Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pon lis 25, 2024 12:19 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 147  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: čtv úno 21, 2013 10:36 pm 
Administrátor
Administrátor

Honzek píše:
proto že po internetu kolují různé názory. Tak si je radši ověřuji.

Tak na internetu toho koluje opravdu mnoho a nesmíte hned všemu věřit. Dost lidí má dobrý důvod na ozdravné postupy plivat.

PříspěvekNapsal: čtv úno 21, 2013 10:47 pm 
Administrátor
Administrátor

Saurah píše:
Jardo, prosím, jaký máte názor na Desetidenní očistu těla podle Petera Glickmana? Před lety jsem držela půsty i hladovky, včetně 40ti dnů na Breussovo zeleninových šťávách ( možná díky tomu ještě nejsem úplně odepsaná, jak mizerně se stravuji poslední roky- paradoxně co bydlím daleko od města v čisté přírodě \":-(\"). Kvůli špatnému stavu mého zažívacího traktu, když jsem se někdy před 20ti lety pojišťovala u poj. Zdraví, vyjmuli mně ho ze smlouvy \":-)\". Dnes už žádné léky kromě antidepresiv neužívám, ale i ty bych měla asi před tím půstem postupně vysadit; co si o tom, prosím myslíte? Děkuji, Dag.

Tak sice vyzkoušeno osobně nemám, ale problém v tom patrně nebude. Každopádně prášky pokud možno nebrat, tím se dá dost rozhodit tělo, protože při hladovce je více citlivé.

PříspěvekNapsal: pát úno 22, 2013 9:37 pm 

Dobry den, rada by som zacala s jednodnovymi postami. Mojim dovodom je, ze mam pravdepodobne utlmenu boreliozu (postipanie kliestom asi pred 7 rokmi), ktora sa prejavila mensou zatvrdlinou na peceni. Dalej mam v zaludku utlmeny helicobacter. Problemy, ktore mam a vdaka ktorym som si vsimla, ze nie som ok - ruzovka na tvari a chronicky zapal dasien. O borelioze som netusila a nikdy nebola liecena. Mam mierne zvecsenu stitnu zlazu (informacie mam od liecitela a skutocne vsetko co mi povedal logicky do seba zapada a verim tomu). Poslednych 7 rokov som bola tehotna a kojila, takze to bol dasi zvyseny napor na energiu.
Ak sa chcem z tychto chorob vyliecit, vychadza mi post ako jedina moznost. (alebo pozna niekto ine?)
Chcem zacat s 1-dnovymi postami, ale ani tie nie su pre mna jednoduche. Staram sa cely den o dve male deti. Klud pri nich nemam. Jeden den o hlade sa da vydrzat, ked mame taky kludovejsi rezim, ale ak mam jest na druhy den hrst sparenej zeleniny, a potom celkovo velmi malo jedla, je to pre mna este tazsie ako ten prvy den, ked nejem nic. Som stale hladna a vycerpana. Myslite ze by som mala nejako pomalsie trenovat ten post? Povedzme nejest jeden den, ale dat si nieco lahsie uz v ten vecer, aby som druhy den zacala normalnejsie? Pripadne na zaciatku robit jedenkrat do tyzdna ovocny den? Pre mna bola ta navratovka mimoriadne neprijemna - rano busenie srdca (v strese som nebola), potom ta unava, podrazdenost... AJ pre jednodnovy post su take prisne pravidla pre navratovku alebo tam je to volnejsie? Ak by som sa aspon na obed mohla uz normalnejsie najest (zdravy vegetriansky obed), bolo by to ok. Stravujem sa inac zdravo, nejem cukor ani muku, meso obcas.Mojim problemom dlhe roky pocas toho kojenia bolo velmi caste jedenie, ale posledny polrok sa snazim jest pravidelne. Budem vam velmi vdacna za kazdu pomocnu radu, vazim si toho ako ochotne odpovedate na vsetky otazky.

