HARMON3K : Prečo som na tomto fóre ? ... Lebo si robievam očisty organizmu, a tie NAJÚČINNEJŠIE (tie, čo tu Jarda popisuje)... Lebo ma zaujíma ZDRAVIE, a je u mňa NA PRVOM MIESTE. A prečo riešim telo ??? Lebo telo je často indikátorom toho, či človek konzumuje správnu stravu pre svoj organizmus, alebo nie. Voda vo svaloch, alebo navýšený tuk bude signalizovať dve možné príčiny... Nevyriešenú PSYCHIKU a s ňou spojené nevyvážené telesné pochody, a preto voda v organizme, alebo tuk (hoci človek skutočne dbá o zdravú výživu a zdravý životný štýl), alebo ZLÚ STRAVU.
Ja nemám ani vodu, ani tuk (resp. minimum, to ale musím mať). Psychiku si riešim, mal som ju ale V HAJZLI, pretože som vyrastal v rodine ako možno každý tretí človek, no mňa to ako človeka duchovno-sexuálno-zdravostravujúcehosa veľmi trápilo, keď ma nútili klamať, pretvarovať sa, potláčať sa, a nikto mi z rodiny nerozumel (prílišná prostosť, alebo.. hlúposť ? Určite viete o čom hovorím...). Ale - späť k téme...
Prvý si tu písal TY, že som "hubeňour", ktorý by nemal mať na svoju váhu 81-82kg v DOBREJ FORME, ale rovno 100kg, ako strop, kde sa dá dostať bez AS, v DOBREJ FORME.
Napísal si obrovský blud, to je všetko.
Mimochodom, voda v organizme (tvoja fotka na vitariánskej strave) sa vyskytuje preto, lebo telo potrebuje riediť KY-SE-LI-NY, a používa na to vodu... Meral si si pH počas vitariánskeho stravovania ?... Mal si ho vysoké (z moču) ? ... Asi si odplavoval zásady, a kyseliny uviazli v tele... (možné je všetko, preto si napríklad nemeriam pH moču, lebo vysvetlenie merania pH moču mi nedáva až takú logiku AKO BY SA MOHLO ZDAŤ, a to nie je preto, že by som bol v rozmýšľaní "pomalejší"...)
Minule som videl fotky alebo videjko (bolo to pred rokom, neviem už kde...) vitariánov, ktorí posilňujú.... Boli dvaja.... Jeden mal viditeľný tuk, druhý vodu... Boli už dlhodobejšie na vitariánskej strave (2-3 roky)...
Niekto zas nemá z vitariánskej stravy ani vodu, ani tuk.... Ale.... ANI SVALY, resp. má ich, ale objemom menšie než ten, kto konzumuje kvalitné živočíšne potraviny.
Niekto môže namietnuť., a povedať, že : ALE PRIRODZENÁ POSTAVA ČLOVEKA JE MENEJ SVALOVO ROZVINUTÁ, AKO MAJÚ TÍ ČO CVIČIA A JEDIA ŽIVOČÍŠNE POTRAVINY (!).
A ja na to poviem.... Spýtam sa žien, aká postava sa im páči viac....(bavíme sa o hmotnosti tela bez prebytku vody v tkanivách, a bez prebytku tuku, teda s minimom tuku)... Spýtaj sa žien, či sa im viac páči 190cm muž s 81-82kg (svaly), alebo so 73kg (svaly, ale menší objem).... 9 z 10-tich si vyberie toho 81-82kg.
Keď už má byť gorila svalnatejšia ako človek (čo je samozrejmé...teda aspoň v otázkach trupu, horných končatín, a jej sily...), tak nech človek aspoň nie je názoru, že ak niekto posilňuje a stravuje sa vitariánsky, tak má vyzerať buď ako naliaty vodou, alebo s viditeľným tukomm, alebo tenký ako maratónec (tenký myslené čo sa svalov týka), či ultramaratónec...
A prečo tu píšem o svaloch ? Téma je jasné - Kulturistika (tá pôvodná bola pre zdravie, a tú ja aj MYSLÍM).
A, HARMON3K, chceš, aby Jarda vymazal nejaké príspevky.... PREČO ??? Toto je téma predsa o posilňovaní..... No a čo, že sa tu rieši hlavne vitariánstvo (ktoré neuznávam) ? Neuznávaš ho už ani ty, tak ??? .... Keby si ho uznával, ostal by si pri ňom. Teraz sa snažíš získavať živiny pre telo varením potravín, ktoré obsahujú antinutrienty (obilniny a strukoviny, typujem, že ich ani nekvasíš), málo hodnotných orechov a semien (antinutrienty, nie veľmi dobrý aminokyselinový profil, absencia sírnych aminokyselín...nemožnosť jesť ich vo väčšom množstve bez toho, aby nebolelo brucho...), ovocím a zeleninou (uznávam, ale ako doplnok), a sem-tam si dáš niečo živočíšne. To je asi tak, ako keby som si dával namiesto 1g vitamínu C denne len 60mg, lebo to stačí na to, aby som sa "nedegeneroval", hoci 1g je lepší. Zaujímalo by ma, z akého dôvodu ajurvéda odporúča konzumáciu len malého množstva živočíšnych potravín (a aj to asi nie mäso, že ?)... Žeby náboženské ??? ... Alebo preto, lebo vznikla v krajine kde je (pre väčšinu obyvateľov) chudoba ?? Potom už tomu rozumiem..... A to ich TAMAS, ODŽAS..... Ja jem kopu tukov, a... cítim sa skvele, nepriberám, neleniviem, nemení sa mi psychika ani na agresívnu, ani na melancholickú. Mám ju najlepšiu akú som kedy mal... To TAMAS asi platí len pre ľudí, ktorí konzumujú hlavne rastlinné tuky, resp. tuky všeobecne, ale s kombináciou VYSOKÉHO MNOŽSTVA sacharidov (to môj prípad rozhodne nie je, ja mám nejakých 80-90g sacharidov denne).
Proste výživové smery vznikajúce v krajinách trpiacich NEDOSTATKOM budú proste VŽDY plné kompromisov, bez možnosti využiť BOHATSTVA PRÍRODY (ktoré v danej krajine nemusí byť prístupné chudobnému obyvateľstvu, atď). To isté platí aj o stravovacích systémoch, kde úraduje náboženstvo (napríklad vegánstvo) určitého typu....
Dakujem za vyjadrenie môjho názoru tu ľuďom, proti ktorým nič väčšieho nemám, a často krát ani nič "menšieho"....
A budem rád, keď ťa pán Jarda nepočúvne, a tak nevymaže napríklad nejaké moje príspevky, lebo... nie je na to dôvod.
Nám čo sme tu (väčšine) ide o VÝSLEDKY, a neriešime to, či sa k ním (k pozitívnym výslekdom) dostaneme buď "predpísanou cestou" tohto fóra (ktoré v začiatkoch bolo o vitariánstve), alebo inou cestou. Ide o.....VÝSLEDOK. Lebo zdravotný stav a jehobudovaie, zachovávanie.... sa nedá prirovnávať k hre "Človeče, nehnevaj sa!", alebo k pretekom na autách, futbalu.... (rekreačné, nie platené súťaže).... tam ide o hru samotnú, a na výsledku nezáleží. Tu ale na výsledku záleží. Preto nie sme len obyčajní konzumenti ktorí neriešia stravovanie (akurát tak jazykom riešia...), ale aktívne sa o to ZAUJÍMAME.
Tomu kto nebude súhlasiť s čím píšem, proste moje príspevky bude PRESKAKOVAŤ. No a ? Ale ver mi, ľudí to zaujíma. Ahoj.