Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned lis 24, 2024 9:25 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 81 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pát pro 28, 2012 4:02 pm 
Offline

Registrován: pon říj 04, 2010 4:38 pm
Příspěvky: 1493
Med je složený hlavně z fruktózy. Takže nic extra. Opět demagogie - tvrdit, že všechno z přírody je dokonale zdravé a všechno chemické dokonale špatné.
Co kokain, opium, khat, tabák atd atd atd.?

_________________
Fešák som, to je pravda, ale nie som narcis


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát pro 28, 2012 5:38 pm 
Offline

Registrován: stř srp 04, 2010 12:31 am
Příspěvky: 153
Vševěd píše:
Med je složený hlavně z fruktózy. Takže nic extra. Opět demagogie - tvrdit, že všechno z přírody je dokonale zdravé a všechno chemické dokonale špatné.
Co kokain, opium, khat, tabák atd atd atd.?

To Vám snad nikdo netvrdí. Ono nebude ani příliš poživatin, které jsou "xtra" (pro každého v každém množství). Nepřehánějme na jednu ani na druhou stranu!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát pro 28, 2012 5:45 pm 
Offline

Registrován: pon říj 04, 2010 4:38 pm
Příspěvky: 1493
však toho xylitolu se nedá požít víc než 20 gramů denně...

_________________
Fešák som, to je pravda, ale nie som narcis


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát pro 28, 2012 10:25 pm 
Offline

Registrován: pát črc 22, 2011 8:29 pm
Příspěvky: 627
Panove,
tak jsem si kvuli Vam sel sehnat Xylitol a trtinovy cukr, bily cukr odmitam zkouset, mam sve zuby docela rad.
Med mam svuj z Jiznich Cech, ten jsem shanet nemusel. Ale je fakt, ze si s nim moc neosladite. Polevkova lzice v caji moc citit neni.

Meril jsem PH v ustech po dvou minutach od rozpusteni pul cajove lzicky dane ingredience v ustach.

Pred kazdy merenim jsem si vyplachul usta a pockal az se mi vrati PH slin na klidovou hodnotu 7,44.

Takze po dvou minutach:

Trtinovy cukr PH = 7,19 po dvou minutach to klesalo az k hodnote PH = 6,89
Med PH = 7,74 po dvou minutach to jeste pomalu narustalo, az k hodnote PH = 7,89
Xylitol PH = 7,83 po dvou minutach to pomalu narustalo az k hodnote PH = 8,03

a vcil mudrujte \":-)\"

Inzenyr


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob pro 29, 2012 10:33 am 
Offline

Registrován: pon říj 04, 2010 4:38 pm
Příspěvky: 1493
inzenyr píše:
Panove,
tak jsem si kvuli Vam sel sehnat Xylitol a trtinovy cukr, bily cukr odmitam zkouset, mam sve zuby docela rad.
Med mam svuj z Jiznich Cech, ten jsem shanet nemusel. Ale je fakt, ze si s nim moc neosladite. Polevkova lzice v caji moc citit neni.

Meril jsem PH v ustech po dvou minutach od rozpusteni pul cajove lzicky dane ingredience v ustach.

Pred kazdy merenim jsem si vyplachul usta a pockal az se mi vrati PH slin na klidovou hodnotu 7,44.

Takze po dvou minutach:

Trtinovy cukr PH = 7,19 po dvou minutach to klesalo az k hodnote PH = 6,89
Med PH = 7,74 po dvou minutach to jeste pomalu narustalo, az k hodnote PH = 7,89
Xylitol PH = 7,83 po dvou minutach to pomalu narustalo az k hodnote PH = 8,03

a vcil mudrujte \":-)\"

Inzenyr

pH nesleduju, ale z Vašich závěrů jakože vyplývá, že třtinový cuk je lepší než med a ten je lepší než xylitol?
I kdyby to tak bylo, je pH prostě jenom jeden z mnoha faktorů, pro mně nepříliš podstatný...
S tím xylitolem bych si nelámal hlavu, dával jsem ho jen kvůli candidě a to ještě občas. Med bych ovšem
nevzal do huby nikdy, proti jeho odporně sladké chuti jsem měl vždycky výhrady...

