Veverka píše:
To je nádhera, že ? Procházka lesem kdykoliv. Já ,,musim" denně se psi a jsem ráda, že jsou. Dešti se nebráním, jsme sice jak zmoklé slepice, ale to příjemné a osvěžující. A takový ranní deštík v létě po ránu, kdy se rozednívá a přidá se i duha k rozbřesku........., to pak sedám na pařezu a jen pozoruji tu nádheru a naslouchám ševelení přírody. jsem z toho celý den v dobré náladě a nic mi nerozhodí. V bytovce naštěstí nejsme. Stačí zkušennosti co jedu k příbuzným na návštěvu. A město už také nechci. Máme tu fakt čistý vzduch a jak vjedu do města , už mi ,,smrdí". A těším se zas dom. Sice je to nutnost s prací, ale snažím se tam být co nejméně.
Musím se pochlubit. Máme první sněženky, ptáčkové nás už budí několik dní svým švitořením a dnes byla prvně slyšet i kukačka. Snad už tedy opravdu jaro. Příroda se probouzí ze spánku a začíná snad nejkrásnější roční období.
Tichá závisť
Tiež máme taký sen, domček niekde pod horou v malebnej dedinke, čerstvý vzduch. Keď sme si v realitnej kancelárií dali podmienku, že to musí byť slnečný pozemok a hlavne v popoludnajších hodinách, teda aby tam slnko svietilo na jeseň aspoň do 18-19h, tak sa na nás ten realitný maklér nechápavo pozeral. Už sme mali na ruke jeden úžasný pozemok, presne podľa predstáv, už sa aj úver vybavoval, ale prišli sme tam o 17:00 a slniečko už bolo schované
A pretože chodím z práce domov okolo 16:30, tak mamé túto podmienku. Aktuálne som prakticky bez slnka od jesene až do jari cca 3-4 mesiace. Za tmy do práce, za tmy z práce. A keď tak chodíme a pozeráme sa ako ľudia bývajú na miestach, kde slnko zapadá o 15-16hodine, tak tam by nás nikto nedostal ani zadarmo. Len sa v duchu čudujeme tým ľuďom, že im to neprekáža. To je zrejme tá naša ľudská rôznorodosť.