Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je úte říj 01, 2024 1:36 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4039 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143 ... 270  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Očista jater
PříspěvekNapsal: sob bře 02, 2013 9:09 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28372
Bydliště: Poděbrady
George7 píše:
Díky za odpovědi.
Epsomskou sůl v lékárnách neměli, tak jsem to koupil tady, bylo to v plastové lahvi, na které není ten chemický vzorec uvedený, tak snad je to ono.
http://www.fichema.cz/siran-horecnaty-h ... p-732.html
Můžu to v té plastové lahvi skladovat po delší dobu?

A ještě jeden dotaz. Chlorid hořečnatý, který doporučuje Jarda na denní doplňování hořčíku je tohle?
http://www.fichema.cz/chlorid-horecnaty ... p-907.html
Není tam uvedeno použití, ale když je to kvalita pharma, tak snad je to určeno k požívání, nebo ne?
A přibližně jaké množství je potřeba na měsíc? Vím, že u každého jinak, ale aspoň řádově, abych věděl, kolik toho objednat.
Případně nějaký jiný zdroj, kde je to možné zakoupit za rozumnou cenu?
Děkuji za odpověď.

No, na vnitřní aplikace by mělo jít pokud možno o slušnou kvalitu, ale asi si tím uškodit nemůžete, jinak množství hořčíku je idividuální, ovšem při teoretické maximální denní dávce cca 10 g si to můžete propočítat, více většina lidí nevydrží, to by jste muselo mít deficit jak hrom.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Očista jater
PříspěvekNapsal: sob bře 02, 2013 9:15 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28372
Bydliště: Poděbrady
[quote="mirrinda":k919jwg6]Zdravím pane Jardo,
ve svých 35 mám dnes za sebou 4. očistu, která byla po roční pauze. Protože jsem se domnívala, když při 3. očistě nic nevycházelo, že už je vše ok. Ale nějak mně to nedalo a zkusila to po 4. a to byl už lepší výsledek. \":-)\"
Chci se zeptat, proč mě vždy po očistě píchá, bolí na té právé straně a taky mám pocit, že mě pálí a natékají oči.
Vím, že

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Očista jater
PříspěvekNapsal: sob bře 02, 2013 9:19 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28372
Bydliště: Poděbrady
[quote="solimator":8tg4sm04]Dobrý večer, tak přidám moje zkušenosti a poznatky z mé první očisty jater.
Včera jsem od rána popíjel jablečnou šťávu doma lisovanou do 14hodin - cca 1,5litru. Den předtím jablka a večer zelenina.
Od 14.hodiny jen voda - cca 3,5litru
V 18hod. epsomka a trošičku javorového sirupu. Ta hořká sůl je opravdu moc hořká, bleee...
Ve 20hod. druhá várka soli.Ve 20.20 první stolice, 20.40 druhá a 21.15 třetí - většinou tuhá stolice vyplavená řídkou.
Ve 22hod. olej s grepovou šťávou a hned ulehnutí na pravý bok s lahví teplé vody na játrech. Jak jsem usínal, tak jsem cítil na játrech tlaky, takové jakoby tiky, ale vše absolutně bez bolesti!
Ve 24hod. špinavá a řídká stolice. Bez kamínků barva žluto tmavá. Pak jsem opět usnul.
Asi ve 3hodiny ráno další výstřik do záchodu bez kamínků, barva do žluto tmava.
V 6hod. ráno třetí dávka soli a za půl hodiny 2dcl vody, za 15minut opět 2dcl vody a za dalších 15minut cca 3dcl vody. Pak jsem byl dvakrát na záchodě. Byly to takové tmavé kousky jakoby bahna tmavozelené barvy po stranách záchodu a na hladině plavalo
takové vláknité smetí, ale kamínky žádné.
V 8hod. ráno poslední dávka soli a za 25minut hodně vody v rychlém sledu za sebou. Ve stolici bylo stále takové to tmavé bahno a na hladině malinkaté zelené a velmi měké kousky. V poslední špinavé stolici se objevil měký kousek barvy hrášku a velikosti do 5mm, ale byl také měký, jako modelína, pak už ze mně šla jen voda...
V 10hod. půl litru mrkvové šťávy,
V 11hod. banán a za půl hodinky vařená rýže. Pak jsem popíjel vodu. Jinak jsem se cítil od rána celkem v pohodě. Trochu zesláblý a malátný, ale v pohodě. Ve 14hodin jsem usnul na hodinku a zbudil jsem se v plné síle a pohodě! Asi do 16.hodiny se ještě sem tam objevila stolice. Jen voda. V 16.30 jsem vypil 2dcl domácího kefíru z tybetské houbičky a pak jsem se vydal na svižnou procházku do lesa...
V 18hod. večeře jen mrkev a trochu kysaného zelí. Je mi FAJN!

