NOWOCAYN píše:
Neviem či to patrí do vlákna "Stavba nových základov", ale píšem to sem.
Zistil som veľmi zaujímavú vec... ktorú si neviem vysvetliť. Mám dve plomby, jednu na hornej stoličke, druhú na dolnej ( sú na opačných stranách ), a keď jem potraviny, zuby ma nebolia...No nie vždy...
Zvláštne totiž je, že keď žujem nenamočené slnečnice, nejaké oriešky či kokos, alebo varené jedlo, tak ma zuby ( "ošetrené" amalgámovou plombou ) nebolia. Ale keď jem 8 hodín namáčané slnečnicové lúpané semienka, namáčaný kokos, jablko, atď... tak mi je to nepríjemné, lebo pri styku potravy so spomínanými dvoma zubmi, to bolí. Dá sa to vydržať, ale vadí mi to. ČÍM TO JE ? Prečo práve vo vode namáčané, a prečo práve surové mi spôsobouje to, čo spomínam ? Aj med... Dám si ho do úst pred spaním ( jednu lyžičku ), nechám rozpustiť, a zuby ma začnú bolieť ( ale už všetky - pri korienkoch. Asi mám ďasná povyťahované, ale z čoho ? Zuby mám v dobrom stave - málokto ( rozumejte možno 5 percent ) mojich rovesníkov má také, ak vôbec. Bol som na testoch, vápnik v kostiach mám ukážkový, výborný. Takže to nebude demineralizácia. Čo to teda môže byť ? Ďakujem za odpoveď.
To je více věcí naráz, syrové potraviny mají elektrický náboj a ten asi tvoří článek s tou plombou a to dráždí nerv. Med je silná kyselina a dráždí tedy svou kyselostí, stejně jako cukr. Dásně máte špatné z nedostatku vitamínu C a dobré zuby mám já, protože nemám jediný zkažený. Vápník v kostech je nesmyslný údaj, protože pak kosti křehnou a snadno se lámou, je potřeba řešit pouze hořčík, ale tím se medicína nezabývá, protože by bylo moc zdravých lidí a koho by pak léčili. Klidně to může být demineralizace, protože vápník musíte mít v těle v rozpustném stavu o což se stará hořčík, jinak sedimentuje na nesmyslných místech a jeho nadbytek právě nemoci vytváří.