Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob lis 16, 2024 8:25 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1038 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 70  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: ned led 20, 2013 11:46 pm 

Martin píše:
Jsem v pohodě.

Pokud je tomu opravdu tak, jsi jeden z tisíců a měl bys být vystavován jako kuriozita nebo být duchovním vůdcem a osvíceným mistrem \":)\"

Neznám tě vůbec tak to ber prosím jako pokus o vtip. Nicméně chci poznamenat že drtivá většina lidí kteří mi tvrdili že jsou naprosto v pohodě v sobě měla poměrně těžká zranění a problémy hluboko zasunuté v podvědomí, kterých si nebyli vědomi a které zásadně ovlivňovali to jak vnímali sebe a jednali s okolím. Teprve až je odkryli zjistili, že pohoda vypadá naprosto jinak než si představovali.

Je to jak když člověk celý den sedí v místnosti, kde jede větrák. Za chvíli už jej nevnímá a žije v tom, že takto je to v pořádku. Teprve až je větrák vypnut zjistí, jaká je to obrovská úleva. Jedině když člověk má tu možnost odhalit a vyčistit některé věci v sobě a srovnat předtím a nyní, může ocenit opravdovou psychickou a tělesnou pohodu, zažít naprostou životní rovnováhu a být schopen přijmout sebe, své okolí a události které přicházejí přesně takové jaké jsou.

Pokud to tak není budou se tyto věci zobrazovat na fyzické úrovni formou nemocí a různých neduhů, aby nám připomněli, že jsou témata, které je potřeba otevřít a vyčistit. A také jako upozornění že nejsme jen shluk masa, kostí a tekutin, jak si bohužel ještě spousta lidí myslí.

Naštěstí tu je jako dar utrpení a bolest, které mají tu úžasnou schopnost nutit člověka pátrat za hranice zažitého a umí otevírat oči tam kde je člověk připravený vidět.

PříspěvekNapsal: pon led 21, 2013 7:45 pm 

Nejsem odborník na otázku co je pohoda. Pokud je nepohoda 0% a naprostá pohoda 100%, potom "moje pohoda je dejme tomu 80%. Je to moje soukromá stupnice pohody.
Rozhodně nejsem v naprosté pohodě a duchovním vůdcem tedy nejsem, ale rád bych se jím jednou stal. Proto se snažím nastartovat správné trávení, tím poskočím na 81%
mé subjektivní stupnice pohody.

PříspěvekNapsal: pon led 21, 2013 7:57 pm 

Martin píše:
Nejsem odborník na otázku co je pohoda. Pokud je nepohoda 0% a naprostá pohoda 100%, potom "moje pohoda je dejme tomu 80%. Je to moje soukromá stupnice pohody.
Rozhodně nejsem v naprosté pohodě a duchovním vůdcem tedy nejsem, ale rád bych se jím jednou stal. Proto se snažím nastartovat správné trávení, tím poskočím na 81%
mé subjektivní stupnice pohody.

Já doufám že se jednou dostanete spíš na 500% své subjektivní pohody:)

PříspěvekNapsal: stř led 23, 2013 4:04 pm 

http://www.novinky.cz/zahranicni/svet/2 ... elinu.html A my to tu klidně pijem dobrovolně \":-D\"

PříspěvekNapsal: stř led 23, 2013 11:24 pm 
Administrátor
Administrátor

Martin píše:
Pane Jardo mám teď čerstvou zkušenost s aplikací Betainu.Dobral jsem po cca měsíci 120 cps , 650 mg a výsledek testu - krknutí buďto slabé nebo vůbec žádné. Na Betain jsem přešel po předchozím dlouhodobějším užívání HCl. Zkrátka, ať užívám to či ono, správné trávení se mi nedaří nastartovat. Máte s tím někdo podobnou zkušenost? Dokonce se mi teď ph stále točí kolem hodnoty 6, dříve 6-7,5. Zkoušel jsem i po dobu týdne brát 75 kapek 3,5% HCl denně. Při těchto dávkách přitom nemám žádné problémy, pouze krátkodobě slabé pálení žáhy nebo šimrání v žaludku. Připadá mi, že mě HCl pouze překyselí, ale trávení nenastartuje. Doporučujete dál pokračovat v braní HCl, pokud ano ,pak
v jakém množství?

