NOWOCAYN píše:
To Jarda : Pán Jarda, mám vážny záujem začať svoje telo prikrmovať väčšou dávkou vit. C ( doteraz beriem denne len 500mg Vit. C Acerola od firmy Walmark ), ale klasická kyselina l-askorbová ( či už prášok alebo tabletky ) je kyselinotvorná, ak ju budem brať dajme tomu 3g denne. Alebo sa mýlim ? - čo s tým ?
Ďalej ma zaujíma ( nakoľko ešte nemám odšťavovač ), či obsahuje bioflavonoidy aj nejaký ovocný čaj ( čaj z jahodových listov, šípkový čaj, a ostatné kvalitné sypané ovocné čaje hlavne z listov ), a či mi bude stačiť na lepšie využitie kyseliny l-askorbovej to "rozrobiť" v 12 hodín zaliatom čaji ( nastudeno zaliatom ). Ešte jedna vec, ktorá mi vŕta v hlave... Ovocie sa má jesť samostatne - takže keď jem v priebehu dńa pohánku, alebo jáhly či oriešky, tak ako správen užívať vit. C, aby bol v spojitosti s bioflavonoidmi, keď ovocie narúša trávenie zložených cukrov ak sa konzumuje medzi jedlami ? Čaj zo šípok, listov jahody či ríbezle... tie čaje nebudú mať účinok spomaľovania trávenia potravy ? Do koľkých dávok by som si mal rozdeliť ten vit. C ? Lebo denne piť 3 a viac krát ovocný čaj ( a starať sa o to, aby som ho mal v dodaniu celý deň a dopredu počítal hodiny kedy ho mám zaliať studenou vodou... ), to mi pripadá už ako blbnutie - aspoň pre mňa.
A čo sa týka MMS, tak som zalistoval v tomto "Minerály, vitamíny, enzymi" vlákne, a všimol si, že keď je vit. C spolu s nejakým bioflavonoidom, tak bude v tele až niekoľko hodín.... takže v prípade keď beriem MMS, tak by som ho mal zobrať s bioflavonoidmi len na noc, a cez deň brať vit. c len čistý ( napríklad rozpustený vo vode a ihneď vypitý ) ? Už sa chcem dostať na "preventívne" podávanie MMS, dva krát týždenne.... či myslíte, že to preventívne podávanie MMS je pritiahnuté za vlasy, a bolo by ho dobré užívať ( na pitie ) častejšie - a to z dlhodobého hľadiska ? Ďakujem za odpoveď.
Ano, kyselina askorbova pojde priamo do krvi, takze ju prekyseluje. Preto, zniz prijem bielkovin a tukov, ktore prekyseluju a nahrad ich zasadotvornymi potravinami - ovocim a zeleninou. S dostatkom zasadotvornych latok si telo so znizenym pH hravo poradi, a to aj v ovela vacsich mnozstvach vitaminu C, teda cez 10g.
Bioflavoidov staci uplne malo, ked nemas odstavovac, kup si cherry rajcinky, vitamin C si rozpusti do vody, a zajedz to cherry rajcinkou. Takto sa udrzi v tele 12 hodin, takze staci to robit rano a vecer, netreba s tym blbnut cely den. Pohanka tiez obsahuje bioflavoidy, konkretne rutin, takze aj samotna pohanka zvysuje ucinok vitaminu C. Jedna cherry ti nenarusi travenie, ani ked ju zjes na varene jedlo, maximalne sa stane kyselinotvornou. Ale to nieje chyba cherry rajcinky, ale vareneho jedla, takze radsej vyluc vareniny.
MMS je lepsie urobit poriadnu kuru, ako sa dlhodobo piplat na nizkych davkach. To vypali aj tazsie znicitelne parazity a loziska. Potom, po kure, si dat oddych a zamerat sa na regeneraciu a detoxifikaciu. Prave tam zacnes brat vysoke davky vitaminu C, nie pocas kury MMS.
V nasich koncinach najdes vitamin C za bezkonkurencnu cenu napodiv v drogerii DM, 100g cistej kyseliny askorbovej maju za 2 eura. Este aj s lyzickou.