Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned pro 22, 2024 9:21 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 636 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 43  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Analýza prvků z vlasů
PříspěvekNapsal: úte zář 04, 2012 7:09 am 
Administrátor
Administrátor

eňa píše:
Dobrý deň všetkým!
Chcem sa aj ja s vami podeliť o výsledky mojej vlasovej analýzy a prosím Jardu o radu, ako ďalej? Dala som si ju urobiť po roku, stravovala som sa podľa rád na tomto fóre, občasné úlety, suplementovala som chýbajúce prvky okrem napr. železa,lítia ,niklu a kremík len čiastočne.Výsledky ma mierne povedané šokovali. Najviac kobalt - dodávala som 60 dní 1500 mcg , potom denne 500 mcg, jód - dodávala som postupne až 50kv, jódová škvrna vydržala 8 hod, potom som už len občas 3-5kvapky, selén som dodávala vždy 100 mcg na 10 kvapiek jódu, stále užívam 200 mcg denne.Tiež ma udivuje, že hladina horčíku stúpla, dodávala som podľa rád na fóre, stále dodávam 3 káv. lyžičky denne, vápnik napriek tomu neklesol.Užívala som však, keďže ma liečia na osteoporózu, každý druhý deň 300 mg Ca a liek s obsahom stroncia.Jediné vysvetlenie na tieto nehorázne výsledky je, že mám za sebou veľmi stresujúci rok, tiež mám nedostatok žalúdočnej kyseliny, ale tú som 3 mesiace dodávala vždy pred jedlom, asi nestačilo , tiež pred spaním spolu so zinkom. A čo ten draslík? Je možné že sa tak zvýšil tým, že som takmer denne jedla ľadový šalát?
Celá suplementácia ma stála nemalé peniaze a úsilie a výsledok? Je to ešte horšie ako pred rokom,predsa však to ešte raz skúsim dať do poriadku. S pomocou Jardu, samozrejme, ak bude taký láskavý.

Rukou zaznačené hodnoty sú z roku 2011 , vápnik je 299% v r. 2011

Tak pokud bylo stresové období nejde se moc spoléhat na výsledky suplementace protože tělo pálí mnohanásobky minerálů proti klidovému stavu někde u moře. Velice záleží na dobré tvorbě HCl v žaludku, jak správně píše člen Host a nezanedbatelný vliv má kvalita střevní sliznice. Pokud je napadena kvasinkou, což se celkem snadno pozná, že člověk prdí prakticky po každém jídle, tak je vstřebávání minerálů a vitamínů dost žalostné. Vápník neovlivňuje pouze hořčík, ale mnoho dalších oponentů a i vitamíny, které jej z krve mají dostat do kostí a zubů, což máte narušeno také, jinak by vás osteoporóza netrápila. Zde si nastudujte druhou stránku analýzy, kde jsou poměry minerálů a tam, hlavně u vápníku, jeho oponenty uvidíte, čili zaměřte se především na ně a na vitamíny D3 a K2, kteří oba tlačí vápník do kostí. Mimo to bych viděl velice rozumné si nechat v laborce zjistit homocystein a pokud bude nad 8 jednoznačně porovnat béčka, to velice souvisí s vnitřním faktorem střeva a likviduje celé tělo. Taktéž čištění střeva vidím jako výborný nápad a patrně by neškodilo užívání bílého jílu tak půl až polévková lžíce denně.

