Deane píše:
Tak kafe mi ROH nedalo ale na tie liečebné pobyty na Jalte a v Jugoške letecky na 14 dní za 900 Kčs sa nedá zabudnúť. A to som na Jalte takmer po papuli dostal od policajta keď som okolo krku jeho ženu v noci po ulici viedol, len keď som mu povedal že my šachťóri tak sa neodvážil. A samozrejme som sa posadil za stôl kde sa konala jaltská konferencia aj keď nám to zakázali. No nedalo mi keď pán Jardo to ROH spomenul.
Byla to nádherně absurdní doba, na kterou s nostalgií vzpomínám a to řeknu klidně bez obalu i jako podnikatel a tedy vlastně kapitalista-vykořisťovatel. Všeobjímající náruč strany se byla kupodivu schopna postarat i o své staré občany, nikdo nebyl vyčůraným exekutorem cíleně připraven o střechu nad hlavou, cikán kupodivu musel dělat, protože musel dělat každý a kdo měl trochu fištróna, mohl si dopřát prakticky všechno co k relativně pohodlnému životu potřeboval, akorát nesměl systém pomlouvat veřejně. Dnes je doba zase absurdní jinak, ale malinko je to postavené na hlavu. Jako majitel firmy jsem nejvykořistěnějším člověkem v systému, který má pouze povinnosti a práva mají všichni, kterým dávám na chleba. Ti co pracují jsou za svoji snahu pokutováni systémem nepochopitelných daní a ti co nepracují, znásilňují, kradou a vraždí mají lidská práva a nárok na slušný život, no není to na hlavu, jeden by ze zoufalství i řekl "Zlatý komunisti".