Nowocayn - neviem ci su vsetky lieky na slovensku drahsie, asi nie... ale s doplnkami vyzivy sa mi zda, ze je to o nieco horsie, nez v cechach.
Zase tak do detailov tieto veci nemusis riesit, myslim, ze to az trochu moc rozpitvavas. Je naprosto jedno, ci si vitamin C rozmiesas v urine, alebo vo vode, a za tym zjes rajcinu. Ja som Ti cherry navrhol z jedneho prosteho dovodu. Sice, na kg vychadzaju drahsie, ale Tebe nepojde o kg, ale o co najmensie mnozstvo rajciny, a mat ju vzdy cerstvu, nie rozkrajanu a odstatu v ladnicke. Toto cherry splnaju idealne. Staci jedna cherry, ktora vazi niekolko gramov, a to az tak draho nevychadza. Tych bioflavoidov staci skutocne malo. Zaroven, cherry rajciny maju oproti beznym zimnym rajcinam ovela lepsiu chut.
Co sa tyka ceny za stravovanie a porovnavanie sa s beznymi ludmi... tu ide o to, ked chces setrit, tak si vyrabaj veci sam. Ako sa tu uz viac krat pisalo, vo financnej nudzi je sirna patlanina najlepsie jedlo, pretoze vychadza na 30 centov a za tu cenu ma neuveritelne nutricne hodnoty, zasyti na dlhsi cas a dobre chuti. Samozrejme, ked za tu cenu nakupis pol kila jablk alebo 3/4 kila cervenej repy, tak to ma lepsie nutricne vlastnosti, ale predstav si byt celu zimu na repe alebo jablkach. Tam uz by som skor mal pocit, ze oproti ludom, co sa cpu pizzou a restauracnymi blivajzami, mi nieco unika, ale pri sirnej patlanine? Vobec im nezavidim, ved SP chuti uplne uzasne. Je tu vsak este jeden podstatny rozdiel... oni z tej stravy ziskavaju gulove, naopak pachaju nou pomalu samovrazdu, takze raz skoncia velmi velmi zle, pokial nezomru predcasne pri autonehode, ale to sa nerata. Avsak, Ty si na tej strave platis zivotnu poistku, Tvoje vyhladky v buducnosti, ze ostanes zdravy, stastny, vitalny a bez chorob, su podstatne vyssie. A navyse, za samotnu stravu neplatis viac... pocitaj, ked zaradis SP a 2 kila ovocia + hrst semienok (toto energeticky na den bohate staci), vychadza to na 30centov + cca 2 eura, povedzme 2,5eura na den, to je 75 euro za mesiac. Vezmi si, ludia co chodia do restiky nechaju kazdy den cez 3 eura len za 1 chod. Teraz k dalsej veci, doplnky. Co su to? Doplnky. To znamena, ze sa beru, pretoze ta strava ani ked sa snazis jest to najlepsie palivo pre telo (ovocie, zeleninu, orechy, SP), nezabezpeci vsetko, kvoli degeneracii zivotneho prostredia. Ale tie doplnky nemozes zaratavat pre porovnanie s klasickymi ludmi, ktori nielenze nejedia vhodnu potravu (povedzme si pravdu, skor jedia sajrajt), ale ani doplnky. Tie doplnky rataj cisto mimo toho, a nastav si ich podla vlastnej financnej situacie. Pouzi logiku a selektuj. Vitamin C vies zohnat lacno (DM), pangamin velmi drahy nieje, horcik ked Ti posle Jarda ten praskovy je tiez smiesne lacny, dulse vlocky Ti vydrzia na 2 mesiace a si za vodou. Tato kombinacia pokryla za lacny peniaz skoro vsetko. Nie uplne dokonale, ale vo financnej tiesni sa musis zmierit s tym, ze nebudes mat vsetko dokonale, zameraj sa na efektivitu. Myslis, ze bude velky rozdiel, ked na 2 roky, kym sa Ti nezlepsi financna situacia, nebudes jest B12 v tabletkach? Neblazni, clovece.
Ludske telo, pokial nieje zatazovane konstantnym strachom, obavami a stresom, toho vydrzi viac nez si myslis. Kup si lacnu kyslu kapustu, trochu bryndze, vycisti si creva, vybehni na slniecko, uvolni sa, zarad prechadzky do prirody a pravidelny pohyb, a chorobu nepoznas aj bez tabletiek na zinok, zelezo a B12.
Ozaj, medzi dalsie mimoriadne efektivne a lacne potraviny patri kokosovy orech (V tescu za cca 40 centov) a klicky.