PříspěvekNapsal: pát zář 07, 2012 9:01 pm 

Ďakujem Vám za rady pán Zajíček, snažím sa dať si dokopy všetky súvislosti, ten homocysteín som už raz riešila pred rokom 60 dennou béčkovou kúrou, výsledky sa však nedostavili. Na Slovensku som nenašla nikoho, kto by sa týmto zaoberal, moja obvodná lekárka mi síce krv zobrala, ja som si vyšetrenie zaplatila, ale ona sa vôbec nezaujímala a výsledok. Zopakujem to teda aj tento rok , ak mám taký nedostatok B12, určite budú v deficite aj B6 a B9. Popracujem aj na očiste čriev, problémy s nafukovaním nemám, pľuvací test som mala dlho výborný ale v poslednej dobe sa mierne zhoršil, už som si upravila stravovanie. Zdravotne sa cítim celkom dobre ale stav mojich vlasov a nechtov sa dosť zhoršil a urobili sa mi nové výrastky na prstoch rúk a tiež pribudli mierne bolesti kolena, takže viem že niečo nie je v poriadku.
Z pomeru prvkov z vlasovej analýzy som si vyvodila nasledovné: Potrebujem zvýšiť v prvom rade príjem železa, kremíku , kobaltu a lítia, menej výrazne medi , ale taktiež bór, jód, selén, nikel , mangán a germánium. súčasne treba znížiť príjem draslíka, sodíka. Predpokladám, že horčík treba dodávať naďalej na zníženie vápnika. Taká skladbu jedál aby som toto dokázala je prakticky nemožná, takže musím suplementovať .V prvom rade však musím dodávať HCL, keďže pri krkacom teste sa grgnutie dostavilo až po tretej minúte.
Kaolín som začala užívať hneď ako som si prečítala vlasovú analýzu, tiež jód , selén a chlorid manganatý ,zakúpila som si minerály v chelátovanej forme v nasledovnom zložení: CA 125mg,Mg 50mg,K 15mg, FE 10mg, Cu 1,5 mg,Zn 5mg,J 0,15mg, tu Vás prosím o vyjadrenie, čo je vhodné užívať ich. Viem že je možné od Vás objednať kyselinu boritú, ale ostatné prvky už netuším ako zabezpečiť ich príjem. Ešte ste mi radil vit. K2, dá sa aj tento zakúpiť a doplňovať, alebo iba zabezpečiť potraviny v ktorých sa nachádza? Ako som si prečítala o ňom, tento sa viaže na živočíšne potraviny , ja jem len občas hydinu a ryby a pijem 3 dl kefíru denne a nejakých 150 g ovčieho syra za týždeň. A ešte sírnu patlaninu, denne z 80g tučného tvarohu .Je to dostačujúce na pokrytie potreby K2 ?
Z doplnkov ešte beriem denne: MSM 1-2g,glukosamín sulfát 2KCL 1000mg, hydrolyzovaný kolagén 10g,Q10-60mg,vit. C 1500mg,3 kávové lyžičky chloridu horečnatého , chlorelu, B12 500mcg.
Prikladám tabuľku tabuľku prvkových pomerov, prosím Vás, môžete mi k tomu napísať Váš názor?
Čo som zabudla alebo si interpretovala zle? Prosím poopravte ma, ja nie som taká nabitá vedomosťami ako mnohí členovia tohto fóra a samozrejme VY, hoci učím sa neustále. Chcem sa Vám ešte poďakovať za doterajšie rady a nezištnú pomoc nám všetkým.

Přílohy:
vlasová analýza2.jpg
vlasová analýza2.jpg [ 55.69 KiB | Zobrazeno 18035 krát ]

