Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob lis 23, 2024 2:56 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 446 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 30  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon led 07, 2013 9:22 pm 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
Jindra píše:
no 5.2 nic moc, to už je zbytečně kyselé, ale jinak ráno bývá nízké pH normální. Stáhněte si z uloz.to knihu Pryč s kyselostí od Tepperweina a nastudujte, budete mít jasno

Obávám se že tak jasné to nebude. Jsem sice přesvědčený, že ph jeden významný ukazatel toho, jak fungují procesy v těle, ale cesty k jeho vyladění nejsou vždy stejné a nemusí to být potraviny které uvádí teperwein.

Například mě cca rok a půl kdy jsem byl na šťávách, ovoci, salátech bez masa, mléka a vajec a dělal jsem různé očisty poměrně dost zničil a zpětně vidím šroubování obecných pravidel (které mohou fungovat na spoustu lidí) na moji individualitu jako velkou chybu. Vyplatilo se mi poté zjistit jak je konkrétně MOJE tělo nastavené a co MOJE tělo potřebuje v tento ČAS mého života.

K návratu do optimálního stavu mi tedy pomáhá moje vlastní zdravá strava. Domnívám se, že člověk má být citlivý ke svému tělu a vnímat a respektovat jeho specifika. To co nám prospívá se také může měnit podle obodbí života nebo životní situace, ve které se nacházíme a to někdy i docela výrazně.

Doporučuji si přesčíst různé názory, podívat se na různé směry, ale nehrnout se bezhlavě a sterotypně do následování něčeho, co někdo doporučuje jako jedinou možnost. Kromě sledování ph se mi osvědčilo podívat se na to jaký jsem metabolický typ, jakou mám krevní skupinu a jakou výživu pro mně doporučuje ajurvéda a také co říká vlasová analýza. Kde byly jasné průniky, kde moje tělo říkalo ano a co se mi osvědčilo, z toho jsem si poskládal svoje stravování. Nikomu jinému bych jej však nedoporučoval do puntíku následovat.

Kapitolou samu pro sebe je potom rozpoložení s jakým jím, což je možná důležitější než co jím, můj vztah k tomu co jím a celkově duševní stav ve kterém se nacházím.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon led 07, 2013 11:20 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Misabh píše:
Dobrý den, déle než 3 týdny si během dne pravidelně měřím ph moči a dostal jsem se na denní hodnoty v rozmezí 5,6-6,8 (přes den někdy i víc).
Posledních cca 5 dní je tomu ale jinak a ráno mám ph okolo 5,2 a nevím jestli je to špatně a problém mám hledat ve stravě (jím primárně zeleninu, ovoce, tvaroh s lněným olejem, bylinkové čaje, ostropestřec, zel. ječmen, žádné maso, sýry, cukry, občas jedno pivo, nebo 1cd vína; pár posledních dní jsem začal se zásaditými zábaly nohou na noc a čajem s vilcacorou). Nebo to spíš znamená že se mě z těla uvolňují další kyseliny a za nějakou dobu se to vrátí k normálu?
Přes den ph zase rychle vystoupá na standardních 6,2-6,8-7,x. Děkuji.

On se na hodnotě pH dost podepisuje i vliv měsíce, to jsem zde již psal, čili vždy se podívejte jak si zrovna měsíc stojí a bude vám jasno. Jinak v tom průběhu chybu nevidím, ten acidobazický píst vám chodí dobře.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon led 07, 2013 11:39 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Veronika K. píše:
Dobrý den,
po přečtení pár stránek této diskuze začínám mít strach, že na to zdravě se stravovat musí mít člověk alespoň dvě vysoké školy \":)\"

Donedávna jsem neměla ani zdání o tom, že existují nějaké zásadotvorné nebo kyselinotvorné potraviny... pak ale přišly zažívací problémy (pravděpodobně žaludeční kolika a teď bobuji s překyselením), pravděpodobně způsobené nadměrným příjmem pečiva rovnou z pekárny... jídelníček se snažím mít co nejpestřejší, ale někdy to prostě nezvládám.. jako studentka vstávám v 7 ráno, přicházím v 5-7 večer v průběhu dne s pětiminutovýma přestávkama, do toho nakupovat, vařit a ještě spoustu dalších starostí, to opravdu někdy není možné zvládnout.
Navíc bez některých potravin, ač nezdravých si svůj život nedokážu skoro ani představit...nejíst týden pečivo či maso a nepít kávu je pro mě pokání neskutečného rázu.. Čím více se toho dozvídám, tím méně mám představu o tom, co smím jíst - tak, abych neumřela hladem...
Dnes jsem si po snídani nastrouhala bramboru, kterou jsem částečně snědla a vypila vymačkanou šťávu z ní...na svačinku jsem měla pomeranč - doufám kyselinotvorný...na oběd jsem si udělala rybu (v celku) na másle s brambory (pečenými v troubě ve slupce) v domnění, že by to snad mělo být dostatečně zásadotvorné, aby mi nebylo špatně...již několik dní mám totiž mírný kyselý reflux. A i přes to, že jsem se snažila co nejvíce snížit překyselení pořád cítím, že to není dobré. Navíc mám pocit, že z nadměrného spotřebovávání zásad mi cukají svaly (tak různě po těle, nevím z čeho jiného by to mohlo být, začalo mi to zároveň s problémy s žaludkem).

