Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob lis 16, 2024 9:02 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1038 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 70  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte úno 12, 2013 9:50 pm 

sakul píše:
To je dobré zamyšlení. HCL na prázdný žaludek má účinek filtru před bordelem zvenčí a desinfekci žaludku a přilehlách oblastí. Na druhou stranu zřejmě může způsobit žaludeční vředy. Nemám ale odpověď na otázku jestli nějaké minimální množství se tvoří ve zdravém prázdném žaludku

Z tohoto pohledu bude zřejmě prokazatelnější test s betainem, který provokuje tvorbu HCL bez ohledu na množství potravy v žaludku

Uvažoval jsem nad tím dost podobně a ještě mne napadlo, že když by si člověk dal pozdnější jídlo nebo šel prostě spát dřív s jídlem v žaludku(a tudíž i s nějakou HCL) a ráno si bude dělat krkací test (a jak víme to jídlo s HCL mu tam bude stále "viset" z předchozí pozdní dlabanice) tak by ho měl mít "úspěšnější" než člověk který si ho bude dělat úplně na lačno. Ale jsou to jen domněnky a možná to bude fungovat jinak. Tedy tak, že když po do sebe po ránu člověk nalije tu jedlou sodu tak se prostě lidem HCL na popud té jedlé sody začne samovolně produkovat, zatímco ostatním s horší produkcí HCL se žádná produkce konat nebude.

Čl. obětuje zdraví,aby vydělal peníze.Pak obětuje peníze,aby získal zpět zdraví.Je tak úzkostlivý ohledně budoucnosti,žesi neužívá přítomnost;následkem čehož nežije v přítomnosti,ani v budoucnosti;žije,jakoby neměl umřít a pak umírá,aniž kdy skutečně žil

PříspěvekNapsal: stř úno 13, 2013 11:09 am 

Filipe, máš moc pěkný citát v podpise.

PříspěvekNapsal: ned úno 17, 2013 11:27 pm 
Administrátor
Administrátor

antibush1 píše:
Dobrý den,

syn má od raného věku problémy s refluxem, vracejí se mu šťávy a byl astmatik. Dnes je mu 24 let. Udělali jsme 2x krkací test, na který nereagoval krknutím a tak jsme zakoupili BETAIN HCL + PEPSIN (648mg+120mg). Vzal si 1 tabletu dopoledne 30 min. před jídlem a 1 tabletu odpoledne 30 min. před jídlem a málem nám zkolaboval. Kyselinu měl všude (v puse, na zubech, v plicích), bylo mu špatně a na omdlení. Upozorňuji, že tabletu vždy zapil vodou.
Prosil bych o radu, kde je chyba? Jaký postup byste doporučili? Vyšetření žaludečních šťáv?

Děkuji za případné rady. S pozdravem Pepan.

Tak vyšetření by asi bylo na místě, ovšem je otázkou co se zjistí, prakticky vždy zjistí kyselinu, ale nemusí jít o HCl a doporučí ji tlumit. Nicméně, pokud je tam opravdu kyselina měl by si krknout, to je naprosto normální reakce zvaná neutralizace a na ní není co vymyslet. Další možnost je, že nějak nestandardně reaguje na betain, což netvrdím, že není možné, musel by opatrně vyzkoušet pár kapek HCl a pokud by se nedostavila žádná negativní reakce, pak máte jasno. Betain není přímo HCl, ale prostředek, který její tvorbu vyprovokuje a třeba je syn extrémně citlivý na danou látku.

PříspěvekNapsal: pon úno 18, 2013 12:29 pm 
Administrátor
Administrátor

OndraN píše:
Je otázka, zda je ten všemocný krkací test tak dokonalý jak se tu píše.
Dovolím si několik poznámek k podumání.
Krkací test se má udělat po probuzení. Proč by v této době měla být v žaludku kyselina? Když jsem trochu víc studoval funkci trávení, našel jsem informace, že v žaludku jsou buňky, citlivé na přítomnost bílkovin. Po jejich podráždění se začne tvořit HCL a proces trávení začíná. Když vemu v úvahu, že jím naposled v 18hodin, tak ráno nemám v žaludku nic a tím není ani důvod, proč by se měla HCL tvořit.
Pokud mám v úvaze nějakou chybu, tak mě prosím opravte, nejsem neomylný.