PříspěvekNapsal: sob zář 15, 2012 8:40 am 
Administrátor
Administrátor

eňa píše:
Ďakujem Vám za rady pán Zajíček, snažím sa dať si dokopy všetky súvislosti, ten homocysteín som už raz riešila pred rokom 60 dennou béčkovou kúrou, výsledky sa však nedostavili. Na Slovensku som nenašla nikoho, kto by sa týmto zaoberal, moja obvodná lekárka mi síce krv zobrala, ja som si vyšetrenie zaplatila, ale ona sa vôbec nezaujímala a výsledok. Zopakujem to teda aj tento rok , ak mám taký nedostatok B12, určite budú v deficite aj B6 a B9. Popracujem aj na očiste čriev, problémy s nafukovaním nemám, pľuvací test som mala dlho výborný ale v poslednej dobe sa mierne zhoršil, už som si upravila stravovanie. Zdravotne sa cítim celkom dobre ale stav mojich vlasov a nechtov sa dosť zhoršil a urobili sa mi nové výrastky na prstoch rúk a tiež pribudli mierne bolesti kolena, takže viem že niečo nie je v poriadku.
Z pomeru prvkov z vlasovej analýzy som si vyvodila nasledovné: Potrebujem zvýšiť v prvom rade príjem železa, kremíku , kobaltu a lítia, menej výrazne medi , ale taktiež bór, jód, selén, nikel , mangán a germánium. súčasne treba znížiť príjem draslíka, sodíka. Predpokladám, že horčík treba dodávať naďalej na zníženie vápnika. Taká skladbu jedál aby som toto dokázala je prakticky nemožná, takže musím suplementovať .V prvom rade však musím dodávať HCL, keďže pri krkacom teste sa grgnutie dostavilo až po tretej minúte.
Kaolín som začala užívať hneď ako som si prečítala vlasovú analýzu, tiež jód , selén a chlorid manganatý ,zakúpila som si minerály v chelátovanej forme v nasledovnom zložení: CA 125mg,Mg 50mg,K 15mg, FE 10mg, Cu 1,5 mg,Zn 5mg,J 0,15mg, tu Vás prosím o vyjadrenie, čo je vhodné užívať ich. Viem že je možné od Vás objednať kyselinu boritú, ale ostatné prvky už netuším ako zabezpečiť ich príjem. Ešte ste mi radil vit. K2, dá sa aj tento zakúpiť a doplňovať, alebo iba zabezpečiť potraviny v ktorých sa nachádza? Ako som si prečítala o ňom, tento sa viaže na živočíšne potraviny , ja jem len občas hydinu a ryby a pijem 3 dl kefíru denne a nejakých 150 g ovčieho syra za týždeň. A ešte sírnu patlaninu, denne z 80g tučného tvarohu .Je to dostačujúce na pokrytie potreby K2 ?
Z doplnkov ešte beriem denne: MSM 1-2g,glukosamín sulfát 2KCL 1000mg, hydrolyzovaný kolagén 10g,Q10-60mg,vit. C 1500mg,3 kávové lyžičky chloridu horečnatého , chlorelu, B12 500mcg.
Prikladám tabuľku tabuľku prvkových pomerov, prosím Vás, môžete mi k tomu napísať Váš názor?
Čo som zabudla alebo si interpretovala zle? Prosím poopravte ma, ja nie som taká nabitá vedomosťami ako mnohí členovia tohto fóra a samozrejme VY, hoci učím sa neustále. Chcem sa Vám ešte poďakovať za doterajšie rady a nezištnú pomoc nám všetkým.

To jste se v pokládání dotazů rozepsala opravdu hodně a není v mých silách na vše reagovat, tolik času bohužel nemám. Nicméně prakticky vše uvedené se odvíjí od dobré tvorby HCl v žaludku a veškeré úsilí bych tedy věnoval tomuto problému, pak se naprostá většina deficitů srovná sama a prakticky z jakékoliv stravy. Podpořit stav popsanou suplementací je pochopitelně vhodné. Také není problém mě zavolat, pokud si člověk není jistý ve vícero věcech, to je pro mě mnohem rychlejší zodpovědět, než psát romány. Vitamín K2 je dostupný například v kvašených sojových produktech miso, tempech, nato, Také není problém si zakoupit tablety a ty užívat, nicméně zde dostupné nejsou , ale v USA s tím problém není a nestojí zase tolik.

PříspěvekNapsal: sob zář 15, 2012 6:04 pm 

Ďakujem Vám za odpoveď pán Zajíček začala som už s očistou čriev, zameriam sa teda aj na Hcl ,k tomu zdravé stravovanie + šťavy a za pár mesiacov sa snáď výsledky dostavia. Ak áno, rada sa tu na fóre pochválim.

PříspěvekNapsal: sob pro 15, 2012 5:22 pm 

Pro porovnání moje suplementace mezi rozbory (11/2011 – 11/2012):

Po 1. VA jsem dodáváním minusových hodnot prvků většinou zlepšil jejich hodnoty.
Nyní jsem očekával další zlepšení, ale naopak zhoršení téměř u všeho.
Zřejmě nekonečný boj s kandidou…, pokud budu předpokládat, že to naměřili správně, protože rozdíly výsledků u Sakulova testu Biomolu nebyly zcela ideální, aspoň co já bych očekával.