Můžete mi prosím poradit, co mám jíst, aby mi bylo co nejdříve lépe? Můžete mi doporučit nějaké stránky se zásadotvornými recepty?Syrových šťáv z ovoce i zeleniny mám poměrně hodně, mléčné výrobky téměř nekonzumuji, výrobky z mouky se snažím minimalizovat...maso v poslední době také moc nejím, na sladké se nemohu ani podívat, jediný můj vědomý hřích je občasná káva a to jen pokud je mi přijatelně dobře.

Líbí se mi Váš recept na ořechové mléko, hned co pořídím mixér začnu si jej dělat.
Předem děkuji za rady a přeji hezký den, Veronika

Tak zase se nesnažte překonat sama sebe, ono vše chce svůj čas a vše musí nějak vyzrát, to platí i pro pochopení souvislostí. Pro začátek si trochu nastudujte měření pH moče a udělejte pár dní pokusné měření, což vám odpoví na mnoho dotazů a umožní se orientovat v tom jak na vás jednotlivé potraviny, nebo situace působí. Neexistuje totiž jídelníček aplikovatelný na každého, každý je svůj a vyžaduje něco odlišného, aby udržel tělo v ideální kondici a ne u každého to musí být syrová strava a vegetariánství. Možná mě raději zavolejte a já vám případné dotazy zodpovím, což je rychlejší než dopisování.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát led 11, 2013 4:17 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř lis 02, 2011 11:09 am
Příspěvky: 59
Bydliště: Lysá nad Labem
Veronika K. píše:
Dobrý den,
po přečtení pár stránek této diskuze začínám mít strach, že na to zdravě se stravovat musí mít člověk alespoň dvě vysoké školy \":)\"

Donedávna jsem neměla ani zdání o tom, že existují nějaké zásadotvorné nebo kyselinotvorné potraviny... pak ale přišly zažívací problémy (pravděpodobně žaludeční kolika a teď bobuji s překyselením), pravděpodobně způsobené nadměrným příjmem pečiva rovnou z pekárny... jídelníček se snažím mít co nejpestřejší, ale někdy to prostě nezvládám.. jako studentka vstávám v 7 ráno, přicházím v 5-7 večer v průběhu dne s pětiminutovýma přestávkama, do toho nakupovat, vařit a ještě spoustu dalších starostí, to opravdu někdy není možné zvládnout.
Navíc bez některých potravin, ač nezdravých si svůj život nedokážu skoro ani představit...nejíst týden pečivo či maso a nepít kávu je pro mě pokání neskutečného rázu.. Čím více se toho dozvídám, tím méně mám představu o tom, co smím jíst - tak, abych neumřela hladem...
Dnes jsem si po snídani nastrouhala bramboru, kterou jsem částečně snědla a vypila vymačkanou šťávu z ní...na svačinku jsem měla pomeranč - doufám kyselinotvorný...na oběd jsem si udělala rybu (v celku) na másle s brambory (pečenými v troubě ve slupce) v domnění, že by to snad mělo být dostatečně zásadotvorné, aby mi nebylo špatně...již několik dní mám totiž mírný kyselý reflux. A i přes to, že jsem se snažila co nejvíce snížit překyselení pořád cítím, že to není dobré. Navíc mám pocit, že z nadměrného spotřebovávání zásad mi cukají svaly (tak různě po těle, nevím z čeho jiného by to mohlo být, začalo mi to zároveň s problémy s žaludkem).

Můžete mi prosím poradit, co mám jíst, aby mi bylo co nejdříve lépe? Můžete mi doporučit nějaké stránky se zásadotvornými recepty?Syrových šťáv z ovoce i zeleniny mám poměrně hodně, mléčné výrobky téměř nekonzumuji, výrobky z mouky se snažím minimalizovat...maso v poslední době také moc nejím, na sladké se nemohu ani podívat, jediný můj vědomý hřích je občasná káva a to jen pokud je mi přijatelně dobře.

