Hardstyler23 píše:
Nejedna sa len o zabijanie zvierat pre meso, ale aj pre zabavu, pre kozuchy a aj testovanie latok na zvieratach.
Nemyslim si ,ze ide o vnucovanie. Ale ak by bol nahodou niekto toho nazoru, ze toto je vnucovanie proti voli ludi, tak sa spytam: je vola ludi zabijat ( pre potesenie a pre meso) ?
Ak si niekto mysli, ze ANO JE , tak mate pocit, ze tato vola prameni z inteligencie a zdraveho rozumu?
Ja nepisem, teraz o tom, ked niekto napr. na sibiri zabije tulena preto aby sam prezil ( to je pochopitelne)
Pisem o nevedomosti, koli ktorej su zvierata zabijane. V pripade mesa, su dovody na zabijane koli pozitku z "chuti" alebo zo zvyku a koli primitivnym tradiciam.
A prave tieto dovody mne ako cloveku, ktory rozmysla dost vadia.
Neviem ci ste veriaci , ale toto je to iste ako s nabozenstvom, niekto niekedy davno nieco vymyslel a teraz sa ludia bez uvazovania hrnu cestou, ktoru im niekto diriguje.
Zdoraznim este raz to, bez uvazovania !, Lebo keby uvazovali, zrejme by to nerobili.
V pripade mesa je to uplne to iste, robia bez uvazovania tu vec, a nerozmyslaju ci je spravna alebo nie. ( Ci uz z etickeho pohladu na vec, alebo po zdravotnej stranke)
Proste to tak robili rodicia, stari rodicia, tak to tak budem robit aj ja, ale zamysleli sa nad tym ?
A pochybujete, ci s tym niekoho presvedcim ? Odpoviem Vam takto, nechcem ich presviedcat, chcem im ukazat, co to vlastne meso je a ako vznika - a teda chcem aby sa trosku zamysleli. (koli etike a koli svojmu zdraviu)
Za urcity cas co takto uvazujem, som vnukol 3 ludom myslienku, a iny pohlad na zitie bez zbytocneho zabijania. Boli to vo vsetkych pripadoch zarity " mesozravci" , nechceli si otvorit oci, stale rozprali tie iste kraviny dokola.
Ako tak ubehol cas ( cca pol roka ) od nasho rozhovoru , zistil som , ze prestali konzumovat meso, nepovedali sice, ze som ich k tomu priviedol ja. Priviedlo ich k tomu zaujimanie sa o tuto vec. Pri brazdeni internetom natrafili na nejake video, clanok ... a uz to slo. Myslim si, ze keby som im ja predtym nepovedal svoj nazor, a nevideli ma ako kludne zijem bez mesa, tak by ten clanok o vegetarianstve ani necitali.
Vidim aj ten opak, ak sa rozpravam s takpovediac tupcom, ktory je az chronicky zavisli na mese, vydrzi sa somnou rozpravat 2 minuty a dokonca zivota sa vyhyba akymkolvek informaciam.
A takyto clovek ma nezaujma.
PS: ospravedlnujem sa, ze to je dlhe citanie, ale kratsie som Vam to napisat nevedel
Toto mě nedá nezareagovat. Zde si budete muset uvědomit, že pojídání masa je způsob obživy daný stvořitelem a v určité době by bez toho nemohl člověk přežít, čili já bych takto vyhraněný názor viděl jako dosti radikální. Jíst, nebo nejíst maso je otázka duchovní vyspělosti jedince a to nepředěláte. Jde to sice stále vzhůru, ale mnoho lidí má karmu stále dosti bídnou a rozhodně se masa v průběhu tohoto života nevzdají kvůli nějakým obrázkům.