Níže uvedené jsem suplementoval celý rok:

Ca – bez suplementace
Na – zvýšené solení himálajskou solí
K – KCl jsem minimalizoval, ale zvýšil jsem šťávy (salát, vojtěška, zelený nápoj)
P – snaha snížit konzumaci potravin s vyšším obsahem P
Zn – 5 k. ZnCl denně
Mg - chl. Hořečnatým v létě postřikování celého těla + 0,3 kg orálně
Fe – Natrol 18mg 100 tablet
Cu - 10 k. denně CuCl (záměrně jsem snížil Zn)
Mo – bez suplementace
Co – bez suplementace
Cr – GTF chromium 200 mcg(iherb) 1 tbl. denně
Li - 5 mg Lithium aspartat (Sw) 1 tbl týdně
Sr - 340 mg Strontium citrate (Sw) 90 tbl.
Ni – bez suplementace
Mn – 40 mg Chelated Mang. glycinate (Sw) 1 tbl týdně
Se - 500-600 mg denně Seleno Excell (iherb)
V - 5 mg Chelated vanadium glycinate (Sw) 2x týdně
B - 40 k. denně
Ba – bez suplementace
S - MSM 1 g denně + C
Ge – bez suplementace
Si – bílý jíl 0,7 kg
I - lugol 70 k. denně
Sn – bez suplementace

K tomu samozřejmě vitamíny, B 100, chlorela , spirulina, aloe vera, Q10, živá voda, ostropestřec, lepicol, probiotika, fungicidy, koření, kokosový tuk, schizandra atd., HCl 3x denně 10 k.

Podle doprovodného textu (nová podoba textu oproti 2 předchozím) VA mám rychlý metabolismus (katabolismus)

Doporučené základní složky diety (dle důležitosti)
1. Vařená zelenina
2. Bílé maso (kuře, krocan,ryby)
3. Tučné ryby
4. Těstoviny - nejím
5. Rýže
6. Kaše (pohanka, jáhly, kroupy)
7. Tmavé pečivo - nejím
8. Syrová zelenina
9. Ořechy a semínka
10. Mlečné výrobky - kefír, patlanice
Příloha:
VA4.jpg
VA4.jpg [ 144.64 KiB | Zobrazeno 17782 krát ]

PříspěvekNapsal: sob pro 15, 2012 8:53 pm 

Kaňa píše:

Po 1. VA jsem dodáváním minusových hodnot prvků většinou zlepšil jejich hodnoty.
Zřejmě nekonečný boj s kandidou…, pokud budu předpokládat, že to naměřili správně, protože rozdíly výsledků u Sakulova testu Biomolu nebyly zcela ideální, aspoň co já bych očekával.

Ca – bez suplementace
K – KCl jsem minimalizoval, ale zvýšil jsem šťávy (salát, vojtěška, zelený nápoj)
Zn – 5 k. ZnCl denně
Mo – bez suplementace
Co – bez suplementace
Ni – bez suplementace
B - 40 k. denně
Ba – bez suplementace
S - MSM 1 g denně + C
Ge – bez suplementace
Si – bílý jíl 0,7 kg
I - lugol 70 k. denně
Sn – bez suplementace

K tomu samozřejmě vitamíny, B 100, chlorela , spirulina, aloe vera, Q10, živá voda, ostropestřec, lepicol, probiotika, fungicidy, koření, kokosový tuk, schizandra atd., HCl 3x denně 10 k.

Podle doprovodného textu (nová podoba textu oproti 2 předchozím) VA mám rychlý metabolismus (katabolismus)

1. Vařená zelenina
3. Tučné ryby
4. Těstoviny - nejím
5. Rýže
7. Tmavé pečivo - nejím
8. Syrová zelenina
9. Ořechy a semínka

Takto velké deificity pravděpodobně ukazují na nedostatečné trávení (hcl v žaludku, trávicí enzymy) a vstřebávání (tlusté střevo - porušená mikroflora spojené s kandidou (především molybden, ale také železo a celkově vyčerpané zásoby).
Draslík a sodík mohou poukazovat na štítnou žlázu a nadledvinky, což je opět v jednom balíku s kandidou, trávením, psychikou.

