Pietra píše:
Dobrý den,
předem se omlouvám za poněkud delší dotaz, ale nedalo mi to.
Dneska jsem zkoušela očistu Sankhapraksalanu, nezadařilo se ale tak, jak popisujete - vypila jsem 1,5 l slané vody, po které se mi udělalo dost nevolno a vzhledem k tomu, že po 5 minutách jsem nepotřebovala na wc, tak jsem provedla cviky, po kterých jsem na wc šla (ale až po cca 20 minutách) - stolice však bylo velmi málo, malé válečky o velikosti max 5 cm. Poté jsem vypila znova trochu slané vody (cca 1 litry), ale vzhledem k nevolnosti už jsem v pití slané vody nepokračovala, Poté se dostavil průjem a pak jsem vypila cca 0.5 litru heřmánkového čaje a po 35 minutách jsem snědla rýži s máslem, mírně osolenou. Během 5 hodin jsem pak pila čistou vodu a heřmánkový čas a několikrát šla na wc (pokaždé vyšla hnědá voda s malými zbytky jídla z minulého/možná minulých dní) spolu s močí. Celkově na sobě pozoruji únavu a zimomřivost.
Chtěla jsem se zeptat, zda je takovýto průběh normální. Zarazilo mě totiž dost malé množství stolice, které vyšlo. Abych řekla pravdu, už delší dobu mám pocit, že moje střeva nefungují tak, jak by měla - jako malá jsem trpěla na průjmy, občas se i přejídala, strava, tkerou jsem jedla, byla typicky česká - hodně bílkovin, cukrů a škrobů. Poté, co jsem před 6 lety přestala jíst všechno maso, masné výrobky a uzeniny kromě ryb a kuřete, se moje zažívání o dost zlepšilo a na průjmy už netrpím, pouze občas, když sním něco nevhodného. Ale všímám si, že mám poněkud zvláštní stolici - nevychází zcelená, ale trhaná. Nezdá se mi, že by to bylo normální. A občas mám pocit, že jídlo netrávím tak, jak bych měla. Do toho už rok trpím na kožní mykózy, kterých se těžko zbavuji a před 3 roky jsem také prodělala několikrát záněty močového měchýře, které už naštěstí pominuly (vyléčeny enzymy a brusinkami). Občas mi také otéká koleno a mám bolesti kloubů. Když to takhle píšu, přijde mi to jako hrozný výčet problémů, ale píšu to proto, že na můj věk (24 let, ostatně si myslím, že v jakémkoliv věku by toto nemělo být normální), mi toho přijde celkem dost a prostě mi to všechno vadí, protože si uvědomuji, že s mým tělem není něco v pořádku. Možná se zde nabízí dotaz, proč nezajdu k doktorovi, ale po mých zkušenostech s doktory tak prostě učinit nechci. Nesouhlasím s jejich řešení - nezjistíme příčinu, ale rovnou "něco" "léčíme".
Chtěla jsem vás proto poprosit o radu, zda se v mém případě nemůže jednat o nějaké kvasinkové onemocnění atp.
Moc Vám děkuji za odpověď
Tak musel bych váš stav více znát, ale takto na první pohled asi máte správné závěry. Pokud jde o tu očistu, prostě jste celou věc vzdala moc brzo, vždy se snažte vytrvat do celkového vyčištění u někoho je to i několik hodin, zvláště pokud jsou střeva líná, ale časem si takto problém odstraníte. Doporučuji za týden kůru zopakovat, to již budete vědět co se bude dít a půjde vám vše lépe a pak vždy po 14 dnech a uvidíte jak pookřejete.