Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob lis 16, 2024 7:38 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1038 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 70  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte led 01, 2013 5:57 pm 
Administrátor
Administrátor

Milandr píše:
Takze momentalne s tou dietou na zivu stravu by som sa nemal uberat, ze? Tak mam skusit aspon zeleninu jemne tepelne upravenu, mam velmi rad osmahnuty baklazan/lilek/ a cuketu na oliv. oleji...To by som mohol jest kazdy den...Ja som zacal sam patrat na nete o alternat. forme,kedze lekarom som prestal uplne doverovat, cpali do mna prasky, vzdy len dajte si ibalgin, klby a chrbat bolia skoro kazdeho.....Ked som im spominal,ci to nemoze byt reuma,tak ma vysmiali, odvtedy k nim nechodim,,,,kedze som sa nikdy nevedel z ich vyhliadkou do buducna na haldach chemie zmierit...Dost jasno v tom vsetkom mi spravila clenka janin, kedze na 90 % budem mat RA, aj symptomy ako spatne videnie,akoby zakal to dokazuju-mam cca 10 rokov.Ten stuhnuty chrbat a krk sa akoby stale zhorsoval, preto som chcel tvrdo na zivu stravu,ale teraz v zime to je asi zlozite.....Stale mam studene ruky aj nohy uz par rokov, kedze som si vypestoval tym umelym stravovanim aj candidu, stav sa stale zhorsoval..Prakticky uz skoro 2 roky som na bezsach, diete uzival som citricidal+oreg.olej+kokosak, ale vidim,ze candida je tvrdy bojovnik. Kazdy v okoli na mna pozera ako na blbca, kedze som dost schudol, pri vyske 179 cm mam moment, 67 kg,najhorsie na tom je,ze neviem,kedy sa vaha zastavi.....dufam,ze nie na 50 kg. Beriem denne rano kalinat,dnes som nebral a ph moce rano 7,5, cez den cca 8, neviem,ci tak moze byt, alebo ?
Kazdy den uzivam vit,C,D3,E,selen, jod-lugol 1%ny, zinok som bral 1,5 roku,teraz ked berem med neuzivam, ze by sa nemal spolu brat....dalej bone essentials na kosti,saw palmetto,nattokinazu /riedenie krvi/ serrapeptazu, Cats claw, rano na lačno aj digest platinum 2cps na cistenie,berem uz druhy rok, extract z oliv. listov, a tiez pancreatin + Betain hcl 650 mg-neviem kolko kv.3,5% hcl zodpoveda 1 capsulke?
Viem,ze bude velmi namahave a tazke zbavit sa mojich problemov,ale som tvrdej natury a som na seba dost dosledny,takze dufam,ze takymto pristupom sa mojich problemov raz a navzdy zbavim.....kazdy vecer chodim na prechadzku 1-1,5 hod...
Cital som na fore o zeolite,mozem aplikovat ako obklad proti bolesti?? Moze utisit bolest?

Tak spařená zelenina není smažená zelenina, to je velký rozdíl. Držet dlouhodobě takto vysoké pH také není dobré, to zase škodí ledvinám, vždy to chce trochu s rozumem, nic není jenom dobré, vše má i své slabé stránky. Nechápu proč prášky na ředění krve, pokud máte tak vysoké pH není přeci nutné krev ředit. Poměr betain proti kapkám HCl nemám odsledovaný, to chce brát spíše empiricky, dle potřeby. Zeolit se dá velice dobře aplikovat na bolavá místa a přináší solidní výsledky, dokonce se dá jeho čistá forma užívat orálně a pak se čistí, alkalizuje a remineralizuje tělo zároveň zevnitř.

PříspěvekNapsal: úte led 01, 2013 6:21 pm 

Takze mam to ph radsej znizit....na kolko? Nechcem ho zasae znizovat napchavanim nezdravej stravy.....co by Ste poradil? Nattokinazu beriem asi pol roku,ked som maval nizsie ph, berem ho proti infarktom a porazkam skor preventivne, myslim,ze nim nic nepokazim,kedze je z fermentovanej soje, Sparena zelenina si na kolko % udrzi svoje liecive schopnosti?

