Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob lis 16, 2024 6:47 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1038 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 70  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: ned pro 02, 2012 8:54 pm 

Zdravím pane Jardo.

Krkacím testem jsem zjistil nedostatečnost HCL,užívám ji cca rok. Někdy je krknutí slabé,někdy vůbec žádné. Zkoušel jsem různé dávky, poté vynechání pro podporu
vlastní tvorby HCL, ale výsledek není takový, jak jsem očekával.Test na kvasinku mám negativní.Mám 55 let, užívám probiotika,sportuji,na zdravém stravování jsem cca 3 roky. Problém, který neumím léta vyřešit je většinou neforemná stolice - není to průjem. Stolici mám pravidelnou, většinou 1x denně.Teď zkouším aplikovat psylium, výsledek je "lepší",ale ke tvaru celozrnného rohlíku to má daleko.Čím se dá stav vylepšit?

Psal Vám
Martin

PříspěvekNapsal: pát pro 07, 2012 4:15 pm 

Jardo, pripadne ostatni ktori maju skusenosti - kedze som citala ze MMS sa aktivuje pomocou HCl, zaujimalo by ma ci sa daju aj ostatne doplnky aktivovat HCl - napr ja beriem kaolin a MSM+vit.C. HCl mam 3,5%,tak by ma zaujimalo kolko treba, ci staci kvapka do pohara po zarobeni doplnku. dakujem

PříspěvekNapsal: čtv pro 13, 2012 12:46 pm 
Administrátor
Administrátor

Martin píše:
Zdravím pane Jardo.

Krkacím testem jsem zjistil nedostatečnost HCL,užívám ji cca rok. Někdy je krknutí slabé,někdy vůbec žádné. Zkoušel jsem různé dávky, poté vynechání pro podporu
vlastní tvorby HCL, ale výsledek není takový, jak jsem očekával.Test na kvasinku mám negativní.Mám 55 let, užívám probiotika,sportuji,na zdravém stravování jsem cca 3 roky. Problém, který neumím léta vyřešit je většinou neforemná stolice - není to průjem. Stolici mám pravidelnou, většinou 1x denně.Teď zkouším aplikovat psylium, výsledek je "lepší",ale ke tvaru celozrnného rohlíku to má daleko.Čím se dá stav vylepšit?

Psal Vám
Martin

Tak dodávání HCl není cesta ke srovnání vlastní tvorby, to je pouze berlička pro trávení. Je třeba si uvědomit, že vlastní tvorbu vypíná stresová zátěž, čili pokud ji máte nemůžete problém vyřešit prakticky nikdy. Velice dobře na tvar a kvalitu stolice působí vnitřní aplikace bentonitového jílu v nějaké vyšší kvalitě, ale opatrně, tuží poměrně dobře, tak zpočátku nepřehánět. Většinou stačí kávová lžička a případně pomalu stoupat až na tři polévkové lžíce denně, pokud není vyhovující stav dosažen dříve. Kvalitní bentonit vám mohu dodat, ještě jsem ho do nabídky nedoplnil, ale mám ho dostatek.

PříspěvekNapsal: čtv pro 13, 2012 12:48 pm 
Administrátor
Administrátor

phoenix píše:
Jardo, pripadne ostatni ktori maju skusenosti - kedze som citala ze MMS sa aktivuje pomocou HCl, zaujimalo by ma ci sa daju aj ostatne doplnky aktivovat HCl - napr ja beriem kaolin a MSM+vit.C. HCl mam 3,5%,tak by ma zaujimalo kolko treba, ci staci kvapka do pohara po zarobeni doplnku. dakujem

Tak jak co, třeba u kaolínu to je skoro zbytečnost, ten je vysoce zásaditý a dodáním kyseliny dojde k neutralizaci, přičemž nic zásadně výhodného se nestane, nicméně dělat to můžete.

PříspěvekNapsal: sob pro 15, 2012 8:10 pm 

Ještě k neforemné stolici.
Řeším teď nedostatek HCL doplňováním Beainu a chci se pane Jardo zeptat:
1,Je správná moje úvaha-nejdříve srovnat nedostatek HCL a potom řešit stav stolice?
2,Nebo je možné brát 3x denně před jídlem Betain a do toho (třeba na noc) brát jíl?

Hezké svátky všem přeje Martin.

