Jarda píše:
To je dost svérázný postup, kefírky zlikvidují v mléku naprosto veškeré patogenní bakterie zcela bez potíží a nechápu, co by tam ještě řešilo to MMS. Proto tu všude doporučuji to nepasterizované mléko, kde kefírky zlikvidují i salmonely a jiný sajrajt. U těch klíčků by to mohlo fungovat, ale sám to vyzkoušené nemám. Tak takto daleko jsem to zatím nezkoumal a myslím si, že to je zbytečné. Proč se budete pokoušet překonávat přírodu, když můžete mít ten výrobek vždy čerstvý a ne měsíc starý, navíc ještě konzervovaný, to mi logiku moc nedává. Také mě nenapadá žádný rozumný postup na takovýto pokus, protože všechny možné varianty nasimulovat stejně nepůjde, příroda je opravdu dost vynalézavá.
Samozrejme, vsetko ma svoj dovod, teda funguje pricina a nasledok. Moje na prvy pohlad nelogicke veci co riesim, maju tiez svoju pricinu. Je to preto, ze kozie mlieko ktore berem, sa predava v 1,5 litrovych flasiach, a ja, kedze denne pouzivam do patlanice len 100g jogurtu, by som bol rad, aby mi ten jogurt 15 dni vydrzal. Vlastne, najhorsie je to, ze po to mlieko si nechodim sam, ale vozi mi ho kamos, ktory tam byva, a ma to po ceste, lenze on tam chodi nepravidelne, takze sa moze stat, ze sa to o par dni predlzi, kedy budem vlastne jogurt musiet uskladnit este o par dni dlhsie (mozno 18, mozno 20). Tak preto tolko vymyslam a spekulujem.
Ale hladam aj ine moznosti, toto ma len napadlo ako jedna z moznosti.