Firebird píše:
A jeste drobnost - prosel jsem toto i dalsi vlakna, ale nenasel jsem tip - kde sehnat kvalitni a cenove dostupne orechy, mate nekdo zkusennosti? Dekuji.
Ja sa ťa opýtam : načo ti sú orechy ? Podľa všetkého máš záujem o väčšie množstvo... Načo ??? ... Orechy tromfne každá kvalitná živočíšna potravina (mimo pasterizovaného mlieka a syrov, a presolených či "preE-čkaných" mäsových výrobkov či polotovarov)... Tá na rozdiel od nich lepšie chutí, lepšie ju trávi, a neobsahuje antinutrienty. Ale zas áno, orechové mlieko je celkom lahodné v kombinácii so zelelinovou šťavou + vitamín C do toho ako "okysľovadlo"...
Mimochodom, prečo máte (máme) tak radi orechové mlieko ??? .... No asi preto, lebo nám vyhovuje konzistencia mlieka...A také kozie či ovčie mlieko (hoci dochutené) nemusí byť až tak neprirodzená potravna pre človeka...
.... "Boh", alebo BOH možno rátal s tým, že človek bude môcť dojiť zvieratá, ktoré si skrotí.... Tak či tak, účinky kozieho či ovčieho mlieka (a výrobky z nich) hovoria za všetko, a vyvracajú mýtus, že akékoľvek mlieko nie je vhodné pre človeka po období jeho dojčenia.
VIDÍTE, LOGIKU TO NEMUSÍ DÁVAŤ, ALE JE TO TAK, kozie či ovčie mlieko človeku PROSPIEVA, ako ste si určite stihli zistiť (niektorí).
Pamätám sa na to, ako som si vyrábal kefír z krásne čerstvého kozieho mlieka kôz, ktoré žijú v prenádhernom prostredí.... Nadojili mi ho večer, dávali ho vo fľaške do studenej vody z potoka (lebo tam ani chladničku nemajú, ani elektrinu, ale auto hej
), a ráno doniesli na dohodnuté miesto (vybrať som si nemohol...). TO BOLA CHUŤ
Chutilo tak nádherne, že kravské sa môže strčiť.... ale ja som si z neho robil kefír (ktorý mi vôbec nechutil)...
Mňam, to bolo perfektné mliečko.... a som si istý, že keby si ho ochutnal a mal možnosť ho kupovať (hoci za cenu orechového, keby sa dalo - čo asi ťažko, ale rozumieš mi...), tak by si ho MILE RÁD uprednostnil pred orechovým.... A dať si ešte do takého fajného čersrvého vysokokvalitného kozieho mlieka kvalitný kakaový prášok a sladidlo zo stévie, prípadne karamel..... TO BY BOLA DOBROTKA !!!!!!! Dobrotka, ktorej základ by tvorila ŽIVOČÍŠNA POTRAVINA, tak prirodzená pre človeka, a tak dobre stráviteľná.
Mňam.
NEŽIME MILNE V DOMNIENKE, ŽE PRE ČLOVEKA JE PRIRODZENÁ LEN TAKÁ STRAVA, KTORÚ SI MôŽE ODTRHNÚŤ, ALEBO VYRABAŤ ZO ZEME... OMYL.... ČLOVEK JE TAK ZLOŽITÝ A FASCINUJÚCI TVOR PLNÝ NESKUTOČNE OBROVSKYĆH MOŽNOSTÍ (na rozdiel od opíc), ŽE SA NEMôŽEME ČUDOVAŤ TOMU, ŽE AJ NA TO, ABY DOSTAL NAOZAJ KVALITNÉ POTRAVINY, MU NESTAČÍ SI ICH LEN ODTRHNÚŤ ZO STROMU, KRÍKU, ALEBO NÁJSŤ NA ZEMI..... ČLOVEK SKRÁTKA OBJAVIL, ČO JE PRE NEHO DOBRÉ, A DOSTAL SA K TOMU AJ NETRADIČNÝMI CESTIČKAMI (dojenie kôz, oviec). Samozrejme, aj zablúdil.... vo väčšine prípadoch, čoho výsledkom sú koláče, mizerné pečivo, cestoviny z nečerstvej múky, a iný odpad, ktorý voláme "jedlo"...