party222 píše:
dobry den,chci poradit s uzivanim askorbatu sodneho.kolik ho denne musu uzit?kamarat mi radil takhle-3male lzicky kyseliny askorbove a jedna mala lzicka sody bikarbony zarobit do 0,5 l vody.mam chronicky zanet mocovych cest.uzivala jsem to mesic.na plet to uzasne pomohlo,vyhladilo vrasky,ustoupila mi kozni infekce,co jsem dostala po zakroku laserem kuli odstranovani velikych poru.jenze-taky u toho jsem mela menstruaci velice silnou a moc kratkou.dale mi vrzali klouby a boleli-od palce na noze,kolena,zapesti a lokty.ale je pravda,ze jsem hodne hubena,jestli kosti nebyly podvizivene prave a proto to vrze,nebo kuli ledvinam.po vysazeni to ustoupilo.taky na rukou se mi udelalo hodne zilek,ale zase po skonceni uzivani zmizeli,,,je to vyborna vec,moc rada bych to uzivala.umyte mi poradit jak a jak predejit odvapneni kosti,jak to popripade zpravne namichat?dekuji.vidim,ze i pres neprijemne jine vedlejsi ucinky to telo hezky zregenerovalo....jeno potrebuju poradit jak to uzivat,prave kuli ledvinam...popripade co si ktomu dokoupit.jestli ty bolesti svedsi spis o regeneraci,nebo je to varovni signal..protoze ted uz nevrzu,zlepsilo se mi hodne veci....jeste otazka jestli je ktomu vhodne uzivat vitamin E dekuji
Jediné omezení je průjem, nic jiného zkoumat prakticky nemusíte, ale pokud chcete mít jistotu, tak se dá dělat více druhů askorbátu, třeba vápenatý, nebo draselný a při jejich střídání již nehrozí vůbec nic. Obecně si u toho sledujte pH moče a dají se míchat různé varianty askorbátu sodného, neutrální, tedy céčko se sodou 2:1, zásaditá 1:1 a kyselá 3:1, což si mícháte vy a to si myslím není pro váš případ ideální, šel bych do té zásadité varianty. Vitamín E doplňuje velice vhodně působení céčka, ale pozor na dlouhodobé velké dávky, zde to již není sranda, tím si na rozdíl od céčka můžete i uškodit, čili opatrně a určitě dělat přestávky.