_________________
Fešák som, to je pravda, ale nie som narcis


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob pro 29, 2012 10:29 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
sadlos píše:
na to by ti asi ze všeho nejlépe odpověděl tvůj zubař který mi pokaždé hlásá do hlavy, že čím větší náhražka cukru, tím větší pekel pro zuby...

No, možná by si měl pár těch věcí vyzkoušet, třeba by pak mluvil jinak.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob pro 29, 2012 10:41 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
inzenyr píše:
Panove,
tak jsem si kvuli Vam sel sehnat Xylitol a trtinovy cukr, bily cukr odmitam zkouset, mam sve zuby docela rad.
Med mam svuj z Jiznich Cech, ten jsem shanet nemusel. Ale je fakt, ze si s nim moc neosladite. Polevkova lzice v caji moc citit neni.

Meril jsem PH v ustech po dvou minutach od rozpusteni pul cajove lzicky dane ingredience v ustach.

Pred kazdy merenim jsem si vyplachul usta a pockal az se mi vrati PH slin na klidovou hodnotu 7,44.

Takze po dvou minutach:

Trtinovy cukr PH = 7,19 po dvou minutach to klesalo az k hodnote PH = 6,89
Med PH = 7,74 po dvou minutach to jeste pomalu narustalo, az k hodnote PH = 7,89
Xylitol PH = 7,83 po dvou minutach to pomalu narustalo az k hodnote PH = 8,03

a vcil mudrujte \":-)\"

Inzenyr

Zajímavé náměry, to jsem zatím nezkoušel, ale pouze to potvrzuje moje zkušenosti s xylitolem, že táhne pH slušně nahoru a to pro mnoho překyselených lidí může být výhoda. Nicméně musím otevřeně přiznat, že ten med mě příjemně překvapil, tam bych čekal horší výsledek. Každopádně toto je pouze jedna reakce, zajímavější by bylo se podívat na krev po požití uvedených látek, prostě jak se zachovají krvinky, po cukru budou slepené, to nemusíme zkoumat.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob pro 29, 2012 11:31 pm 
Offline

Registrován: pát črc 22, 2011 8:29 pm
Příspěvky: 627
Jarda píše:
Zajímavé náměry, to jsem zatím nezkoušel, ale pouze to potvrzuje moje zkušenosti s xylitolem, že táhne pH slušně nahoru a to pro mnoho překyselených lidí může být výhoda. Nicméně musím otevřeně přiznat, že ten med mě příjemně překvapil, tam bych čekal horší výsledek. Každopádně toto je pouze jedna reakce, zajímavější by bylo se podívat na krev po požití uvedených látek, prostě jak se zachovají krvinky, po cukru budou slepené, to nemusíme zkoumat.

Abych rekl pravdu, tak mne ten vysledek s medem take prekvapil, cekal jsem, ze PH pujde dolu, ale zase z druhe strany potvrdil, ze neni med jako med.
Ja si med peclive vybiram podle ochutnavky. Jakmile mi dela kyselo v puse, tak nebrat.
Z druhe strany na to, ze ho spotrebuji denne jednu polevkovou lzici, tak mi s PH nijak nehybe.

Testy na krev by mne take zajimaly, jak na tom jsem, ale to bych potreboval nejakou super rychlou laborator v severni casti Prahy, abych do toho nemusel investovat moc casu.

Inzenyr


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon pro 31, 2012 8:48 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř led 18, 2012 2:56 pm
Příspěvky: 279
Myslím si, že když už cukr, tak ve formě karamelu a tak asi nadělá nejmenší škodu. Kdysi jsem doma takhle upravovala veškerý cukr a přemýšlím, že se k tomu zase vrátím. Akorát mám doma už jen třtinový a nevím, jestli i ten se dá takto upravit - nevíte někdo:)? Nevadí to něčemu? Nedevalvuje se tím nějak?

