No, také jsem zkoušel hlídat si PH v těle, přestal jsem jíst maso a zařadil jsem ořechy, zrní a šlo to docela dobře. Z počátku jsem se opravdu zbavil odpadu ve svém těle, ale později mne přemohlo stále větší nutkání na kus, alespoň kousek masa. Dal jsem si a moje PH bylo rázem v ... a ne na chvilku, ale na dva dny. Opět jsem tvrdě nastolil pořádek ve svém těle a došlo to tak daleko, že každé pochybení jsem si sám odsoudil. Potom jsem si uvědomil, že se chovám jako magor, protože od nepaměti jíme maso, zeleninu, ovoce, obiloviny, cukrovinky z medu, cukrové třtiny nebo cukrové řepy. Od nalezení tabáku, kávy, čaje kouříme a pijeme kávu, čaj. Také pijeme kvašené nápoje hlavně pivo, víno, destiláty a v poslední řadě vodu. Návrat ke zdravému stylu života je ve vyváženosti všeho zmíněného, jen to kouření bych asi vynechal. Vyváženost stravy a nákup kvalitních surovin spolu s dostatkem pohybu přispívá k dobré náladě a dobrá nálada, osobní pohoda ke zdraví a dlouhému věku. Chápu, že lidé pohybově omezení musí řešit dietou své omezení, ale všichni ostatní si omezováním ubližují. Potom chápu, že se potřebují, nejlépe kolektivně pod taktovkou "odborníků", utvrdit se ve správnosti svého rozhodnutí. Vždyť, co je v životě lepšího než se dobrovolně stát asketou o zrní, zelenině, ovoci (ale pozor, jen některé ovoce je vhodné) a vodě. Moji prarodiče jsou z Moravy, celý život pili dobré víno, jedli všechno, nepracovali, ale dřeli na vinohradě. Děda kouří, je mu 98 let, babička je o rok mladší, budou tu ještě dlouho, protože jsou vyrovnáni sámi se sebou. Pavel
|
|