smajliss píše:
Nowocayn: nejsem holka
Jinač se mi moc nelíbí, že se v diskuzi zaměňuje čokoláda s čokoládou. Je rozdíl jíst samotné kakaové boby, které v sobě mají úplně malinko cukru a jsou hořké. Je rozdíl jíst vysokoprocentní čokoládu, která má složení: kakaové máslo, kakaový sušina, cukr; a je rozdíl jíst čokoládu, že která má složení: cukr, odtučněné mléko, rostlinný tuk, kakaové máslo, kakaová sušina atd. atd.
Kakaový tuk obsahuje kyselinu stearovou (která je například i ve vejci), která se jeví velmi zdravotně pozitivně. Snižuje cholesterol, působí proti srážení krve a hlavně zvyšuje inzulínovou citlivost, takže lépe pálíme cukry. A každý asi taky ví, že kakao obsahuje hodně antioxidantů a ty si snad nikdo nevezm do pusy a nebude zpochybňovat jejich prospěch
.. Co se týče minerálů, tak je čokoláda na tom velmi dobře se železem a hořčíkem. Další vedlejší benefit je v tom, že obsahuje velmi málo omega6, takže nepůsobí zánětlivě, naopak obsahuje nasycené tuky.
Tak potom prečo v telke nedávajú reportáže s pojedačmi vajec, ktorí sa dožili vysokého veku 111 a ja neviem koľko ešte rokov ??? AHAAAA, lebo vajcia sú na rozdiel od čokolády zdravé.
Kakao obsahuje veľa antioxidantov, ale ešte viac FYTÁTOV a inhibítorov tripsínu (spýtaj sa Xiona)...
Čokoláda zamedzuje tým spôsobom absorpciu vápnika, zinku, železa, atď........... To je fakt "RECEPT" na dlhovekosť....
Nie, to je skôr oj*b. Je úplne FUK, koľko antioxidantov obsahuje kakao, keďže je aj plné ANTInutrietov. Ide o to, ako sa to správa v ľudskom organizme. A správa sa to nič-moc. Viac to škodí, ako prospieva.