holmes, Harvard University: pevne verim, ze kdyby cela medicina, tak jak je nyni aplikovana, mohla byt potopena na dno more, bylo by to lepsi pro lidstvo a to nejhorsi pro ryby.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lněný olej
PříspěvekNapsal: sob říj 20, 2012 10:08 am 
Offline

Registrován: pon lis 09, 2009 6:20 pm
Příspěvky: 254
Ešte niektoré moje úvahy k Budwigovej diéte - sú to čisto len moje špekulácie a nemusia mať nič spoločné s tým ako táto diéta funguje v praxi. Mňa totiž dosť zaujíma ako tie veci aj naozaj fungujú, napr. priamo v organizme.

Na tom nemeckom fóre ma zaujalo, že oni sami tam vlastne priznávali, že neboli nikdy urobené vedecké štúdie o tom ako vlastne ľanovo-proteínová zmes funguje. Pre mňa je tam kopec logických nejasností, ak tvarohovo-ľanová zmes robí olej vodorozpustným, tak nebude rozhodne prenikať k najmenším vlásočniciam, toto dokážu len tukorozpustné látky, pretože bunkové membrány sú zložené z tukov. Vodorozpustné látky len prebehnú telom a rýchlo sa vylúčia. Takže pre mňa je otázne, aký účel vlastne plní táto zmes v organizme (tej teórii o predávaní nejakých elektrónov nerozumiem) a nakoľko vlastne využijem tie omega-3 tuky z tejto zmesy, možno ak by som toho oleja brala menej samostatne, využijem ho efektívnejšie ako keď je naviazaný na tie sírne aminokyseliny - toto sú ale čisto len moje špekulácie. Alebo len nesprávne použili výraz "vodorozpustný", je fakt, že kopec doplnkov výživy sa dnes vyrába tak, že napr. minerálne látky sa naviažu na aminokyseliny, aby ich telo lepšie využilo. Ono totižto aminokyseliny telo vníma ako prirodzenú organickú látku, ktorú ľahko zabuduje a tým, že niečo na ne naviažem, zostáva potom táto látka v organizme dlhšie, lepšie sa využije ako keby som použila napr. len čistý magnesium oxide. Vodorozpustné formy sa úmyselne menia na tukorozpustné, aby mali lepšiu prienikovosť do tkanív a bunkových membrán, čistá kyselina askorobová, ktorá je vodorozpustná sa rýchlo z tela vylúči, akonáhle použijem jej tukorozpustnú formu ascorbyl palmitate alebo lipozomálny vitamín C, tieto zostávajú v tele dlhšie (merajú sa jej hladiny v krvnej plazme). Z tohto dôvodu aj lepšie využijem napr. vitamín C z potravy, nielen kvôli synergickému efektu iných látok, ale práve kvôli tomu, že tam je ten vitamín C naviazaný na aminokyseliny a iné organické látky a telo akonáhle nejakú látku vníma ako potravu, lepšie ju zabuduje, než izolované komponenty. Pre mňa by bolo skôr logické, že ľanový olej naviazaný na sírne aminokyseliny sa jednoducho lepšie zabuduje do tkanív a nie je taký oxidačne reaktívny ako keby sa užil sám, bez tých "vodorozpustných" teórií, čo je podľa mňa blbosť.

K príspevku Nso ci:
Na liečbu depresií je rozhodne lepší rybí tuk a to, že sa nejaké dávky omega-3 tukov doporučujú pri liečbe istých zdravotných problémov ešte neznamená, že tieto dávky sú úplne bezpečné na dlhodobé preventívne užívanie.

Len zopakujem to, čo som tu už písala, potreba omega-3 závisí od toho aká je moja strava, aký je môj príjem omega-6, nakoľko jedávam spracované potraviny, či mám nejaké ochorenie. Ak niekto jedáva napr. pizzu, používa na tepelnú úpravu spracované rastlinné oleje, tak si určite nemusí lámať hlavu s tým, že denne užije 3 polievkové lyžice ľanového oleja, pre neho je to vzhľadom na jeho stravu ešte to menšie zlo.