Moje zkušenost je že tady nepomáhá příliš suplementace ale je třeba zajistit dobré trávení a vstřebávání a dát okamžitou výpověď kandidě pro hrubé porušení pracovních povinností. Její neblahé působení nejen komplikuje trávení ale minerály jsou vyčerpávany na rekonstrukci poškozených tkání a další opravy. Celkově to v těle působí chaos.

Může jít také o dlouhodbý stres anebo nevhodně zaměřené stravování pro vás, al také mix uvedeného kdy jedna věc způsobuje druhou a ta ji zpětně zhoršuje.

PříspěvekNapsal: ned pro 16, 2012 2:39 am 

Kaňa píše:
...K tomu samozřejmě vitamíny, B 100, chlorela , spirulina, aloe vera, Q10, živá voda, ostropestřec, lepicol, probiotika, fungicidy, koření, kokosový tuk, schizandra atd., HCl 3x denně 10 k...

V souvislosti se setrvalým poklesem vápníku bych se zeptal, zda mezi "k tomu vitamíny" je taky D (protože jmenovitě uvádíte jen B a C).

PříspěvekNapsal: ned pro 16, 2012 11:59 am 

zadane píše:
V souvislosti se setrvalým poklesem vápníku bych se zeptal, zda mezi "k tomu vitamíny" je taky D (protože jmenovitě uvádíte jen B a C).

D jsem dodával přes celou zimu D3-2000 od Sw. a rybí tuk k tomu. Přes zimu jsem ale štavil grep denně, což možná bylo příliš, letos grepy úplně vynechám.

Jinak to bude nejspíše souhra více faktorů, jak uvádí Sakul... ale zvítězit nad kandidou se tady podařilo jen málokomu.
Když jsem dělal 1. VA cítil jsem se hůř, ale prvky byly výrazně lepší, teď po cca 3 letech opatření, které postupně zavádím dle tohoto fóra se cítím spíše lépe, ale prvky jsou výrazně horší. Že podle lékařů jsem víceméně zdráv asi není potřeba uvádět.

PříspěvekNapsal: ned pro 16, 2012 1:24 pm 

Kaňa píše:
D jsem dodával přes celou zimu D3-2000 od Sw. a rybí tuk k tomu. Přes zimu jsem ale štavil grep denně, což možná bylo příliš, letos grepy úplně vynechám.

Jinak to bude nejspíše souhra více faktorů, jak uvádí Sakul... ale zvítězit nad kandidou se tady podařilo jen málokomu.
Když jsem dělal 1. VA cítil jsem se hůř, ale prvky byly výrazně lepší, teď po cca 3 letech opatření, které postupně zavádím dle tohoto fóra se cítím spíše lépe, ale prvky jsou výrazně horší. Že podle lékařů jsem víceméně zdráv asi není potřeba uvádět.

Stavit pres zimu grep a navic denne mi neprijde jeko stastny napad pro telo. V mnoha celostnich medicinach jako ajurveda ci cinska medicina se zduraznuje prijem stravy s ohledem na rocni obdobi pripadne podnebne pasmo. A grep v zime nasi predkove v nasem podnebnem pasmu urcite nikde nepotkavali, takze prilezitostne ho dat mozna ano, ale na denni bazi mi prijde ze prinos asi nic moc.

PříspěvekNapsal: ned pro 16, 2012 1:29 pm 

Tropické ovoce ochlazuje organismus ,použití v zimě v čr ochladí organismus a tělo poté musí ztratou e ener.vyrovnat teplotu navíc vznikne disharmonie .
O zralosti a kvalitě plodu přes pul zeměkoule dovážené by se dalo také diskutovat.

PříspěvekNapsal: sob pro 22, 2012 6:57 pm 

Tady na těch stránkách je něco o vstřebávání prvků tak to možná trochu pomůže http://biomedx.com/microscopes/rrintro/rr4.html Někde tam taky je které minerály potřebují na vstřebávání kyselé prostředí a které zásadité a jaké choroby může způsobit trvalá acidoza ale také trvalá alkaloza.