PříspěvekNapsal: úte bře 05, 2013 8:31 am 

Ahoj na BORELIOZU platí bud půst nebo celkové obnovení imunity. Já popíši první řešení: Jsem na konci 21 denního půstu (uprvníhopůstujsem nezvládl návratovku) a všechny příznaky pominuly. Volal jsem v průběhu panu Jardovi a byl jsem docela zoufalý (napíši ohledně konzultace). mezi příznaky jsem měl- křeče do do hlavy-přez krční páteř, bolesti krční páteře, záškuby, v ranném stádiu silné noční pocení, dále se přidávaly bolesti kloubů- velikých i malých, neustálé smrkání, bolest na pravé lopatce, ztuhlý zátylek, ofouklá šíje, krátkodobá pamět v čudu, ranní rychlé bušení, záněty očí a podobně.
nyní uvedu průběh průběh půstu:
dny datum spánek poznámky váha
01 13.02 ??-3:40/9h špatný spánek, kašel,krční páteř bolí, pití destilka 2,5l destil. vody 90
02 14.02 19:10-3:30 kašel, bolest ledvin, křeče v hlavě,klouby, 3,5l destil. vody 89,5
03 15.02 22:00-3:15 nemohl jsem usnout, křeče v hlavě, bolest mírnější ledviny a klouby, stolice krev, 3,5l 89
04 16.02 19:00-6:00 křeče v míše, stolice světlejší, ůstup bolestí v ledvinách a kloubů, stolice žádná, doma úklid 4l 88,5
05 17.02 22:00-2:00 křeče v míše, špatný spánek-převalování, procházka 1h- smrkání, stolice-bilis, doma úklid 4,5l 88
06 18.02 19:30-4:20 křeče v míše, v půli noce tvrdý spánek,kašel, bušení srdce 4,5l 87,5
07 19.02 19:30-3:10 křeče v míše, kašel, únava, stolice-bilis, 4,5-5l 87
08 20.02 19:00-2:00 křeče v míše, bušení, pohyblivá perostatika, 4,5-5l stále špatný spánek, zapomínání-zblblý 86,5
09 21.02 19:30-2:30 křeče v hlavě, bušení, plynatost, 4,5l, špatný spánek, 86
10 22.02 20:00-4:20 křeče v hlavě, bušení, plynatost, špatný spánek ale lepší, 4l 85,5
11 23.02 19:00-4:00 křeče v hlavě, bušení,plynatost, špatný spánek ale lepší, 4l, procházka 6km praha 85
12 24.02 18:00-6:00 křeče přestaly, tvrdý spánek, bušení, plynatost, tmavší moč, stolice provazovitá dlouhá 4,5 84,5
13 25.02 19:00-4:00 křeče opět, plynatost, špatný spánek-děsy, 4,5l 84
14 26.02 20:00-3:30 plynatost, lepší spánek-bez probuzení, 4,5l 83,5
15 27.02 21:00-4:10 plynatost, trošku křeč, spánek dobrý docela, ráno vykašlávání 4,5-5l 83
16 28.02 21:-3:00 plynatost, bušení, spánek ok, trochu kašel 4,5-5l 82,5
17 01.03 19:30-4:00 plynatost, trochu kašel, dobrý spánek, 4,5-5l 82
18 02.03 20:00-6:00 plynatost, ráno drobná stolice, drobný zánět-smrkání, večer stolice-blis, 5l 81,5
19 03.03 19:30-0:30 plynatost, ráno drobná stolice-blis, kašel, sny o indiánech a broucích motýlech:-) 5l 81
20 04.03 20:00-4:20 drobná plynatost, pln elánu, již dobrý spánek, odpo výrazná stolice, večer drobná, 5l, práce na zahradě 80,5
21 05.03 19:45:3:30 drobná plynatost, energie, normální plné sny, drobounké odkašlávání 80

Pil jsem pouze destilku a je to velmi výrazný rozdíl. Vodu jsem si později i zmražoval. To je opravdu chutné. V průběhu různé nemoci odezněly, objevovalal si i krvavá stolice, různé drobné záněty z nosu, velmi výrazné vylučování žluče, střeva vyprodukovala i protáhlý stolicový útvar /zanesené záhyby). ke konci půstu jsem již na jídlo téměř nemyslel, chopil se práce a kupodivu jsem byl v pohodě, nepotil jsem se také.
Nyní návratovka....ta bude klíčová. Budu jíst napařené rajčata a postupně přidávat papriku, salát, mrkev, možná květák či napař. klíčky- zde ještě nevím ale jaké...možná někdo poradí. Návratovku opět popíši.

PříspěvekNapsal: úte bře 05, 2013 9:31 pm 

Držím palce, aby to byla pravda. A čumím jak puk. Jsem trochu skeptický, ale přeji Vám to. Přeji aby to fungovalo.

PříspěvekNapsal: úte bře 05, 2013 11:08 pm 

misaxxx píše:
Ahoj na BORELIOZU platí bud půst nebo celkové obnovení imunity. Já popíši první řešení: Jsem na konci 21 denního půstu (uprvníhopůstujsem nezvládl návratovku) a všechny příznaky pominuly. Volal jsem v průběhu panu Jardovi a byl jsem docela zoufalý (napíši ohledně konzultace). ..........
........................
Budu jíst napařené rajčata a postupně přidávat papriku, salát, mrkev, možná květák či napař. klíčky- zde ještě nevím ale jaké...možná někdo poradí. Návratovku opět popíši.

