Andrea 81 píše:
V pořádku, to jste nemohl vědět. On ten nárůst váhy tak trochu souvisí s tím co se stalo. Ve 34tt byla zjištěna hypotrofie plodu o 4 týdny. Kvůli zhuštění krve a infarktům placenty se malému nedostávaly živiny a všechno co jsem snědla šlo vlastně na mě. Ke konci mi ještě kapačkami podávali glukózu (těžko doktorům vysvětlovat, že když se mu nedostávají živiny z normální stravy, těžko to zachrání kapačky). Štěstí v neštěstí jsem z těch jehel od kapaček dostala horečky a zánět žil, takže už nekapali, naordinovali antibiotika a ve 37tt provedli sekci. (1434g, 40cm) tak malé miminko má prý oslabenou imunitu, nakazila ho bakterie Klebsiella pneumoniae a buď jejími důsledky nebo po silných antibioticích, které mu podávali, miminko do 8 dnů zemřelo. Nyní mě vyšetřují a zjišťují, proč se v placentě začala srážet krev. V těhotenství jsem neměla žádné problémy. Tím, že byl plod menší a nijak výrazně mě neomezoval, jsem měla (i namáhavého) pohybu víc než dost.
Rozřezané myslíte vrstvy břicha? Byl mi proveden klasický sc, horizontálně v oblasti bikinového střihu. Netuším, jestli mi rozřezali nebo rozhrnuli břišní svaly, byla jsem v celkové anestezii.
Nejvíc mi vadí ty antibiotika, které do mě kapali před i po sc. Určitě bych chtěla opět zkusit Šankapraškalánu a pak to co mi doporučíte po takové události.
Pro celkové zvýšení vlastní imunity a psychickou rovnováhu bych nasadil dvě věci, pravidelnou konzumaci čerstvého domácího kefíru, který přímo řeší imunitu a velké dávky hořčíku, které vám pomohou překonat to trauma z prožité události. Hořčík se navíc podílí na mnoha pochodech v těle včetně řízení enzymů, což vám pomůže se zbavit té nabrané váhy a rozchodit normálně pochody v těle. Již koncem tohoto týdne bych měl mít chlorid hořečnatý, který je k tomuto účelu ideální, nebo můžete zatím užívat hořčíkové tablety, které tady na mnoha místech doporučuji. Pokud se týká šankaprakšalány, to by zřejmě nijak vadit nemělo, protože zásah do střeva se nekonal a riziko jeho poškození tedy nehrozí. Nyní je to po operaci šest týdnů, tak ještě dva vydržte a pak si myslím, že se toho obávat nemusíte, to již bude vše dobře zhojené. Možná by ale bylo lepší pár klystýrů a vygruntovat játra kvůli těm antibiotikům. Návod jsem dal do 2 čísla časopisu Recepty prima nápadů a ten by měl jít ještě zhruba týden koupit. Epsomskou sůl vám budu také schopen poslat asi koncem týdne, pokud ji někde u vás neseženete.