Tak ono mnoho jiných možností není, buď ji dále brát, nebo absolutním odbouráním stresové zátěže obnovit její tvorbu, jinak netrávíte a netvoříte si vodík, který je stěžejní pro správné pH v organizmu.

PříspěvekNapsal: stř led 23, 2013 11:25 pm 
Administrátor
Administrátor

Igi píše:
http://www.novinky.cz/zahranicni/svet/2 ... elinu.html A my to tu klidně pijem dobrovolně \":-D\"

Je zajímavé kam až může dojít blbost lidí, když v tomto vidí instituce zásadní problém.

PříspěvekNapsal: pát led 25, 2013 11:57 am 

Dobrý den,

syn má od raného věku problémy s refluxem, vracejí se mu šťávy a byl astmatik. Dnes je mu 24 let. Udělali jsme 2x krkací test, na který nereagoval krknutím a tak jsme zakoupili BETAIN HCL + PEPSIN (648mg+120mg). Vzal si 1 tabletu dopoledne 30 min. před jídlem a 1 tabletu odpoledne 30 min. před jídlem a málem nám zkolaboval. Kyselinu měl všude (v puse, na zubech, v plicích), bylo mu špatně a na omdlení. Upozorňuji, že tabletu vždy zapil vodou.
Prosil bych o radu, kde je chyba? Jaký postup byste doporučili? Vyšetření žaludečních šťáv?

Děkuji za případné rady. S pozdravem Pepan.

Naposledy upravil antibush1 dne úte led 29, 2013 12:20 am, celkově upraveno 5

PříspěvekNapsal: pát led 25, 2013 12:51 pm 

Je otázka, zda je ten všemocný krkací test tak dokonalý jak se tu píše.
Dovolím si několik poznámek k podumání.
Krkací test se má udělat po probuzení. Proč by v této době měla být v žaludku kyselina? Když jsem trochu víc studoval funkci trávení, našel jsem informace, že v žaludku jsou buňky, citlivé na přítomnost bílkovin. Po jejich podráždění se začne tvořit HCL a proces trávení začíná. Když vemu v úvahu, že jím naposled v 18hodin, tak ráno nemám v žaludku nic a tím není ani důvod, proč by se měla HCL tvořit.
Pokud mám v úvaze nějakou chybu, tak mě prosím opravte, nejsem neomylný.

PříspěvekNapsal: stř led 30, 2013 9:30 pm 

Jakým způsobem je možné poznat, že je v žaludku případný nadbytek HCl, když je dodávána zvenčí? Díky pálení žáhy nebo nepříjemnému pocitu v krajině žaludeční?

PříspěvekNapsal: stř led 30, 2013 10:10 pm 

OndraN píše:
Je otázka, zda je ten všemocný krkací test tak dokonalý jak se tu píše.
Dovolím si několik poznámek k podumání.
Krkací test se má udělat po probuzení. Proč by v této době měla být v žaludku kyselina? Když jsem trochu víc studoval funkci trávení, našel jsem informace, že v žaludku jsou buňky, citlivé na přítomnost bílkovin. Po jejich podráždění se začne tvořit HCL a proces trávení začíná. Když vemu v úvahu, že jím naposled v 18hodin, tak ráno nemám v žaludku nic a tím není ani důvod, proč by se měla HCL tvořit.
Pokud mám v úvaze nějakou chybu, tak mě prosím opravte, nejsem neomylný.

To je dobré zamyšlení. HCL na prázdný žaludek má účinek filtru před bordelem zvenčí a desinfekci žaludku a přilehlách oblastí. Na druhou stranu zřejmě může způsobit žaludeční vředy. Nemám ale odpověď na otázku jestli nějaké minimální množství se tvoří ve zdravém prázdném žaludku

Z tohoto pohledu bude zřejmě prokazatelnější test s betainem, který provokuje tvorbu HCL bez ohledu na množství potravy v žaludku

Předmět příspěvku: HCL-veliká prosba
PříspěvekNapsal: čtv úno 07, 2013 11:15 am 

[b:2covsdml]Dobrý den všem,[/b:2covsdml]

mám na Vás velikou prosbu. Trpím (krom jiného) obrovským problémem s trávením (téměř mi to netráví). Najím se a potrava mi leží několik hodin v žaludku. Tzn.ráno se třeba nasnídám a v poledne, si krknu a jídlo se mi vrátí zpět do pusy. Ráno někdy zvracím nenatrávenou potravu. Též mám zbytky nestrávené potravy ve stolici. Léky typu Pancreolan, Panzynorm aj. mi vůbec nepomáhají. Od lékařky, jsem dostal i prokinetika,(měly by urychlit průchod potravy zaž. traktem) např. Motilium aj, ale vůbec mi nepomohly. Zkoušel jsem i různé trávící enzymy a též bez úspěšně.
Trpím tzv. Hiátovou hernií, a jícnovým refluxem. Helicid nepomáhal (blokuje protonovou pumpu).Tzn, že když mám nedostatek HCL, tak je to ještě horší, si blokovat její vlastní výrobu:-(.

Pokouším se sehnat lékopisnou HCL, ale bezúspěšně.
Objevil jsem jí ve Verkonu 1l za 80Kč viz:

Naposledy upravil Anonymous dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 65535
2covsdml

Předmět příspěvku: Re: HCL-veliká prosba
PříspěvekNapsal: čtv úno 07, 2013 11:51 am 

napiš mail Jardovi, HCL není problém.

PříspěvekNapsal: čtv úno 07, 2013 7:44 pm 

Mohl by mi prosím někdo pomoct s objednávkou z Verkomu?
Nebo alespoň poradit, kde v Praze sehnat čistou lékárenskou HCL.
K té technické z Bauhausu, opravdu nemám žádnou důvěru.
Pana Jardu zatím nechci obtěžovat.

Předem děkuji, snad se najde nějaká dobrá duše a pomůže.
Opravdu by mi to pomohlo.

PříspěvekNapsal: čtv úno 07, 2013 11:24 pm 

kerim píše:
Mohl by mi prosím někdo pomoct s objednávkou z Verkomu?
Nebo alespoň poradit, kde v Praze sehnat čistou lékárenskou HCL.
K té technické z Bauhausu, opravdu nemám žádnou důvěru.
Pana Jardu zatím nechci obtěžovat.

Předem děkuji, snad se najde nějaká dobrá duše a pomůže.
Opravdu by mi to pomohlo.

Pokud cestujete, tak Vám jí mohu darovat. Posílat je problém - pošta to nebere. Stejně tak je problém i s objednávkou - jednomu jsem v tom kdysi pomohl, ten si nakoupil nějaké jedy, a já pak od ČIŽP dostal flastr za porušení zákona v evidenci těchto látek. Pokud pomoci budete chtít, tak přez SZ.

PříspěvekNapsal: úte úno 12, 2013 9:32 pm 

Dobrý večer, lze na krkací test použít tabletky zn. Vitar Soda? Složení: hydrogenuhličitan sodný v lékopisné formě 91 %, sorbitol, PEG 6000, sodná sůl karboxymethylcelulózy. Mám to doma pro případnou neutralzaci MMS, zatím jsem to ale nikdy nebrala. Pokud lze použít, pak normálně vzít jednu tbl. a zapít sklinkou vody nebo jsou důležité i ty poměry již jinde Jardou uvedené (1,25 cm3 + 150 ml vody)?

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1038 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 70  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]