alavavr píše:
Dobrý večer Amy, moc děkuji za rady a podporu, já jsem do šanky šla na radu své kolegyně, kterou obdivuji pro zdravý přístup k životu, sama si šanku dělá pravidelně několik let a já husa hloupá jsem do toho šla dost zbrkle, měla jsem si přečíst všechny dostupné informace, no a možná by to dopadlo lépe, ale pozdě bycha honiti. Pročtu
si určitě všechny Vaše příspěvky a budu doufat, že se brzy uzdravím. Ty antibit.jsem myslela na zánět močáku, který jsem si myslela že mám, ale asi to fakt bude ta sůl, jak tu píšete. Ten průjem jsem asi měla po šumivém hořčíku, který jsem si vzala spolu se sumatriptanem včera v noci když jsem bolestí ještě ve 2 v noci nespala. Ale zatím jsem k doktorce nešla, pokusím se vše vydržet. K obědu jsem si v práci udělala instatní ovesnou kaši a teď k večeři brambor.kaši s mrkví celerem a brokolicí, tak doufám, že je to správně.
A namísto rohlíku mám jíst raději chléb nebo celozrnné pečivo? Já ho jinak jím, ale myslela jsem že na ta prázdná střeva je rohlík menší zlo, já totiž v den šanky neměla normální rýži, jinak bych si jí uvařila namísto těch špaget, no uspěchala jsem to.
A o tom pečivu to psaly přímo v tom článku v odkaze. Tak ještě jednou děkuji a přeji vše dobré. A ještě jednu otázku: děláte si šanku dále? A jak často? A co další problémy byly nějaké? No vlastně to tam píšete v tom vlákně.
Kdysi jsem četla nebo slyšela něco ve smyslu "Když chceš jezdit na koni a spadneš, musíš zase co nejdřív do sedla, jinak už jezdit nebudeš" ... tak asi tak s dalšími očistami
Mimo šanky, která čistí celý trávicí trakt, se dají použít i méně razantní očisty - například klystýr (očista tlustého střeva) a gesto slona (očista žaludku). Tempo a druh očist je potřeba si doladit dle osobní potřeby, je u každého člověka jiná.
Myslím, že je skvělé, že jste se do šanky pustila, byť i trochu po hlavě. Máte spoustu bodů k dobru a do zápisníčků si můžete pod položku "moje šanka" poznamenat, že špagety po šance pro Vás nejsou to pravé ořechové. Stejně tak dobře pro Vás mohly být v pohodě. Dokud to člověk nevyzkouší, tak neví. Rozhodně není zapotřebí si rozhodnutí vyčítat nebo obhajovat.
Načtení si informací je dobré, protože se člověk může seznámit s postupem a případnými problémy a jejich řešením. Je to však dvousečná zbraň. Může se stát, že se člověk vyděsí a nebo studuje a studuje a studuje...a k očistě se vůbec nedostane. Důležitá věc: ať už se od jiných lidí dozvíte cokoliv, pro Vás to nemusí platit. Jste totiž unikát. Dokonce i jeden a ten samý postup na Vás v čase může mít různý dopad. Časem se naučíte naslouchat svému tělu a více si vyhovíte. Také proceduru samotnou budete mnohem lépe znát a poznáte, co je Vaše "normální" reakce a co už je divné. Začnete si také dávat věci do souvislostí. To vše Vám přinese více jistoty a nebudete tak nervózní a vyplašená. Duševní pohoda je u každé očisty hodně důležitá, ono se v důsledku toho uvolní i celé tělo a nečistoty snáze odchází. Někdo z toho důvodu před očisty zařazuje i fázi tzv. "změkčování" (např. nahřívání, masáže apod.) - opět se dá tady dohledat. Na Vašem místě bych rozhodně zavedla řeč s Vaší kolegyní, téměř určitě se s Vámi podělí o své zkušenosti, případně poskytne radu.
Rohlík nebo chléb, co raději jíst? Můžeme samozřejmě nad tím dlouho přemýšlet...nebo to vzít zkrátka. Řekněme, že mouka patří mezi bílé jedy. Předpokládejme, že rohlík i chléb se pečou z mouky. Jaký vliv bude mít tvar výrobku z těsta, ať už placka, bochník či váleček, na míru jedovatosti výsledného produktu?
Jinak se to tu na fóru nedávno probíralo ve vláknu "
Rozdíl chléb - rohlík".
Já osobně bych při bolestech žaludku zařadila co největší dietu. Jako první bych samozřejmě zkusila gesto slona (popsáno zde na fóru.). Následně bych podle okolností dala půst, ale ve dnech po šance bych při bolesti žaludku přeci jen asi zkusila do sebe dostat hodně měkkou rýži s trochou másla (kvůli střevům). Tvrdé věci jako brokolice, mrkev i celer bych vynechala. Pokud byly hodně rozvařené, tak bych je vynechala taky - výživná hodnota někde u nuly (pokud ne přímo v záporu). Bramborovou kaši bych také vynechala - mléko není na vrcholu žebříčku lehké stravitelnosti (když nepočítám, že patří mezi bílé jedy). Pokud Vám to však pomohlo, tak to pro Vás asi bylo správně.
A ještě poznámka k Vašim letitým migrénám. Od té doby, co jsem změnila stravu a koupila kamarádku klystýrku, jsem migrénu vyškrtla ze svého slovníku. Klystýr neuvěřitelně pomáhá na bolest hlavy, vyzkoušejte a uvidíte.
...a týden je skoro pryč, tak to už Vám zbývá necelých 14 dní
(pokud se necítíte, tak nespěchejte)