Pane Jardo, chtěl bych Vás poprosit o jednu radu. Nic akutního, jen taková otázka, kterou ale už přes půl roku nosím v hlavě. Dovolil jsem si založit nové téma, ale pokud špatně koukám a hodilo by se to někam jinam, prosím přesuňte. Jde o klientku, necelých 30letou ženu, která absolvovala první ozdravná opatření ze stavu, po pravdě řečeno, dosti zanedbaného (i když v tomto věku to ještě nebývá ani vidět ani subjektivně cítit, pokud to nepřerůstá v klinickou nemoc). Má před sebou dlouhou cestu a za sebou měla (ve chvíli toho rozhovoru) cca půl roku těch nejzákladnějších opatření. Řekla mi tehdy, mimo nadšení, jak se cítí o hodně lépe, toto: Docela šokovaná jsem si taky uvědomila jednu nádhernou změnu. Předchozích asi 5 let jsem žila ve stavu, který není inkontinence, ale taky byl nepříjemný - když se mi začalo chtít čůrat, musela jsem ihned, do minuty až dvou, protože jinak bych se vážně připočůrala. Což se mi párkrát taky stalo, než jsem se na to adaptovala. Ani jsem si teď sama nevšimla, že to úplně odeznělo. Upozornil mě až přítel, když mi říká, že jsem si z něj asi dřív dělávala srandu, musel třeba v autě zastavit i na nevhodném místě atd. Protože teď třeba řeknu počkej, dojdu se vyčůrat, ale pak na to zapomenu a jdu třeba za půlhodinu. (konec citace) Asi budete chtít vědět, co jsem jí půl roku před tímto referátem radil. Jsou to ale ta úplně první opatření. Za nejdůležitější považuju hydrataci, protože kdo nevypije ani litr (žádná výjimka), tomu nemůžou fungovat ani ty nejlepší rady a léky. Dále radím všem ženám, aby vyzkoušely vypustit bez pardonu veškeré mléko (až po zmrzlinu a sušenky se sušeným). Nejzákladnější fáze výživy (nepřežírat se, adaptovat se postupně na zeleninu, nejíst aspoň 2 hod před spánkem, když musí sladit, nahradit stévií, solit KCl+NaCl.....) Nepomůže-li hydratace na na úpravu defekace, naučit se pracovat s psylliem. Suplementace: ostrpestřcová kůra, C (/v této fázi jen 2-3 g), B, D, jód (zatím kelp), hořčík. Doplním, že si na nic konkrétního nestěžovala, přišla po nadšených zprávách kamaráda. HA neužívá už asi 8 let (problém s trombózou). Těhotná nikdy nebyla. Podle mě mírná (podle vitariánů spíš větší) nadváha, ale nic nehezkého.
A teď otázku. Jsem zvyklý, že už takto základní opatření dělají u lidí zázraky. Mě by ale zajímalo, jestli jsme schopni říct, co z uvedených opatření takhle rychle (necelý půlrok) vyřešilo ten problém s močením. Holky podobný (i větší) problém mívají a rád bych byl schopen poradit víc cíleně. A samozřejmě, může to pomoct i někomu zde z fóra. Díky.
|