Ondrej píše:
Zdravím, zdravím všechny, zejména p. Jardu.
Uplynulo kus času od doby mého posledního příspěvku, pokazil se mi počítač, PC se dal do pořádku, ale všechna uložená hesla byly fuč., Ale už jsem zpátky, a mám opětovně mnoho otázek na šéfa, p. Jardu.
Ale nejprve ve zkratce kus popíšu uplynulé období.
Pomalu, postupem času jsem si zvykal na to, že můj zdravotní stav vyžaduje se zříci jistých jídel. Pomalu jsem si začínal zvykat na nový typ stravy, přičemž hlavní inspirací byly návody p. Zajíčka.
S odstupem času konstatuji, že asi tak 75% problémů zanikly.
Co zůstalo, to je více - méně řídká stolice. Někdy je vzorová, jindy je opětovně taková řídká. Zvyknu si i zapisovat co sním, i přesto v této oblasti musím dále zkoumat a experimentovat, aby se to stabilizovalo, protože se mi stalo, že při totožné stravě jednou byla vzorová, druhý den řídká. No a občas to kláni pod pravými žebry, i když je to podstatně, podstatně méně.
Nejvíce mi začalo vyhovovat letní období, přes to zimní jsem nějaký nesvůj.
Už prakticky 2 léto jsem byl na následující stravě:
Ráno 1-1,5 jablka, případně banán. Pak jdu ven, snažím se o fyzickou aktivitu typu cyklistika nebo pěší túry v lese nebo u řeky. Kolem 12:00 hod. si dám mix sirné patlanicu, ale jsem ji kus upravil následovně: cca 3 polévkové lžíce lněných semínek rozemelu, a na to dávám 1 tvaroh 200 gr, 2 vajíčka, 2 lžíce lněný olej, kus medu na dochucení. Toto mi vydrží asi do 17-18:00, a poté co najdu - ovoce, zelenina, plody léta.
A v podstatě je toto zhruba i základ stravy i v současnosti.
Zhruba 1 den v týdnu se snažim jíst co nejméně, a snažím se dost pít, a zjistil jsem, že jsem pak takový víc vyčištěn.
K tomuto letnímu období poznámka:
Slunce jakoby mě jinak hřálo. A podstatně méně jím, jakoby mě sluneční záře nějak nabíjela.
Ale jakmile přijde zimní období, slunce mi velmi chybí, v letním období mi v bytě stačí 22 stupňů a cítím teplotní pohodu, v zimním období musím mít alespoň 24 i více, jinak pociťuji teplotní nepohodu. Zřejmě to nějak souvisí s chybějící energií slunce, případně s úbytkem nějakého vitamínu v těle.
Co se týče nápojů, tak většinou obyčejná voda, a bilinkové čaje. Dělávám si čaj na dobré trávení od Grešíka.
A zde se dostávám k části, kdy bych chtěl položit pár otázek.
1. / Jak dlouho mohu konzumovat patlanicu?
Neboť s odstupem času ji konzumuji asi 2 roky. Asi 1-2x týdně ji vynechávám. Denně jím 1 dávku podle výše uvedeného popisu.
2. / Je dobrá ta patlanica, co jsem popsal? Lněný olej jsem snížil na 2 polévkové lžíce, když dám víc, mám náběh na WC, špatně mi to tráví.
3. / přes toto zimní období chodím cvičit, posilovat, jenže pak pociťuji hlad. Mám pocit jakoby mi chyběla energie. čím by se dala doplňovat energie? Nějakými sacharidy?
Tu kyselinu chlorovodikovou, jak ti tady radili, doplnil sis ji, jak jsi na tom s HCL? A delas si vubec nejake ocisty? Zakladem je mit ciste strevo a pak najet na ocisty jater a zlucniku. Stale si stezujes na bolest pod pravymi zebry, tak proc si nedelas ocisty? Po takove candide jako jsi ty mel, muselo byt hodne toxinu ve tvem tele, kdyz zacala kvasinka chcipat, chudaci jatyrka volaji po ociste, vzdyt se poradne nadrela.
Zbav je tech sutraku, ulev jim.
Sirnou patlaninu jez klidne dal, akorat ziram na ta 2 vajicka, ktera si tam pridavas.
Do zeleninovych salatu si pridavej olivovy olej, jez mandle a slunecnicove, dynove, chia a sezamove seminko. Primo do pusy si davej 2x denne lzici kokosoveho oleje. Vyzkousej pohanku. Pohanka neobsahuje gluten, ale ma urcite nejake skroby, takze si musis vyzkouset co to s tebou udela. Pak bys mohl taky vyzkouset cizrnu, bud ji jen uvar a pridej do salatu, nebo si z ni udelej hummus. To te rozhodne zasyti a doda energii.