esotery píše:
Zdravíčko,
rád bych si začal připravovat čerstvé šťávy, převážně z ovoce, popřípadě říznuté tvrdou zeleninou (klasika = jablko + mrkev).
Má představa je, že bych si každé ráno udělal půl litru (respektive litr, o víkendech s přítelkyní) freshe.
Myslíte, že by mi pro začátek mohl stačit odstředivkový přístroj? Fórum jsem si samozřejmě pročetl, ale nabyl jsem dojmu, že pokud si člověk nekoupí Angela, tak zvolí špatně. Já se na to dívám z pohledu obyčejného člověka co ještě přesně neví, jestli opravdu bude odšťavňovat každý den.
Samozřejmě by se mi líbil Hurom, Omega a nebo Neo, jenže ta investice je poměrně vysoká (samozřejmě zdraví se nedá vyvážit penězi;) ).
Celkem se mi líbí ETA 0032, která se dá objednat za velice slušné peníze. Jediné, co je odrazující je maximální doba odšťavňování limitovaná 2 minutama (pak 2m pauza). Ale nevím, jak je to horké. Nemá někdo zkušenost? Je stejná limitace u Rohnsonu r-427?
Radši bych teda český výrobek.
Díky moc
.
Ja jsem vyzkousel vsechny moznosti pocinaje odsredivkou pres Huroma az k Angelu.
Stava z odstredivky neni chutove nic moc. To je dobre na hodne stavnate veci, pomerance, grepy, okurku.
Kazdy clovek, co zacina se stavami by mel predevsim zacit se zelenymi stavami, az potom by melo nasledovat ovoce.
Odstredivka si s ruznymi salaty, nati, vojteskou, jetelem, atd. neporadi.
Navic minimalne polovinu stavy vyhodite do odpadku, takze za pul roku uz na tech stavach dost prodelavate.
S lisovanim zeleneho maji v dost pripadech problem i lisovaci odstavovace typu HUROM.
Hrozi praskani sitek, ktere jsou lisovane z plastu.
Proto nakonec doporuceni konci u Angela.
I vyteznost mezi OMEGOU a Angelem je dost znacna, to Vam muze potvrdit Jindra, ktery z OMEGY prechazem na Angela.
Tam se ten rozdil, kdy zacnete prodelavat vlivem vyteznosti mezi Huromem a Angelem bude asi rok.
Chutove uz je znacny rozdil mezi odstredivkou a Huromem a stejne tak velky rozdil je mezi Huromem a Angelem.
Osobne si myslim, ze nez kupovat odstredivku, tak je lepsi koupit mixer a delat si smoothie. Pokud je mixer dostatecne silny, tak si poradi i se zelenym lupenim a vysledek je dost rychly oproti odstavovaci.
Nakonec muzete pouzivat jak mixer, tak odstavovac.
Mixer je rychly, z odstavovace zase vyhodite prebytecnou vlakninu.
Osobne uz uvazuji, ktery mixer zakoupit. V odstavovaci nejde vyrobit uplne vsechno, nebo je to v mixeru podstatne rychlejsi nez v odstavovaci.
Jinak spickovy mixer stoji asi 2/3 toho co Angel 5500, ale slusny mixer stoji mene jak Hurom.
http://www.eujuicers.cz/cs/katalog/odst ... uicer-7500http://www.eujuicers.cz/cs/katalog/mixery/domacnostiInzenyr