PříspěvekNapsal: úte pro 25, 2012 8:55 pm 
Administrátor
Administrátor

Kaňa píše:

Ca – bez suplementace
Zn – 5 k. ZnCl denně
Mo – bez suplementace
Co – bez suplementace
Ni – bez suplementace
B - 40 k. denně
Ba – bez suplementace
S - MSM 1 g denně + C
Ge – bez suplementace
Si – bílý jíl 0,7 kg
I - lugol 70 k. denně
Sn – bez suplementace

1. Vařená zelenina
3. Tučné ryby
4. Těstoviny - nejím
5. Rýže
7. Tmavé pečivo - nejím
8. Syrová zelenina
9. Ořechy a semínka

Tak rad se vám dostalo celkem dostatek a dobrých, ale nejlepší napsal dle mého názoru člen sakul a osobně bych v tomto případě řešil HCl a stresy.

PříspěvekNapsal: úte pro 25, 2012 9:00 pm 
Administrátor
Administrátor

Pavel Veselý píše:
Tady na těch stránkách je něco o vstřebávání prvků tak to možná trochu pomůže http://biomedx.com/microscopes/rrintro/rr4.html Někde tam taky je které minerály potřebují na vstřebávání kyselé prostředí a které zásadité a jaké choroby může způsobit trvalá acidoza ale také trvalá alkaloza.

Ano, již jsem to zde na mnoha místech zmiňoval, že trvalá zásaditost je také cesta k nemocem a ne ke zdraví, musí chodit acidobazický píst a držet správné mírně kyselé průměrné denní pH.

PříspěvekNapsal: čtv led 03, 2013 7:29 pm 

Otázka na Kaňu:Pokud máte rozhozené minerály uplně jinak než dřív tak by mě zajímalo jestli se tím doplňováním alespoň něco zlepšilo-máte více energie,lepší vlasy nebo nehty,méně infekcí,lepší trávení atd.?
Třeba se tím doplňováním spustily procesy v organismu které předtím neprobíhali a nebo jen málo a tím že se spustili naplno tak se spotřebovávají i další minerály které předtím byly v pohodě.

PříspěvekNapsal: pát led 04, 2013 11:45 am 

Pavel Veselý píše:
Otázka na Kaňu:Pokud máte rozhozené minerály uplně jinak než dřív tak by mě zajímalo jestli se tím doplňováním alespoň něco zlepšilo-máte více energie,lepší vlasy nebo nehty,méně infekcí,lepší trávení atd.?
Třeba se tím doplňováním spustily procesy v organismu které předtím neprobíhali a nebo jen málo a tím že se spustili naplno tak se spotřebovávají i další minerály které předtím byly v pohodě.

Já jsem očekával, že stejně jako u 2. výsledku VA dojde k určitému vylepšení stavu minerálů i ve výsledku 3. VA. Necítím se celkově rozhodně hůře, nicméně mojí prvotní příčinou změny stravovacích zásad byly oči – vidím zatím ještě dobře – bez brýlí, ale od jednoho mohutného zánětu cca před 3 lety stálé pálení, žilky, zarudnutí a v posledním roce se mi dost namnožily zákalky sklivce, což jsem dřív téměř neměl (bohužel práce u PC tomu neprospívá). Zkoušel jsem urinu, koloidní Ag, teď jodid draselný a sodný, samozřejmě lutein + zeaxanthin...

Jinak k tomu, jak píše Jarda – „musí chodit acidobazický píst“

Dříve jsem byl více překyselený (ráno vždy pH 5, teď výše i nad 6), po 2 letech denního měření mohu uvést, že mě to chodí trochu atypicky (pokud lze Jardovu křivku považovat za standard) – moje časová křivka je jiná, největší pH mám tak v 21 hod lehce přes 7 a ještě před obědem zhruba tak 6,8, nad 7,5 se moc často nedostávám snad jen v období melounů

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 636 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 43  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]