Xion píše:
Tak som chvilu premyslal a naordinoval som si na zlepsenie metabolizmu tukov nasledujucu kuru. Chcem sa Vas Jarda opytat na Vas nazor a par doplnujucich otazok.
Pocas obdobia, kedy budem opakovat ocisty pecene, cca kazdych 14 dni, chcem zaroven regenerovat slinivku. Na to chcem jest hlavne ovocie, a pomedzito male mnozstvo zeleniny. Kedze samotna sirna patlanina doplna omega-3 a tym padom zlepsuje metabolizmus tukov, ako aj kvalitu stiav a cinnost slinivky, rozmyslal som ako to spojit. Slinivka si pri dennej dodavke SP a teda kvanta tuku, velmi neoddychne. Rozhodol som sa teda jest nejake 2 mesiace jediny tuk, a to SP, a pridat do nej aj male mnozstvo ineho tuku, asi 5g kokosoveho tuku, alebo paraorech, ci kakaove boby. SP chcem zjest v jednom jedle, a slinivke ulahcit nasledujucim postupom. Zjem 1-2 tabletky Pankreolanu, kusok ananasu, a rozzuvam niekolko semienok z papaje. To by malo slinivke tento napor tukov vyrazne ulahcit stravit, a takto dostat do tela cenne omega-3 z lanoveho oleja, a pritom nezatazovat slinivku. Pomimo tohto, moze uz slinivka zvysok casu odijst na dovolenku.
Cize vysledok by mal byt, cistenie pecene, zlcnika, dodavka omega-3, a setrenie slinivky, ktorej jedina uloha co sa tyka tukov bude stravit kazdy den SP, no tento proces bude mat vyrazne ulahceny pankreolanom, bromelainom z ananasu, a papainom z papaje.
Myslite, ze je to zbytocne blbnutie, alebo je to celkom dobry napad, ako tychto viac veci, ktore zlepsuju metabolizmus tukov, spojit do kury?
Po 2 mesacnom obdobi chcem zase jest tuky normalne, v ramci vitarianskej stravy, teda robit si orechove mlieko, obcas pojest nejake orechy/semena, obcasne avokado, a vysadit pankreolan, ako aj pravidelne jedenie ananasu a papaje. Pecenove ocisty podla potreby este robit nadalej, kym budu odchadzat zlcove, cholesterolove a pieskove usadeniny.
V navode na pouzitie Pankreolanu je uvedene, ze sa maju jest 2 tabletky na lahsie tukove jedlo, a 3-4 tabletky na tazsie tukove jedlo. Predpokladam, ze tu vsak ide o postup pri tazsom ochoreni slinivky brusnej, u mna je to skor preventivna zalezitost. Kedze SP skor povazujem za lahsie tukove jedlo, a robim to preventivne, bude stacit 1 tabletka pankreolanu?
Daju sa papayove semienka uchovat v mrazaku?
Dakujem.
Takto to vyšpekulované nemám, ale v zásadě je to správně a mělo by to fungovat. Co se týká slinivky, ta nejvíc dostává na prdel od přebytečné žluče naměstnané v játrech, která ji leptá a omezuje její činnost. Logicky po čištění jater se slinivka neleptá a může nerušeně pracovat, což by jste měl cítit. Musíte si sledovat stolici, protože při malé dodávce tuků se špatně kadí a pak budete muset tuky přidat. Jaterní kůry je opravdu vhodné konat stále, v intervalu 14 dní, až do úplného vyčištění jater, což může trvat i rok, ale to ničemu nevadí. To dávkování Pankreolanu si musíte vyzkoušet, těžší jídlo je normálně myšleno jako třeba kachna plovoucí v tuku a špekové knedlíky, což by zabilo i prase, takže u vás ty dávky mohou být pochopitelně mnohem menší.