PříspěvekNapsal: ned pro 16, 2012 4:04 pm 

Jarda píše:
Tak jak co, třeba u kaolínu to je skoro zbytečnost, ten je vysoce zásaditý a dodáním kyseliny dojde k neutralizaci, přičemž nic zásadně výhodného se nestane, nicméně dělat to můžete.

No ide mi len o to, ze ci to nieje splachovanie doplnkov ako MSM+vit.C alebo kaolin do zachodu pokial sa mi kyselina netvori, alebo tym ze su zarobene do vody tak idu rovno do tenkeho creva kde sa vstrebaju?

PříspěvekNapsal: pon pro 17, 2012 7:54 pm 

Pan Zajiček mohlo by služit ako test na dostatok HCL zjedenie 6-8 bananov s 150 alebo viac g maku spolu ? Mohol by to niekto s nedostatkom HCL skusit či ho bude nafukovat?Draslik vapnik železo by mali na seba naviazat všetku HCL a nasledne by ste mali po zjedeni ovocia citit nafukovanie kvoli nedostaku hcl, ktora zabranuje kvaseniu.

PříspěvekNapsal: úte pro 25, 2012 7:59 pm 
Administrátor
Administrátor

Martin píše:
Ještě k neforemné stolici.
Řeším teď nedostatek HCL doplňováním Beainu a chci se pane Jardo zeptat:
1,Je správná moje úvaha-nejdříve srovnat nedostatek HCL a potom řešit stav stolice?
2,Nebo je možné brát 3x denně před jídlem Betain a do toho (třeba na noc) brát jíl?

Hezké svátky všem přeje Martin.

Srovnání tvorby HCl, srovná stolici automaticky, betain se bere před i po jídle a jíl se dá brát také, sice trochu odděleně, ale jinak nevadí.

PříspěvekNapsal: úte pro 25, 2012 8:01 pm 
Administrátor
Administrátor

phoenix píše:
No ide mi len o to, ze ci to nieje splachovanie doplnkov ako MSM+vit.C alebo kaolin do zachodu pokial sa mi kyselina netvori, alebo tym ze su zarobene do vody tak idu rovno do tenkeho creva kde sa vstrebaju?

To není problém, tyto látky se vstřebávají i tak, nepotřebují trávení jako třeba bílkoviny.

PříspěvekNapsal: úte pro 25, 2012 8:06 pm 
Administrátor
Administrátor

heretic píše:
Pan Zajiček mohlo by služit ako test na dostatok HCL zjedenie 6-8 bananov s 150 alebo viac g maku spolu ? Mohol by to niekto s nedostatkom HCL skusit či ho bude nafukovat?Draslik vapnik železo by mali na seba naviazat všetku HCL a nasledne by ste mali po zjedeni ovocia citit nafukovanie kvoli nedostaku hcl, ktora zabranuje kvaseniu.

Tak asi mohlo i když nevím s jakou vypovídací hodnotou, nicméně takové množství jídla nafoukne skoro každého, to je přehnáno do extrému ve všech směrech a opravdu dost nestravitelné.

PříspěvekNapsal: pát pro 28, 2012 6:59 pm 

Jarda píše:
To není problém, tyto látky se vstřebávají i tak, nepotřebují trávení jako třeba bílkoviny.

aha a teda ma este napadla jedna vec. pokial beriem mineraly v tabletach, je lepsie ich rozdrvit a rozpustit vo vode? lebo uz viackrat som tu citala o zbytocnom splachovani tabletovych doplnkov do zachoda v pripade nedostatku HCl

PříspěvekNapsal: ned pro 30, 2012 9:52 pm 
Administrátor
Administrátor

phoenix píše:
aha a teda ma este napadla jedna vec. pokial beriem mineraly v tabletach, je lepsie ich rozdrvit a rozpustit vo vode? lebo uz viackrat som tu citala o zbytocnom splachovani tabletovych doplnkov do zachoda v pripade nedostatku HCl

Ale já jsem komentoval pouze uvedené druhy, jindy to platit nemusí a ta HCl tam potřebná je.

PříspěvekNapsal: úte led 01, 2013 1:10 am 

Pan Jardo trpim prakticky stale plynnatostou, som 11 dni na zivej strave, cize len zelenina a ovocie,pijem cistu vodu. Pred jedlom si dam cps Betainu hcl 650 mg, ze by bolo treba zvysit davku betainu,alebo je niekde inde chyba? Ja si myslim,ze jedlo je slabo natravene a takto postupuje dalej do creva,kde potom sa uvolnuju plyny kvasenim ......mozno sa mylim. Pred par mesiacmi som tento problem vobec nemal.Aky je Vas nazor?