GRATULUJU.
Skoda, zes nepsal prubezne, tedy mozna mi to uniklo. Dela to dojem, ze jsi nedelal klystyry. Aspon znamy co neji tretinu roku tvrdil ze mimo jine pomahaji na to buseni srdce co uvadis a urcite by pomohly i na plynatost. Ja jsem vetsinou pred zacatkem pustu delal sanku, aby mi toho ve strevech zbytecne moc nehnilo. Na zacatku pises, ze na boreliozu plati pust nebo obnoveni imunity. Myslim, ze pust je nejlepsi zpusob jak imunitu obnovit. Zkratka nechat telo na pokoji a ono uz vi jak se dat dohromady.

PříspěvekNapsal: stř bře 06, 2013 8:34 am 

Ahoj, tak nepsal jsem průběžně. na to je potřeba mít klid a spíš jsem vůbec krom práce se vyhýbal čemukoliv. Televize žádná, rozhlas, obchody, prostě nic...jenom z práce domů, tak třebas úklid místností, pozdějí práce na zahradě.
Klystýr jsem si nedělal. měl jsem s tím špatné zkušenosti....Zjistil jsem že po každém klystýru je nutné dělat převařování vaku a trubiček atd a stejně sem tam nějaký microb tam zůstane...mam také pocit že mě to spíše nepomohlo a možná i trošku poškodilo. bez klystýru je to nenásilné. (pozor klystýr jinak nezavrhuji, ale já jsem líny se o ty věci starat a jsem tak trochu staročech a náturově sedlák..či selský rozum).

Musím říci, že destilka má tu výhodu, že když jsem si asi po 9-10 dnu začal mnout žaludek a s třeva tak druhý den nebo další se mne spustila čistíci stolice. A řekl bych že destilka vlezla do střev (tedy vylezla) nikoliv přez močák. Ono tělo ví jak co kam pustit.

Jinak s tou návratovkou, rozhodl jsem si trošku zdvihnout sebevědomí a očistu asi o 3-4dny to ještě protáhnu. Chtěl bych si udělat napařenou zeleninu normálně k obědu a v práci není kdy/jak (v kanclu minikuchynku s plotnou nemáme)... tak to musím nechat na víkend..Takže návratovka se bude konat asi až v sobotu neděli.

PříspěvekNapsal: sob bře 09, 2013 2:58 pm 

Příjemný den, prosím, pokud někdo držíte deseti a více denní očistu podle Petera Glickmana ( původní metoda vyvinutá a publikovaná Stanley Burroughsem roku 1976 pod názvem Master Cleanse ), nahlédněte do vlákna " Půst Master Cleanse....aneb popíjení citronády " , můžeme se vzájemně podpořit \":-)\". Děkuji, Dag.

PříspěvekNapsal: sob bře 09, 2013 5:44 pm 

Nevím proč by se měl vak na klystýr převařovat, byla v něm jen voda. Podle mě je zbytečný převařovat i hadičku, já jí jen opláchnu teplou vodou, příp. mejdlem.
Teď jsem ve třetím dnu, jsem zvědavej jak dlouho vydržím. Minule se po devátý den najednou dostavil hrozný hlad, tak jsem ukončil předčasně. Snad to tak tentokrát nebude, piju dobrou vodu která má minimum minerálů a snažím se hýbat co nejméně.

PříspěvekNapsal: pon bře 11, 2013 8:12 am 

Časem i ve vaku, v záhybech, v hadičce atd se ve vodě začnou množit plísně i microby. je potřeba každý den převařovat vařící vodou všechno. I časem když si vezmeš sopuravičku do gruntu tak ti zůstane ve vodě pěkná usazenina. Voda která je více jak 24hodin stará má již v sobě spousty zárodků. Dělej ale jak uznáš za vhodné, je to tvé zdraví. Půst na minerální vodě natož balené, také není půst. Právě protože používáš mineralizované vody, musiš dost bojovat s hladem. Hýbe se ti žaludek. U destilky to je naprostá pohoda:-))). Užij si to:-))...každý procesy omylu musí projít sám.(respektive nemusel by...ale to je již jiný problém).

Já půst prodloužil na 24dnů a nyní jsem ve třetím dnu návratovky. Jenom napařené rajčata (jenom)...a jaká to je dobrota. Zjistil jsem, že není moc dobré kombinovat různé druhy (lahvová, kulatá). Slupka jde stáhnut z každých jinak za různou dobu. Testuji každých 15sekund jestli již je v prstech pohyblivá...Okamžitě jak to zjistím hned sundávám z napařováku a sloupnu. Čekat až rajče praskne to je myslím příliš pozdě- je to poznat i na energii kterou tělu dodá. Zatím mne stačí jedna hrst denně.