PříspěvekNapsal: úte led 01, 2013 7:21 pm 
Administrátor
Administrátor

Milandr píše:
Takze mam to ph radsej znizit....na kolko? Nechcem ho zasae znizovat napchavanim nezdravej stravy.....co by Ste poradil? Nattokinazu beriem asi pol roku,ked som maval nizsie ph, berem ho proti infarktom a porazkam skor preventivne, myslim,ze nim nic nepokazim,kedze je z fermentovanej soje, Sparena zelenina si na kolko % udrzi svoje liecive schopnosti?

U zdravého člověka chodí acidobazický píst, od 5,5-6 pH do 7,5-8 pH a střídá se takto minimálně jednou za dva dny. Ohledně sóji si přečtěte toto http://www.thehealthyhomeeconomist.com/ ... your-diet/ , myslím že bohatě stačí strojový překlad a již to jíst nebudete, nebo jen velice opatrně. Spařená zelenina, pokud je lesklá, výživné hodnoty celkem má, ale ta rozblemcaná s matným povrchem je již mrtvá hmota.

PříspěvekNapsal: úte led 01, 2013 8:40 pm 

Ten clanok o soji ma uplne zarazil, kedze som bol v tom, ze nattokinaza je uplne bezpecny doplnok, totizto zacala ho uzivat zena,kedze mala 4 slabsie porazky behom jedneho roka..Co by podla Vas mohla uzivat na prevenciu porazok?
Co v doporucujete na bezpecne riedenie krvi? Dufam,ze lecithin neni skodlivy...

PříspěvekNapsal: úte led 01, 2013 9:06 pm 
Administrátor
Administrátor

Milandr píše:
Ten clanok o soji ma uplne zarazil, kedze som bol v tom, ze nattokinaza je uplne bezpecny doplnok, totizto zacala ho uzivat zena,kedze mala 4 slabsie porazky behom jedneho roka..Co by podla Vas mohla uzivat na prevenciu porazok?
Co v doporucujete na bezpecne riedenie krvi? Dufam,ze lecithin neni skodlivy...

Tak lecitin docela jde, ale tam je více možností, čili u lecitinu si můžete i vybrat. Jinak celkem slušně udržíte krev řídkou za pomoci dobrého pitného režimu, správného pH a dostatku omega 3 mastných kyselin.

PříspěvekNapsal: stř led 02, 2013 8:48 am 

Dobre rano Jardo!
hned rano ako som vstal som vypil hydrogenuhlicitan sodny v pohari vody rozpusteny /mala lyzicka 6-7g vazil som to/ a grgol som si za 5 min.....cize podla toho mam akutny nedostatok hcl?? Mam doma balenie 180 cps Betain hcl 650 mg, ako by som ho mal potom pouzivat?

PříspěvekNapsal: stř led 02, 2013 12:44 pm 
Administrátor
Administrátor

Milandr píše:
Dobre rano Jardo!
hned rano ako som vstal som vypil hydrogenuhlicitan sodny v pohari vody rozpusteny /mala lyzicka 6-7g vazil som to/ a grgol som si za 5 min.....cize podla toho mam akutny nedostatok hcl?? Mam doma balenie 180 cps Betain hcl 650 mg, ako by som ho mal potom pouzivat?

Vyzkoušejte dát vždy dvě před jídlem a dvě po jídle a uvidíte, zda to je to správné množství.