PříspěvekNapsal: úte led 01, 2013 3:43 pm 
Administrátor
Administrátor

Milandr píše:
Pan Jardo trpim prakticky stale plynnatostou, som 11 dni na zivej strave, cize len zelenina a ovocie,pijem cistu vodu. Pred jedlom si dam cps Betainu hcl 650 mg, ze by bolo treba zvysit davku betainu,alebo je niekde inde chyba? Ja si myslim,ze jedlo je slabo natravene a takto postupuje dalej do creva,kde potom sa uvolnuju plyny kvasenim ......mozno sa mylim. Pred par mesiacmi som tento problem vobec nemal.Aky je Vas nazor?

Vždy když máte pochyby o vlastní tvorbě HCl je třeba nejdříve udělat krkací test a teprve poté laborovat a HCl, betainem, nebo čímkoliv jiným. Navíc v zimním období je asi nejnevhodnější termín na přechod k syrové stravě, tělo se silně ochladí a pokud není dokonale v pořádku, tak s tím může být velký problém, což je možná váš případ. Vyzkoušejte spařenou zeleninu s větším množstvím tuku a přidejte pálivou papriku a uvidíte zda to bude v pohodě, prostě po jídle musíte cítit že kotel hoří, ne že doutná.

PříspěvekNapsal: úte led 01, 2013 5:42 pm 

Takze momentalne s tou dietou na zivu stravu by som sa nemal uberat, ze? Tak mam skusit aspon zeleninu jemne tepelne upravenu, mam velmi rad osmahnuty baklazan/lilek/ a cuketu na oliv. oleji...To by som mohol jest kazdy den...Ja som zacal sam patrat na nete o alternat. forme,kedze lekarom som prestal uplne doverovat, cpali do mna prasky, vzdy len dajte si ibalgin, klby a chrbat bolia skoro kazdeho.....Ked som im spominal,ci to nemoze byt reuma,tak ma vysmiali, odvtedy k nim nechodim,,,,kedze som sa nikdy nevedel z ich vyhliadkou do buducna na haldach chemie zmierit...Dost jasno v tom vsetkom mi spravila clenka janin, kedze na 90 % budem mat RA, aj symptomy ako spatne videnie,akoby zakal to dokazuju-mam cca 10 rokov.Ten stuhnuty chrbat a krk sa akoby stale zhorsoval, preto som chcel tvrdo na zivu stravu,ale teraz v zime to je asi zlozite.....Stale mam studene ruky aj nohy uz par rokov, kedze som si vypestoval tym umelym stravovanim aj candidu, stav sa stale zhorsoval..Prakticky uz skoro 2 roky som na bezsach, diete uzival som citricidal+oreg.olej+kokosak, ale vidim,ze candida je tvrdy bojovnik. Kazdy v okoli na mna pozera ako na blbca, kedze som dost schudol, pri vyske 179 cm mam moment, 67 kg,najhorsie na tom je,ze neviem,kedy sa vaha zastavi.....dufam,ze nie na 50 kg. Beriem denne rano kalinat,dnes som nebral a ph moce rano 7,5, cez den cca 8, neviem,ci tak moze byt, alebo ?
Kazdy den uzivam vit,C,D3,E,selen, jod-lugol 1%ny, zinok som bral 1,5 roku,teraz ked berem med neuzivam, ze by sa nemal spolu brat....dalej bone essentials na kosti,saw palmetto,nattokinazu /riedenie krvi/ serrapeptazu, Cats claw, rano na lačno aj digest platinum 2cps na cistenie,berem uz druhy rok, extract z oliv. listov, a tiez pancreatin + Betain hcl 650 mg-neviem kolko kv.3,5% hcl zodpoveda 1 capsulke?
Viem,ze bude velmi namahave a tazke zbavit sa mojich problemov,ale som tvrdej natury a som na seba dost dosledny,takze dufam,ze takymto pristupom sa mojich problemov raz a navzdy zbavim.....kazdy vecer chodim na prechadzku 1-1,5 hod...
Cital som na fore o zeolite,mozem aplikovat ako obklad proti bolesti?? Moze utisit bolest?

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1038 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 70  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]