Ono nic není naprosto dokonalé, nicméně zrovna tento test má velice slušnou vypovídací hodnotu a je založen na tom, že určité množství kyseliny je ve zdravém žaludku přítomno vlastně stále, což správně píše člen sakul.

PříspěvekNapsal: pon úno 18, 2013 12:30 pm 
Administrátor
Administrátor

pokora píše:
Jakým způsobem je možné poznat, že je v žaludku případný nadbytek HCl, když je dodávána zvenčí? Díky pálení žáhy nebo nepříjemnému pocitu v krajině žaludeční?

Oba pocity jsou správně, ale běžně se to ani snad přehnat nedá, zdravý žaludek totiž tvoří HCl opravdu velké množství.

PříspěvekNapsal: pon úno 18, 2013 12:34 pm 
Administrátor
Administrátor

Macíček píše:
Dobrý večer, lze na krkací test použít tabletky zn. Vitar Soda? Složení: hydrogenuhličitan sodný v lékopisné formě 91 %, sorbitol, PEG 6000, sodná sůl karboxymethylcelulózy. Mám to doma pro případnou neutralzaci MMS, zatím jsem to ale nikdy nebrala. Pokud lze použít, pak normálně vzít jednu tbl. a zapít sklinkou vody nebo jsou důležité i ty poměry již jinde Jardou uvedené (1,25 cm3 + 150 ml vody)?

Tak to nevím, ani netuším jak rychle se rozpouštějí, ale test je založen na vypití roztoku, tedy na tabletu zřejmě fungovat vůbec nebude, nebo rozhodně nepůjde použít uvedené časy. Jinak podstatný je objem sody, vody můžete dát zhruba uvedené množství.

PříspěvekNapsal: pon úno 18, 2013 5:47 pm 

Jarda píše:
pokora píše:
Jakým způsobem je možné poznat, že je v žaludku případný nadbytek HCl, když je dodávána zvenčí? Díky pálení žáhy nebo nepříjemnému pocitu v krajině žaludeční?

Oba pocity jsou správně, ale běžně se to ani snad přehnat nedá, zdravý žaludek totiž tvoří HCl opravdu velké množství.

Musím ze své vlastní zkušenosti říct, že jsem zkoušel i mega dávky a v pohodě, jen mi to pak rychleji trávilo. Jen doufám, že občasné mega dávky nevadí...

PříspěvekNapsal: pát úno 22, 2013 10:34 am 

Preji vsem krasny rano a cely den

Ohledne HCL mam dva dotazy na ktere jsem tu jeste odpoved nenasla.
Za prvak: Podle testu se Sodou bych mela mit HCL malo ba dokonce zadnou, jelikoz nedoslo k vubec zadnemu krknuti a to jsem jej provedla celkem 4krat. Jenomze po uziti BetainHCL-Pepsin jsem zhruba po 2 az 3 hodinach, pocitovala slabe ale presto paleni zahy. Tak ted nevim jestli ji nahodou predsi jen nemam dost, jelikoz to udajne znamena prebytek, nebo jestli mne pali zaha z duvodu jineho.
Za druhak: Jestli je mozno pri Sance pouzivat HCL, myslim tim jestli muzu pred jezenim ryze a i po ni spolknout dve tablety Betain HCL.
Vzhledem k tomu, ze jsem Sanku absolvovala prave pred chvili a odpoved neznam, spolkla jsem dva kusy po ryzi, ale nevim zda tim neco nepokazim.
Pristi Sanka mne ceka za tyden a tak se snad do te doby dozvim jak to je spravne.
Dekuji mnohokrat
Stella

PříspěvekNapsal: úte úno 26, 2013 4:54 pm 

Potřebovala bych poradit jak mám naměřit jedlou sodu 1,25 ccm na množství kávové lžičky,když nevlastním žádnou podrobnou odměrku nebo podrobnou váhu,na kuchyňské to tak přesně nezvážímtak, aby byl krkací test nejpřesnejší.Když jsem použila větší vrchovatou lžíčku,jsem si krkla a u menší zarovnané jen slabé krkání.A v současné době mě pálí žáha,zda mám užívat HCL.Momentálně užívám HCL aktivovanou s MMS1 5:5 kapek na 0,5 l vody,nedělám něco špatně,když mě pálí žáha. ?
děkuji za odpověď

PříspěvekNapsal: pát bře 01, 2013 11:06 am 

Dobrý den,
udelal jsem si krkaci testy a vubec jsem si nerihnul. Chtel bych poprosit pana Jardu zda by mi nemohl namichat hcl a dodat byl bych vdecny.