_________________
Příroda má vždy pravdu.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon pro 31, 2012 3:46 pm 
Offline

Registrován: úte dub 26, 2011 8:57 pm
Příspěvky: 560
prokera píše:
Myslím si, že když už cukr, tak ve formě karamelu a tak asi nadělá nejmenší škodu. Kdysi jsem doma takhle upravovala veškerý cukr a přemýšlím, že se k tomu zase vrátím. Akorát mám doma už jen třtinový a nevím, jestli i ten se dá takto upravit - nevíte někdo:)? Nevadí to něčemu? Nedevalvuje se tím nějak?

trstinovy karamel som skusala, ale bolo to divne, nemal tu typicku karamelovu chut.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon pro 31, 2012 7:02 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
inzenyr píše:
Abych rekl pravdu, tak mne ten vysledek s medem take prekvapil, cekal jsem, ze PH pujde dolu, ale zase z druhe strany potvrdil, ze neni med jako med.
Ja si med peclive vybiram podle ochutnavky. Jakmile mi dela kyselo v puse, tak nebrat.
Z druhe strany na to, ze ho spotrebuji denne jednu polevkovou lzici, tak mi s PH nijak nehybe.

Testy na krev by mne take zajimaly, jak na tom jsem, ale to bych potreboval nejakou super rychlou laborator v severni casti Prahy, abych do toho nemusel investovat moc casu.

Inzenyr

Tak já potřebné vybavení sice mám, ale nemám dostatek volného času abych si s tím mohl hrát delší dobu a toto se na jeden pokus udělat nedá. Muselo by se vše udělat u stejného člověka a muselo by se vycházet z jasně definovaných podmínek a pak to dělat s různým odstupem od požití konkrétního množství látky, což zabere hodně času. Ani ta superrychlá laboratoř vám toto rychle nedokáže udělat.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon led 07, 2013 2:14 pm 
Offline

Registrován: pon říj 01, 2012 9:14 pm
Příspěvky: 39
Dobry den pan Jarda,

chcela by som sa informovat ohladom Sladika, ktory ponukate na predaj. Je 250x silnejsi ako cukor? Je mozne ho vyuzivat ako bezny cukor, napr. na posypanie pohanky so skoricou, alebo sa musi rozpustit vo vode? Aky by bola cena donasky na Slovensko? Za opoved vopred dakujem.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon led 07, 2013 11:15 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
ivana p. píše:
Dobry den pan Jarda,

chcela by som sa informovat ohladom Sladika, ktory ponukate na predaj. Je 250x silnejsi ako cukor? Je mozne ho vyuzivat ako bezny cukor, napr. na posypanie pohanky so skoricou, alebo sa musi rozpustit vo vode? Aky by bola cena donasky na Slovensko? Za opoved vopred dakujem.

K uvedeným aplikacím se dá používat určitě i když počítejte s tím že chuť se od cukru trochu liší, je prostě moc sladký. Ve vodě se rozpouštět nemusí, sám si občas dávám samotný prášek na vylepšení pocitu v ústech před spaním místo čištění zubů. Z naší strany se počítá cca 250-300,-Kč dle váhy balíku, ale netuším co vybírá vaše pošta, to se zeptejte u vás na poště, ale vím, že se vyplatí větší balíky, tím se rozmělní poštovné.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv kvě 16, 2013 10:58 am 
Offline

Registrován: čtv kvě 16, 2013 10:51 am
Příspěvky: 0
Vyzkoušejte sirupy z topinambur , hodi se nejen do čaje ale i do kafe, nebo se da používat při pečení



Naposledy upravil kolyn dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 0
pf=p&


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv kvě 16, 2013 6:52 pm 
Offline

Registrován: pon dub 09, 2012 11:49 am
Příspěvky: 49
Jsem ten, kdo v současné době nesmí ani zrnko cukru.A sočasně jsem ten, kdo je "slaďour" snad už od plenek; pro ilustraci - 1/4 - 1/2 kg kostek o prázdninách k dopolední kanastě (když pršelo) nebyl problém (problém byl pak s mámou, když přišla po práci domů). Vyskoušel jsem lecos, ale Stevia prášek je moje záchrana. U Stévie však platí : méně je více. Je pravda ,že když se to přežene, má nahořklý "došmak".


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 81 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz