Inka píše:
Mám jeden dotaz v souvislosti s pH moči. Nevím, zda to zařazuji do správného vlákna, ale již jsme zde pH řešili v souvislosti s užíváním MMS. Na fóru u pramene jsem našla tento názor:
Mnoho lidí se mylně domnívá, a zaznělo to i tady, že pálení žáhy je důsledek kyselé stravy. Nemusí to být tak! Žaludek z nějakého důvodu dostává nadměrné množství kyseliny (ta nevzniká v žaludku, ale v krvi, odkud ji žaludek extrahuje) především tehdy, když žaludek musí snižovat kyselost krve při nadměrném užívání zásad. Používání jedlé sody tedy může být vyháněním čerta ďáblem. Lepší je jíst něco, co vyžaduje k natrávení hodně kyseliny a naopak snížit příjem zásad. Pak se proces zvýšeného množství kyseliny v krvi zastaví a zmizí i překyselení žaludku, aka pálící "žáha". (A pozor! Je docela možné, že k takovému stavu může dojít i při nerozumném, dlouhodobém vysokém dávkování MMS. Jeho rozpadem se v krvi může vytvořit zásoba látek, meziproduktů, z nichž tělo produkuje kyselinu solnou, kterou pak musí extrahovat žaludek. Jinou cestou tělo neopustí. Nic se nemá přehnat – excesy nezřídka vedou k excesům na jiné, často neočekávané straně.)
Pravidlo zní - kyselost žaludku a moči je vždy zrcadlově obrácená vůči kyselosti krve a lymfy.
Jsem z toho tak teď nějak zmatená? Znamená to tedy, že čím kyselejší moč, tím zásaditější krev a lymfa?
Dalo by se to interpretovat i takto, ale jenom v hrubě zjednodušené rovině. Rozhodně není vhodné to tak i zkoušet v praxi, protože to vlastně spousta lidí dělá a právě proto onemocní. Křivka pH tělních tekutin musí mít normální denní průběh a sledovat jasně danou křivku, která právě dokazuje, že vše v těle chodí tak jak má. Pokud tělo bude vyplavovat přebytek kyselin, tak sice budete mít pH moče nízké, ale to ještě automaticky neznamená zásaditou krev a tělo to pak řeší i jinak. Například pokud není schopno kyseliny vyplavit, tak tvoří vnitřní skládky a to jsou například zdroje pro rakoviny a jiné vážné choroby. Nepíšete sice proč to řešíte, ale vždy se držte normálního denního průběhu pH moče a slin z čehož vám musí vyjít průměrné denní pH 6,4-6,8, vše ostatní je špatně.