PříspěvekNapsal: pon bře 11, 2013 5:41 pm 

misaxxx píše:
Časem i ve vaku, v záhybech, v hadičce atd se ve vodě začnou množit plísně i microby. je potřeba každý den převařovat vařící vodou všechno. I časem když si vezmeš sopuravičku do gruntu tak ti zůstane ve vodě pěkná usazenina. Voda která je více jak 24hodin stará má již v sobě spousty zárodků. Dělej ale jak uznáš za vhodné, je to tvé zdraví. Půst na minerální vodě natož balené, také není půst. Právě protože používáš mineralizované vody, musiš dost bojovat s hladem. Hýbe se ti žaludek. U destilky to je naprostá pohoda:-))). Užij si to:-))...každý procesy omylu musí projít sám.(respektive nemusel by...ale to je již jiný problém).

Já půst prodloužil na 24dnů a nyní jsem ve třetím dnu návratovky. Jenom napařené rajčata (jenom)...a jaká to je dobrota. Zjistil jsem, že není moc dobré kombinovat různé druhy (lahvová, kulatá). Slupka jde stáhnut z každých jinak za různou dobu. Testuji každých 15sekund jestli již je v prstech pohyblivá...Okamžitě jak to zjistím hned sundávám z napařováku a sloupnu. Čekat až rajče praskne to je myslím příliš pozdě- je to poznat i na energii kterou tělu dodá. Zatím mne stačí jedna hrst denně.

To by se to nesmělo převařovat po použití, ale hned před, jinak tam voda stejně zůstane a budou se v ní množit bakterie. Když už, tak asi stačí propláchnout vařící vodou před použitím.
A Dobrá voda má právě nejmíň minerálů, i když jí snad řadí mezi minerálky. Předtím jsem pil balenou vodu z Lídlu Saguaro a ta má skoro 10x víc vápníku. Každopádně nejvíc vápníku bych měl u vody z kohoutku. Destilka nejde moc snadno koupit, jinak bych jí koupil.

A minule jsem od 4tého dne(stejně jako teď) hlad skoro nepociťoval, ale od 8mý den silný a 9tý den příšernej. Takže to s vodou nesouvisí, to by nepřišlo tak najednou po dnech bez hladu. A mám dojem že to vždy bylo po dlouhé chůzi, asi jsem tělo moc zatížil, teď se hejbat nebudu.

PříspěvekNapsal: úte bře 12, 2013 8:05 am 

Samozřejmě že se vak vyvařuje hned po použití....zbytek si domysli tak jak jsem psal.
Hlad s umírněným pohybem nesouvisí...ja chodil denně 6-10km....
Jestli chceš mohu ti destilku prodat litr za 12kč. minim odběr 10litrů...Nebo půjčit destilátor/vratná záloha 5000Kč.
Nebo si destilátor udělej...je to jednoduché-

PříspěvekNapsal: úte bře 12, 2013 8:12 am 

To by se to nesmělo převařovat po použití, ale hned před, jinak tam voda stejně zůstane a budou se v ní množit bakterie. Když už, tak asi stačí propláchnout vařící vodou před použitím.

Já nepřevařuji nic, mám přes rok stejný irigátor a v pohodě:). Po použití tam nechám chvíli napuštěný ocet a plíseň neexistuje;).

PříspěvekNapsal: úte bře 12, 2013 10:08 am 

Já jsem vyvařoval hned po použití a nechál vše vykapat, otevřel kohouty, odpojil hadici a podobně. Dělal jsem i tak, když se mi nezdála kvalita před použitím. Určitě jsem to propláchl jablečným octem a poté destilkou. Pak do vaku lil destilovanou vodu, nebo mix destilky s přísadami. Doufám, že všem to je již dostatečné vysvětlení ohledně klystýru, a že při půstu dělat klystýr je zbytečné. jak jsem psal je to vaše zdraví... Dělejte si to jak chcete:-)

PříspěvekNapsal: úte bře 12, 2013 5:08 pm 

[quote="misaxxx":1j92akre]Samozřejmě že se vak vyvařuje hned po použití....zbytek si domysli tak jak jsem psal.
Hlad s umírněným pohybem nesouvisí...ja chodil denně 6-10km....
Jestli chceš mohu ti destilku prodat litr za 12kč. minim odběr 10litrů...Nebo půjčit destilátor/vratná záloha 5000Kč.
Nebo si destilátor udělej...je to jednoduché-

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 147  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]