janin píše:
Dobrý deň prajem.
Chcem sa opýtať,akú vlastne zeleninu ,resp.zelené časti teraz odšťavňujete,keď väčšinou v obchodoch je zelenina zo Španielska.Od Lojzy sa dá zohnať zelí,repa,zeler,mrkva.Kupujete aj ľadový šalát,hlávkový,rímsky?Je lepšia voľba zelený jačmeň-prášok?
Momentalne odstavuji mrkev, cervenou repu, celer, petrzel, porek, jablka, vsechno vypestovane na zahradce v lete a uskladnene na zasklene lodgii. Mimo porek, ten sklizim prubezne ze zahonu i kdyz uz napadl snih, zatim mu to nevadi.
V mrazaku mam nat petrzele, celeru, vojtesku, jetel a nat z cervene repy, take ze zahradky.
Doplnuji do stavy prasek z jecmene, chlorelu a spirulinu.
Jeste navic pestuji prubezne jecmen, vyroste vzdy tak 10 cm a pak jde do odstavovace.
Mimo to jeste klicim mungo.
Dokud nenapadl ted v lednu snih, tak jsem jeste ze zahradky sklizel zelenou cibulku, ted uz je pod snehem.
Letos pridam jeste na zahradku jecmen a jetel, minuly rok vojteska nestacila rust, tak rychle, jak jsem ji sklizel.
Chtelo by to vetsi mrazak a zasobit se jeste vetsim mnozstvim zeleneho v lete.
To uz jsem nejak nezvladnul, takze pocitam, ze nekdy v breznu budu uz muset asi neco nakoupit, ale jak sleze snih, pocitam, ze zacatkem dubna, tak uz vyrazi minimalne koprivy, vojteska, pampelisky, jitrocel, jetel, svizel, rebricek, jeste neco dalsiho se tam urcite najde.
Staci vyrazit s kosou.
Inzenyr