PříspěvekNapsal: pon bře 04, 2013 10:08 am 

Kaparzooo píše:
Dobrý den,
udelal jsem si krkaci testy a vubec jsem si nerihnul. Chtel bych poprosit pana Jardu zda by mi nemohl namichat hcl a dodat byl bych vdecny.

A máte nějaké problémy s trávením?

PříspěvekNapsal: čtv bře 14, 2013 11:20 pm 

Vševěd píše:
A máte nějaké problémy s trávením?

Ano mám kandidu a plynatost po jídle a někdy i bolesti žaludku. Myslím že celá trávicí soustava od ust az po vyprazdneni nefunguje jak ma \":-(\"

PříspěvekNapsal: stř bře 20, 2013 11:12 pm 
Administrátor
Administrátor

Igi píše:
Musím ze své vlastní zkušenosti říct, že jsem zkoušel i mega dávky a v pohodě, jen mi to pak rychleji trávilo. Jen doufám, že občasné mega dávky nevadí...

Nemám zatím od nikoho informace, že by mu větší dávka HCl dělala nějakou neplechu i když teoreticky se tím může vlastní tvorba oslabit, tělo ji dostane, tak proč by se snažilo ji vyrobit.

PříspěvekNapsal: stř bře 20, 2013 11:16 pm 
Administrátor
Administrátor

Stella píše:
Preji vsem krasny rano a cely den

Ohledne HCL mam dva dotazy na ktere jsem tu jeste odpoved nenasla.
Za prvak: Podle testu se Sodou bych mela mit HCL malo ba dokonce zadnou, jelikoz nedoslo k vubec zadnemu krknuti a to jsem jej provedla celkem 4krat. Jenomze po uziti BetainHCL-Pepsin jsem zhruba po 2 az 3 hodinach, pocitovala slabe ale presto paleni zahy. Tak ted nevim jestli ji nahodou predsi jen nemam dost, jelikoz to udajne znamena prebytek, nebo jestli mne pali zaha z duvodu jineho.
Za druhak: Jestli je mozno pri Sance pouzivat HCL, myslim tim jestli muzu pred jezenim ryze a i po ni spolknout dve tablety Betain HCL.
Vzhledem k tomu, ze jsem Sanku absolvovala prave pred chvili a odpoved neznam, spolkla jsem dva kusy po ryzi, ale nevim zda tim neco nepokazim.
Pristi Sanka mne ceka za tyden a tak se snad do te doby dozvim jak to je spravne.
Dekuji mnohokrat
Stella

To jedním pokusem nezjistíte, musíte si vyzkoušet dlouhodoběji, zda vám betain pomáhá, nebo spíše škodí. Pokud jste si nekrkla, patrně vám pomáhat bude, to nakonec uvidíte.
Pokud jde o šanku, tam se mě to jako dobrý nápad nezdá, střeva jsou zcela prázdná a pokud vám netěsní spodní svěrač žaludku, může s tím mít problém.

PříspěvekNapsal: stř bře 20, 2013 11:19 pm 
Administrátor
Administrátor

Lazarka píše:
Potřebovala bych poradit jak mám naměřit jedlou sodu 1,25 ccm na množství kávové lžičky,když nevlastním žádnou podrobnou odměrku nebo podrobnou váhu,na kuchyňské to tak přesně nezvážímtak, aby byl krkací test nejpřesnejší.Když jsem použila větší vrchovatou lžíčku,jsem si krkla a u menší zarovnané jen slabé krkání.A v současné době mě pálí žáha,zda mám užívat HCL.Momentálně užívám HCL aktivovanou s MMS1 5:5 kapek na 0,5 l vody,nedělám něco špatně,když mě pálí žáha. ?
děkuji za odpověď

Kupte si malou injekční stříkačku vyndejte píst a použijte ji jako odměrný válec. Pokud vás pálí žáha, patrně nemáte dostatek HCl.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1038 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 70  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]