[quote="Veselá":1qfdvpaj]Dobrý den,
Na vnitřní straně stehna mám tukovou bulku. Před více jak 2 lety jsem si jí nechala vyříznout (zvětšovala se až na cca 3cm), ale postupně se mi dělá znovu. Pochopila jsem už, že to je poruchou metabolizmu tuků. Nejspíš to i souvisí s problémy se žlučníkem, které mám po tučných jídlech – bolí mě žaludek, je mi slabo a výjmečně dojde na zvracení po kterém se mi uleví). Za poslední rok jsem více změnila své stravování, jím méně výrobků z obilovin, brambor i rýže s masem, nahrazuji přílohy k masu zeleninou, případně jím k večeři jen zeleninová jídla. Do jídelníčku jsem celkové zařadila více mandlí a ořechů, když peču, tak z mandlové mouky, sladím medem. Nevím jestli toto všechno stačí k tomu, aby bulka zmizela a jestli v zájmu žlučníku je dobré více zařazovat ořechy a mandle. Pomohla by mi očista jater stropestřcovou kaší (drcená semínka v ost.oleji) na zlepšení funkce žlučníku (aby mi nebylo zle po těžších jídlech, která tedy nebudu zařazovat, ale někdy úplně nevím po čem to příjde) a vymizení tukové bulky? Nebo co byste mi doporučil? Obávám se, že jaterní očistu solí, olejem a citronem bych nezvládla…
Ještě jsem zapomněla dodat, že na problémy se žlučníkem trpěla i moje máma i babička.
Děkuji[/quote:1qfdvpaj]
Pokud se bojíte normální jaterní kůry můžete vyzkoušet nějakou lehčí, třeba tuto.
Kůra na vyčištění jater
• 3 limetky, nebo citrony
• 3 vaječné žloutky
• 2 lžíce olivového oleje
Je nutné nechat vajíčka přes noc venku z lednicky, aby nebyla studená. Vše se smíchá ráno dohromady, důkladně protřepe a vypije.
Pak se doporučuje lehnout si na 20 minut a odpočívat na pravém boku. Ideální je při ležení ještě prohřívat