Xion píše:
Hmm, ak som to dobre pochopil, tak 3 lyzice rozomletych lanovych semienok denne, je bez rozmixovania so sirou a bielkovinou z dlhodobeho hladiska skodlivych? Nechce sa mi nejako riesit davkovanie, ale zase nerad by som si pri pokuse zasobit telo prospesnymi omega-3 kyselinami, nakoniec zdravie poskodzoval. Momentalne davam pravidelne 1 lyzicu lanoveho oleja rano, a pocas dna si zamiesam do jedla asi 3 zarovnane polievkove lyzice rozomleteho lanoveho semienka, vacsinou na obed. Dost casto k tomu jedavam bryndzu, no nemixujem to spolu, iba to spolu zjem. Z tohto pohladu teda k ziadnej stablizacii nedojde?
Ako su na tom konopne semienka a konopny olej? Tiez obsahuje zdraviu skodlive latky? Alebo su menej rizikovym zdrojom omega-3 mastnych kyselin a vhodnejsie na pravidelnu konzumaciu?
Doporucuji si poridit meric tlaku a pri tech zkouskach s lnenym olejem si kazdy den zmerit v klidu ( klidem myslim to, ze si nasadite tlakomer, na 5 minut si lehnete a pak zmerite trikrat za sebou tlak, udelate z mereni prumer) tlak. Na postupne klesajicim tlaku a tepu poznate jak dalece se Vam redi krev a cisti krevni reciste. Lnenym olejem v kombinaci s chia seminkem se da razantne srazit krevni tlak asi za 14 dni, takze jeho pusobeni je dost intenzivni.
Zkousel jsem to u sebe a pak u dalsich dvou lidi s vysokym tlakem a vysledky byly skoro stejne u vsech tri zkousek.
Jenom pro informaci u mne klesl tlak z 145/95, tep 72 na 110/60 tep 49.
U znameho klesl tlak ze 165/105 tep skakal mezi 85 az 90 na 135/85 tep 70.
Jenom jeste mohu dodat, ze znameho lecili doktori 1,5 mesice lekama na redeni krve se stale stejnym vysledkem, pricemz dvakrat v te dobe zkolaboval. Pak jsem ho konecne presvedcil, at to zkusi jinak.
Inzenyr