Líbí se mi Váš recept na ořechové mléko, hned co pořídím mixér začnu si jej dělat.
Předem děkuji za rady a přeji hezký den, Veronika

Naprosto vás chápu. Úplně stejně jsem před rokem a půl začínal já. Najednou mi bylo blbě po větrníkách z cukrárny a já začal zkoumat, co s tim. Protože jsem nikdy doktorům nevěřil, tak jsem zased k netu, našel Jardovy stránky, zjistil co jsou zásadotvorný a kyselinotvorný potraviny a tak dál.. \":)\" Ničeho se neděste, je toho fakt moc a tohle fórum přetejká informacema, ale ty nejsou nekonečný a daj se postupně krásně vstřebat. Pak už všechno budete dělat automaticky a nebudete řešit, že musíte tam a tam a tohle nestíháte. Přeju hodně štěstí na začátku správný cesty. \":)\"


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv dub 18, 2013 2:52 am 
Offline

Registrován: čtv dub 18, 2013 2:41 am
Příspěvky: 1
Dobrý večer, děkuji Jardo za podmětné a inspirativní odpovědi. Chtěl jsem se spíše zeptat jednu věc, dá se, když už si neodpustím třeba kávu, tohle překyselení nějak kompenzovat a PH zase vyrovnávat. Měřit PH spíše moči, nebo slin? Mám rád sušené švestky, ale ty asi moc dobře nepůsobí. Rád bych věděl tvůj názor na meditaci, když říkáš, že překyselení je i vlivem stresu, může pak zaměstnání, kde se příliš stresujeme hodně škodit na zdraví? Anebo je to spíš o tom, jak svět přijímáme, a jak ten stres vnímáme, jestli si ho nepouštíme k tělu...Velmi se mi líbí tvá melounová dieta, určitě vyzkouším.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte kvě 07, 2013 11:33 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Jan Venediktin píše:
Dobrý večer, děkuji Jardo za podmětné a inspirativní odpovědi. Chtěl jsem se spíše zeptat jednu věc, dá se, když už si neodpustím třeba kávu, tohle překyselení nějak kompenzovat a PH zase vyrovnávat. Měřit PH spíše moči, nebo slin? Mám rád sušené švestky, ale ty asi moc dobře nepůsobí. Rád bych věděl tvůj názor na meditaci, když říkáš, že překyselení je i vlivem stresu, může pak zaměstnání, kde se příliš stresujeme hodně škodit na zdraví? Anebo je to spíš o tom, jak svět přijímáme, a jak ten stres vnímáme, jestli si ho nepouštíme k tělu...Velmi se mi líbí tvá melounová dieta, určitě vyzkouším.

Ta pochopitelně vše uvedené působí dost kyselinotvorně, ale vše se dá pochopitelně řešit, v nejhorším případě odkyselováním chemicky. Já lidem radím zbavit se tří hlavních zdrojů problémů a to dluhů, debilního partnera a debilního zaměstnavatele, přičemž pro podnikatele platí i upozornění, že zde může být podnikatel nejdebilnějším zaměstnavatelem sám sobě, což je zpravidla dost velký problém vyřešit. Ostatní je nadstavba a když si člověk vyřeší toto, většinou již nic dalšího není potřeba.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř čer 19, 2013 3:08 pm 
Offline

Registrován: stř čer 19, 2013 1:35 pm
Příspěvky: 1
Ahoj,

tu je stručný článok o zásaditých potravinách (aj so zoznamom):
http://abczdravie.sk/zdrava-vyziva/kyselinotvorne-a-zasadite-potraviny-zoznam


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř čer 19, 2013 10:25 pm 
Offline

Registrován: čtv kvě 16, 2013 9:59 pm
Příspěvky: 183
Jarda píše:
Ovlivnit pH užíváním probiotik a jiných výrobků, jako jsou Actimel, nebo Activia určitě lze, ale vždy negativně a to zřejmě není cílem vašeho dotazu. Navíc se zamyslete logicky nad skutečností, jestli je možné z hlediska fyzikálních zákonů zavařit víčkem kelímek z živou kulturou. Dle mého názoru by zákonitě musel poměrně rychle vybuchnout, ale to se nestává a i několika týdenní záruční lhůta přítomnost živých bakterií téměř vylučuje.

proč by to mělo vybuchnout?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř čer 19, 2013 10:31 pm 
Offline

Registrován: pon čer 10, 2013 2:26 pm
Příspěvky: 964
Actimel a Activia jsou mrtvé, těžko stravitelné věci, mluvit o nich jako o pro - biotikách je přinejmenším pro - blematické \":)\" .


