erikaa píše:
Měla jsem minulý rok, touhle dobou, dost podobný problém, když jsem začala užívat chlorellu a přešla jsem na ovozel saláty apod., vylezlo mi akné na bradě a krku jaké jsem v neměla ani v pubertě, hnus. Vlivem u mě byla hlavně hormonální nerovnováha, jelikož po vysazení antikoncepce si tělo moc nevědělo rady a měla jsem i nepravidelnou menstruaci. Časem to všechno odeznělo a teď je to naštěstí v pohodě. Jinak občas se mi zhorší pleť vždycky přes léto, kdy se člověk furt potí, a pak trochu i na podzim, což znamená, že mám furt zasviněné tělo nějakým bordelem... takže hlavně čistit a čistit. O akné na krku jsem kdysi někde četla, že má souvislost právě s těmi hormony
OndraN píše:
Já jsem taky bojoval s akné celý život. Rapidně se mi to zhoršilo při změně stravy na vitariánskou, ale po čase se to zase vrátilo do normálu. Další zhoršení nastalo po vyvolání masívnější detoxikace při UT. To trvalo asi dva měsíce, potom zase návrat k normálu. Definitivně jsem se toho zbavil od té doby, co jsem si začal místa výskytu potírat směsí uriny a jabl. octa (+díl octa na dva díly uriny). Aplikace samotné uriny byla bez výsledku. Dělám to ráno a večer, ani to neomývám, docela příjemně to voní a rychle se to bezezbytku vstřebá. Pleť se během měsíce vyhladila a vyhojila. Postupně mizí flíčky a zmenšují se takové ty bouličky. Nevím, jestli to bude fungovat na každého, ale na mě to mělo přímo zázračný účinek
Díky za reakce, to s tím jablečným octem vyzkouším, zní to zajímavě, doposud jsem omývala pouze urinou.
Nicméně si spíše myslím, že je to právě kvůli hormonální nerovnováze, vysledovala jsem si sníženou funkci štítné žlázy, takže srovnávám jódem, selenem, taky Béčka na nadledvinky, užívám kotvičník na srovnání hormónů, nicméně mám pocit, že se to právě poslední dobou spíše zhoršuje, tak jsem z toho trochu v rozpacích, jinak mám za sebou asi 5 jaterních očist, asi 4x šanka, nespočet klystýrů urinou, trojčátko atd., dobu kdy došlo k výraznému zlepšení pleti jsem zažila, ale teď se to zase zhoršuje a zhoršuje a já nevím čím. Fakt děsný. Čím víc mám pocit, že žiju zdravěji, psychika v pohodě, celkem dobře se cítím, tím víc se mi horší pleť. Dělají se mi takový nepříjemný boláky hlavně na krku. Nikdy jsem to nezažila. Takže furt bádám a zkouším, čím to může být. Snad je to jen ňáký přechodný období. Každopádně díky Pavluša