PříspěvekNapsal: stř led 02, 2013 12:52 pm 

OK, tak pred jedlom 20 min. zapijem dve cps betainu a po jedle 20 min, zase 2 cps betain
Ako zistim,ci je to spravne mnozstvo??
Dik

PříspěvekNapsal: stř led 02, 2013 1:23 pm 
Administrátor
Administrátor

Milandr píše:
OK, tak pred jedlom 20 min. zapijem dve cps betainu a po jedle 20 min, zase 2 cps betain
Ako zistim,ci je to spravne mnozstvo??
Dik

Většinou špičkově trávíte a stolice je normálního tvaru, nezapáchá a nelepí. Pokud to přeženete, může to být nepříjemné a pálí žáha

PříspěvekNapsal: stř led 02, 2013 10:56 pm 

Pokud se přežene dávkování betainu HCL tak pálí žáha? Já mám zase tu zkušenost, že když mě pálila žáha, naopak jsem si vzala 1-2 kapsle betainu HCL + když bylo, tak i nealko pivko Bernarda a do pár minut byl klid.

PříspěvekNapsal: stř led 02, 2013 11:35 pm 
Administrátor
Administrátor

jani píše:
Pokud se přežene dávkování betainu HCL tak pálí žáha? Já mám zase tu zkušenost, že když mě pálila žáha, naopak jsem si vzala 1-2 kapsle betainu HCL + když bylo, tak i nealko pivko Bernarda a do pár minut byl klid.

To ano, do určité dávky funguje betain na zklidnění, ale pokud se dávka hodně přepálí, tak už začne dráždit.

PříspěvekNapsal: čtv led 03, 2013 9:56 pm 

jani píše:

Urob si test, ktorý ti povie, zhruba koľko ti asi chýba HCl.

Ráno na lačno si zober 1 x 650 mg Betaine - zapi čistou vodou. 30 min počkaj na reakciu. Ak sa nič nedostaví, na druhý deň test zopakuj ale už zo zvýšenou dávkou. Test prevadzaj až pokým nepocítiš reakciu - pálenie žáhy, bolesť žalúdku a tak. Výsledné dávkovania je počet tabletiek pri reakcii mínus 1 pre každým jedlom aspoň 20 min.

PříspěvekNapsal: ned led 13, 2013 8:05 pm 

Pane Jardo mám teď čerstvou zkušenost s aplikací Betainu.Dobral jsem po cca měsíci 120 cps , 650 mg a výsledek testu - krknutí buďto slabé nebo vůbec žádné. Na Betain jsem přešel po předchozím dlouhodobějším užívání HCl. Zkrátka, ať užívám to či ono, správné trávení se mi nedaří nastartovat. Máte s tím někdo podobnou zkušenost? Dokonce se mi teď ph stále točí kolem hodnoty 6, dříve 6-7,5. Zkoušel jsem i po dobu týdne brát 75 kapek 3,5% HCl denně. Při těchto dávkách přitom nemám žádné problémy, pouze krátkodobě slabé pálení žáhy nebo šimrání v žaludku. Připadá mi, že mě HCl pouze překyselí, ale trávení nenastartuje. Doporučujete dál pokračovat v braní HCl, pokud ano ,pak
v jakém množství?

PříspěvekNapsal: čtv led 17, 2013 10:23 pm 

Martin píše:
Pane Jardo mám teď čerstvou zkušenost s aplikací Betainu.Dobral jsem po cca měsíci 120 cps , 650 mg a výsledek testu - krknutí buďto slabé nebo vůbec žádné. Na Betain jsem přešel po předchozím dlouhodobějším užívání HCl. Zkrátka, ať užívám to či ono, správné trávení se mi nedaří nastartovat. Máte s tím někdo podobnou zkušenost? Dokonce se mi teď ph stále točí kolem hodnoty 6, dříve 6-7,5. Zkoušel jsem i po dobu týdne brát 75 kapek 3,5% HCl denně. Při těchto dávkách přitom nemám žádné problémy, pouze krátkodobě slabé pálení žáhy nebo šimrání v žaludku. Připadá mi, že mě HCl pouze překyselí, ale trávení nenastartuje. Doporučujete dál pokračovat v braní HCl, pokud ano ,pak
v jakém množství?

Ako stojíš u seba so psychikou? Si v pohode? Neblokujete ti stres tvorbu HCl?

PříspěvekNapsal: ned led 20, 2013 6:54 pm 

Jsem v pohodě.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1038 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 70  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]