Pre tých, ktorí sa stravujú zdravo, tak tým stačí menej. Budem sa už radšej vystríhať nejakých striktných doporučení, lebo je to naozaj diskutabilné vzhľadom na to z čoho je zložená strava každého jednotlivca, aký je jeho zdravotný stav a ľudia si to potom väčšinou nesprávne interpretujú. To sa týkalo aj tej mojej poznámky o strave našich predkov, že tí nepotrebovali piť ľanový olej, pretože prirodzená strava ich prostredia im zabezpečovala optimálny pomer omega 3/6, ale ja som to spomenula len ako zaujímavosť, nie ako priame doporučenie na užívanie alebo neužívanie ľanového oleja.

K príspevku pv33 - čistený rybí tuk je stále menším zdrojom ortuti ako jedenie akýchkoľvek morských rýb, ak zoberiem do úvahy, že toho oleja potrebujem na pokrytie DHA/EPA dosť malé množstvo.

Pán Fife vo svojom článku prirovnal zoxidovaný ľanový olej k účinkom chemoterapie na základe vytvárania voľných radikálov a nie na základe toho, že je to rafinovaný izolovaný tuk - treba pozornejšie čítať. Je známe, že chemoterapia likviduje rakovinové bunky silnou oxidačnou reakciou a vytváraním voľných radikálov. Spomína aj ten spracovaný ľanový olej, že to nie je prírodný tuk, ale v inom odstavci.

Ja by som radšej nechala na ľuďoch, nech si ten článok sami prečítajú celý, lebo doteraz vypichovanie niektorých tých viet spôsobilo viac kontroverzií, než objektívnosti, keď sa neuviedli všetky súvislosti. Uvádzam ešte raz link na ten článok: http://www.ndmnutrition.com/Facts%20on%20Flax.html


Naposledy upravil bludicka dne sob říj 20, 2012 10:24 am, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lněný olej
PříspěvekNapsal: sob říj 20, 2012 10:13 am 
Offline

Registrován: ned bře 25, 2012 9:57 pm
Příspěvky: 501
Bydliště: NMnV
Ak mám akceptovať niečie názory tak chcem vedieť či je ten človek skutočne nejaký odborník a či má aj nejaké konkrétné výsledky a nie iba človek ktorý veľa číta a kopíruje. Kopírovať viem aj ja a aj múdru tetu "google" viem použiť.

_________________
Prosím ctených mudrlantov aby na moje komentáre nereagovali.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lněný olej
PříspěvekNapsal: sob říj 20, 2012 10:30 am 
Offline

Registrován: pon lis 09, 2009 6:20 pm
Příspěvky: 254
No to je dnes ťažké, pretože aj tí skutoční odborníci, rôzni lekári sú dnes predajcovia doplnkov výživy, svojich kníh, svoje vedomosti si dajú často draho zaplatiť rôznymi osobnými konzultáciami. Ten lekár totižto, aby bol schopný vo svojom voľnom čase sa venovať solídnemu výskumu, potrebuje na to aj nejaké peniaze. Takže oni aj výsledky majú, ale často sú tam aj marketingové záujmy a niekedy to rozlíšiť býva problém. A aj tí odborníci väčšinou sú dobrí len v niečom, často v tých informáciách chýba prepojenosť.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lněný olej
PříspěvekNapsal: úte říj 23, 2012 9:59 am 
Offline

Registrován: ned úno 05, 2012 8:36 pm
Příspěvky: 10
Má tento článek pravdu ?

http://www.karelhadek.eu/cs/casopis/clanek/?id=171

Podle něj, není lněný olej zas tak OK.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lněný olej
PříspěvekNapsal: úte říj 23, 2012 10:52 am 
Offline

Registrován: ned říj 02, 2011 6:10 pm
Příspěvky: 1085
Bydliště: Praha
Jaromir píše:
Má tento článek pravdu ?

http://www.karelhadek.eu/cs/casopis/clanek/?id=171

Podle něj, není lněný olej zas tak OK.

Podle mne o tom moc nevi, urcite ne ve srovnani s Budwigovou. Takze ja osobne tento clanek ignoruju jako naprosto nezajimavy.

_________________
Oliver Wendel Holmes, Harvard University: pevne verim, ze kdyby cela medicina, tak jak je nyni aplikovana, mohla byt potopena na dno more, bylo by to lepsi pro lidstvo a to nejhorsi pro ryby.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 861 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 58  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz