Jarda píše:
Tak odpovědí se vám dostalo celkem dost a dobrých, nicméně to neřeší základní problém a to logiku myšlení vaší dcery, což je základní problém, protože jinak by jste měla již vše vyřešené. Také bych se zamýšlel nad tím, proč se její tělo chová jinak, než těla vrstevníků, tedy třeba stres, nebo jiné zdroje sekundárních zátěží, ne vždy se musí hledat problém jenom ve stravě, chce to širší pohled na věc. Snažit se vyřešit problém v horní části těla, nemá valný význam, vše plyne ze špatného trávení a zaneseného střeva, čili to musíte řešit dole.
Děkuji všem za zajímavé reakce. Vliv jiných zátěží např. stresu nijak nepodceňuji, ale ničeho si sama vědoma nejsem, myslím, že žijeme celkem harmonicky a bez stresu.
Mám ještě jeden dotaz. Dcera má už delší dobu stolici 2x denně, ale měkčí a maže záchodovou mísu, dost zapáchající. Jestli se nepletu, tak problémem je kvasinka. Měřím ph moči, to je podle mě v pohodě (mezi 6,5 - 7,2). Snažím se toto upravit, ale neúspěšně. Zajímalo by mě, jestli jsme schopný se kvasinky zbavit i přesto, že jí sladké ovoce (banány, jablka, hrušky), pije ovocné šťávy, místo sladkostí např. sušené ovoce apod. Všechno tohle se samozřejmě při kvasince nedoporučuje, u dospěláka je to o vůli, ale dítěti přeci nejde servírovat jenom zelenina, kyselé ovoce nesní, zeleninové šťávy taky ne, cibuli, česnek, prostě většinu toho, co kvasinka nesnáší, podle mě málokterý dítě spapá. Domácí kefír sní výjmečně a taky pouze s banánem, nebo zamíchaný do něčeho sladkého. Kokosový olej cpu kam se dá. Takže by mě zajímalo, jestli se ten boj dá takhle vůbec vyhrát? Dík Pavluša