Danny_70 píše:
Dobrý den,
prosím o radu, řeším problém s kopřivkou (urtikárií), která se poprvé objevila před 18 lety a od té doby již asi 3x vždy na cca 1rok, než se mi jí podaří zvládnout. Při prvním výskytu ještě zabrala klasická léčba na alergologii, podruhé jsem absolvoval střevní očistu v Institutu celostní mediciny a nějakou dobu jsem praktikoval makrobiotickou stravu, naposledy mi pomohla detoxikace preparáty Joalis. Potíže se však zatím vždy po několika letech vrátily. Podle lékařů by mělo jít o projev potravinové alergie, na jakou potravinu mi ale nebyli schopni diagnostikovat. Na přístroji Salvia mi byla zjištěna intolerance na bílkovinu kravského mléka a pšeničný lepek. Vyrážka se projevuje různě velkými, svědivými pupenci, které se objeví většinou večer, ale i jindy během dne a to kdekoliv na těle. Obvykle po několika hodinách zmizí a objeví se na jiném místě. Často i na místech vystavených tlaku. Občas mám oteklé rty nebo víčka. Asi před 2měsíci, když jsem objevil toto fórum, jsem upravil jídelníček, vyřadil jsem maso, mléčné výrobky a pečivo, jím hodně ovoce, zeleninu (syrovou i vařenou) občas rýži, různá semínka... Začal jsem s očistou střev (2-3x týdně klystýr, 2xShankaprakshalana) Jala néti (denně) a mám za sebou jednu jaterní očistu, měřím si pH moči (většinou se jednou za den dostanu nad 7). Protože mám problémy také s psychikou (stavy úzkosti, stres) začal jsem doplňovat hořčík (chlorid hořečnatý). Pravidelně užívám Lepicol a vit.C. Kromě letroxu na autoimunitní onemocnění štítné žlázy neberu žádné léky. Po několika týdnech změny jídelníčku a očistných procedur pozoruji zlepšení pleti, zlepšila se stolice (bez zápachu, nelepivá, pravidelně 2-3x/den). Bohužel kopřivku se mi zatím zvládnout nepodařilo, naopak po jaterní očistě se mi zdá, že došlo ke zhoršení, ale hodlám vytrvat a očisty opakovat. Můžete mi prosím poradit na co se ještě zaměřit? Informací na fóru je ohromné množství, snažím se zorientovat a vše pročítám, rady ohledně mých potíží jsem však ještě nikde neobjevil.
Děkuji
Danny
Tak očistou jater se rozkvrdlá bordel v těle a krátkodobé zhoršení stavu je tedy normální. Určitě doporučuji si zde vyhledat výraz dermatitida, což zní výstižněji než kopřivka a z toho pochopit, že jakákoliv "Itida" je prostě zánět a za tím prakticky vždy stojí oslabené nadledvinky, což pouze potvrzujete špatným stavem psychiky. Najděte si vlákno o nadledvinkách a trochu si ho projděte.