Jarda píše:
Chápu, že jako žena se trápíte špatným stavem vlasů a řešení tohoto problému, není zrovna jednoduché. Na opravdu účinnou radu bych si Vás musel vyšetřit a zjistit, co všechno Vám správně nefunguje, ale pokusím se poradit i na základě těch neúplných informací, které mám k dispozici. Předpokládám, že nyní se stravujete normální stravou, tak jak je normální strava obecně chápána. Z mého pohledu jde o nenormální stravovací režim a tělo podle toho také reaguje. Váha jako taková, příliš stav vlasů neovlivňuje, jde spíše o nedostatek výživy vlasových kořínků, respektive nevhodné vyživování celého organizmu. Také nepředpokládám, že vlasy jsou jediný Váš zdravotní problém. Již z toho co jste napsala, jde vydedukovat, že Vaše tělo špatně hospodaří s vápníkem a vytváří z anorganického vápníku úsady, které narušují činnost orgánů. Celá sestava opatření musí zahrnovat dokonalou defekaci optimálně 2x denně, úpravu pH na hodnotu 7 - 7,5, rozpuštění anorganických úsad pomocí destilované vody, nebo grepové šťávy a masivní dodávku organických minerálů, které obnoví pružnost tkání. V rámci těchto opatření, musíte dodržovat dokonalý pitný režim a mimo jiné, pít šťávu z vojtěšky. To je nyní pro Vás, uprostřed zimy, rada jako v pohádce, kde Marušku posílali pro jahody k 12ti měsíčkům. Pro nasazení účinného postupu budete asi muset počkat do jara a zatím tělo důkladně připravit a pročistit. Pokud přesto nyní vojtěšku seženete, tak z ní stejně bez pořádného odšťavňovače nic nevymačkáte. Pro zpracování této plodiny na šťávu, se hodí opravdu málo odšťavňovačů, prostudujte si toto fórum celé, je zde toho popsáno na toto téma celkem dost a do té doby, než seženete vojtěšku, tak zatím můžete vyřešit nákup odšťavňovače, což také chvilku trvá. Poté co budete mít odšťavňovač i vojtěšku, budete si připravovat a pít následující šťávy: karotka 400 ml, vojtěška 100 ml, nebo ještě lepší je karotka 300 ml, hlávkový salát 100 ml, vojtěška 100 ml. Denní dávka je minimálně jeden litr těchto šťáv a větší množství rozhodně není na závadu. Šťávy chuťově moc příjemné nejsou, ale jejich účinnost je mnohdy obdivuhodná a pokud dodržíte i ostatní výše uvedená opatření, domnívám se, že výsledek Vás patrně překvapí. Já sám, jak vidíte na mé fotografii, vhodným názorným příkladem účinnosti tohoto doporučeného postupu, zrovna nejsem, ale musím Vás ujistit, že mě nedostatek vlasů vyhovuje. Jsem totiž od vojny naučen na co nejméně vlasů a nikdy jsem tak neměl dobrý důvod, tyto rady sám na sobě vyzkoušet. Jiným jsem to již poradil a fungovalo to velice dobře, znamená to velkou změnu v životě, ale předpokládám, že pomůže i Vám.
Dobrý den
Chtěl bych se zeptat, jestli je i nějaký jiný efektivní rozpouštěč anorganického vápníku kromě kyseliny salicylové v grepu a destilované vody? A jak tak dlouho trvá tato kůra, než dojde k plnému obnovení pružnosti měkkých tkání a obnově jejich vyživování?
Tom