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř čer 19, 2013 10:49 pm 
Offline

Registrován: čtv kvě 16, 2013 9:59 pm
Příspěvky: 183
já nic takovýho nejím, ale mě zajímá ten výbuch. \":D\"


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv čer 20, 2013 7:18 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř led 18, 2012 2:56 pm
Příspěvky: 279
Jantar píše:
já nic takovýho nejím, ale mě zajímá ten výbuch. \":D\"

Protože živé kultury (jako třeba tibetský kefír) stále pracují \":wink:\" .

_________________
Příroda má vždy pravdu.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon čer 24, 2013 3:04 pm 
Offline

Registrován: pon čer 24, 2013 2:59 pm
Příspěvky: 1
hele jestli chceš nějaké podrobnější informace s vysvětlením co znamenají jednotlivé označení piv, tak sep odívej tady life.ihned.cz/c1-57034380-nefiltrovane-kvasnicove-nepasterizovane-pivo-co-vam-nacepuji-kdyz-si-ho-objednate nebo tady pivnirecenze.cz/12542-co-se-doctete-na-pivni-etikete-kvasnicove-nefiltrovane-a-nepasterizovane-pivo, fakt dobré. Ona ta stravitelnost a nezávadnost záleží i na tom, jak se pivo čepuje, pokud má někdo zašvihané pivní chlazení, pak do těla dostanete takový sajrajt, že je to snad horší než následky kvasnicového piva pro velmi citlivého jedince (z počátku zvykání si na kvasnicová piva občas průjmy - ale to tak po třech pivních akcích přejde. Máme v restauraci tohle chlazení http://www.pivnichladice.cz/kategorie-chladice/vodni-chlazeni/pivni-chlazeni-kombi-50/ kde je čištění jednoduché a tady je to pivo opravdu velmi ryzí, čerstvá surovina, která je prospěšná zdraví. Myslím, tže pan doktor se mnou bude souhlasit.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon čer 24, 2013 7:02 pm 
Offline

Registrován: pon čer 10, 2013 2:26 pm
Příspěvky: 964
jeanxixao píše:
hele jestli chceš nějaké podrobnější informace s vysvětlením co znamenají jednotlivé označení piv, tak sep odívej tady life.ihned.cz/c1-57034380-nefiltrovane-kvasnicove-nepasterizovane-pivo-co-vam-nacepuji-kdyz-si-ho-objednate nebo tady pivnirecenze.cz/12542-co-se-doctete-na-pivni-etikete-kvasnicove-nefiltrovane-a-nepasterizovane-pivo, fakt dobré. Ona ta stravitelnost a nezávadnost záleží i na tom, jak se pivo čepuje, pokud má někdo zašvihané pivní chlazení, pak do těla dostanete takový sajrajt, že je to snad horší než následky kvasnicového piva pro velmi citlivého jedince (z počátku zvykání si na kvasnicová piva občas průjmy - ale to tak po třech pivních akcích přejde. Máme v restauraci tohle chlazení http://www.pivnichladice.cz/kategorie-chladice/vodni-chlazeni/pivni-chlazeni-kombi-50/ kde je čištění jednoduché a tady je to pivo opravdu velmi ryzí, čerstvá surovina, která je prospěšná zdraví. Myslím, tže pan doktor se mnou bude souhlasit.

Já se, jako pivař, připojím. Myslím, že žádné pivo, mimo domácího vařeného (dříve to bylo běžné, bylo to úkolem hospodyně) není ouplně zdravé. V těch továrnách a v hospodách ty suroviny vždy taknějak zkazí. Je na každém, jak je zdravý a kolik si toho dá. Piju hodně. Ale vím, že to nejni zdravé.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon črc 01, 2013 9:06 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Jantar píše:
proč by to mělo vybuchnout?

Tak živé bakterie produkují docela hodně plynů, to je docela známé.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát črc 19, 2013 1:15 pm 
Offline

Registrován: ned říj 21, 2012 10:31 pm
Příspěvky: 27
Dobry den, mam docela vyresene PH moci ( i kdyz je to sakra prace!!), ale trochu mi trapi PH slin. Po probuzeni je to dobry, vetsinou 6.4, nekdy trochu vis, ale v prubehu dne je temer porad kyselejsi, nez PH moci. Co s tim ?
Priklad jidelnicku:

osmoticka voda+citron
stava (celer, okurka, jablko)
stava (celer, okurka, mrkev)
Snidane(9h): tvaroh se lnenym olejem a seminky, kefir
stava (celer, okurka, mrkev, repa)
Obed(13h): listova zelenina, paprika, par orechu, avokado
napoj - zeleny jecmen
Vecere(ted v lete az kolem 18.30h): dusena a syrova zelenina + ryba, zelenina + cocka, zelenina + jahly atd.

Predem dekuji


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 446 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 30  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz