Jarda píše:
Nejjednodušší cvičení žaludku je právě zvracení. Prověšení vzniká hlavně z polévek a jiných teplých tekutin které dilatují tkáně, také velké množství jídla na to má negativní vliv. Velice dobré na srovnání prověšení, jsou jakékoliv půsty a dlouhodobější, nad tři dny jsou naprosto nejlepší. Výplachy můžete konat nějakou dobu i denně a sám mám vyzkoušeno cca 30 dní v kuse každé ráno.
Jaroslave výplach žaludku jsem se již dle Vašeho návodu naučil a myslím, že jej umím dokonale, není problém během pěti minut žaludek krásně pročistit. Za návod Vám děkuji.
Teď se přiznám, že výplach asi občas "zneužívám", ale asi je to lepší než ponechat obsah žaludku tak, jak je; upřesním. Při nějaké oslavě, co se sem tam namane, buďto neudržím chutě "na uzdě" nebo nechci být v ústraní a prostě si nějaký ten obložený chlebíček, zákusek, pivo dám. Hned dodám, že když už, tak si tyhle "dobroty" užiju a dám si jich víc (ale necpu se, to ne), protože plnější žaludek se pak lépe čistí. Takže - užiju si, jak se říká "nadlábnu se" a pak si odskočím udělat výplach žaludku. Ve společnosti nejsem v ústraní, nikdo neukazuje prstem "to je on ten vegetarián" a já mám zas během chvíle prázdný žaludek. Psychicky nestrádám - mám dobrý pocit jak z těch chlebíčků (po 40 letech na klasické stravě mne ještě pořád chutě přepadají) a stejně dobrý pocit pak mám z úspěšného očistného výplachu, který zvládám myslím velmi dobře (až "do dna").
Rád bych nyní jen poptal, na větší narozeninové oslavě jsem si takhle během dlouhého odpoledne odskočil čistit žaludek dvakrát. Nevadí to nějak obzvlášť?
Navíc, budu se teď účastnit několika oslav za sebou, nevadí tedy tato praktika tři dny po sobě, kdy "pěkné" odpoledne vždy završím výplachem žaludku?
Jaroslave děkuji předem za názor.