Ještě dodám, že celému tomuto konání předcházelo asi roční pití vody s chloridem hořečnatým cca 2,5g denně, tak kamínky možná změkly. 14 dní před očistou jater urinové klistýry a výplachy nosní dutiny a žaludku.

Závěrem: Vše proběhlo v pohodě! Jediné co mi bolelo, nebo spíše pálilo byl podrážděný konečník. Uvidíme za čtrnáct dní, jak dopadne další očista. Dám vědět. Zatím to mohu dle vlastní zkušenosti všem DOPORUČIT! Ničeho se nebojte, i když se musím přiznat, že jsem se také obával velké bolesti, až budou kamínky opoštět

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Očista jater
PříspěvekNapsal: sob bře 02, 2013 9:23 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28372
Bydliště: Poděbrady
NOWOCAYN_2 píše:
Idem si dnes robit (asi) osmu ocistu pecene.... Chcem zvysit davky vsetkeho o 1,5 nasobok (ako sa pise v navode), no nie je tam napisane, ci mamo 1,5 nasobok zvysit aj mnozstvo vody, v ktorej ma byt rozpustena epsomska sol.... Totiz ked zvysim aj mnozstvo vody, koncentracia zostane rovnaka, len objem bude vacsi. Ak nezvysim objem vody, koncentracia bude vyssia. O co teda ide ? O zvacsenie objemu roztoku pri zachovani rovnakej koncentracii epsomskej soli vo vode, alebo o zvysenie koncentracie epsomskej soli v takom istom mmozstve vody (720ml). Ci tych 90g (60g x 1,5) epsomskej soli mam rozpustit v 1080ml vody (720ml x 1,5) ?
Dakujem za odpoved.

edit (12.02.) : Mám za sebou ôsmu očistu pečene. Nakoniec som 1,5 násobne zvýšil, čo sa epsomskej soli týka, len množstvo tej soli. Množstvo vody som nechal rovnaké - 720ml.
Kamienky boli najprv hlavne veľmi tmavé (niektoré aj 8mm približne), trošku piesku, a hlavne na začiatku s čiernymi kamienkami sýto zelená farba (ako špenát) "vody", ktorá zo mňa vyšla. Potom nasledovalo pár malých svetlozelených a svetlohnedých kamienkov.
Musím ale povedať, že posledné očisty sa mi robia zle... Ked si dám 250ml citronovej šťavy spolu s 250ml olivového oleja, tak za takú hodinu a pol, dve hodiny.... je mi ZLE.... a to až tak, že už posledných 3 krát (6.,7.,8. očista) som musel ísť na WC s veľkou sklenenou miskou (ktorú používam na výplach žalúdka) na WC, sadol si na misu, rýchlo dychčal (prišlo to samo od seba), potili sa mi dlane a trpla tvár... Proste čisto stav pred samovoľným zvracaním niečoho, čoho sa chce žalúdok zbaviť... Ale aj tento krát to bol len "planý poplach", a prešlo to... No, je to veľmi nepríjemné. Za tie kamienky to ale STOJI \":!:\" \":!:\" \":!:\" .... Je síce pravda, že túto očistu som nespal do tretej rána (stále som cítil, akoby v žalúdku niečo bolo), ale... stojí to za to.
Ale - asi by som mal dať menej citronovej šťavy a olivového oleja, že ? ... Možno tak 150 + 150ml ? (prosím si na to odpoved od niekoho) 500ml (250ml + 250ml) je na mňa už veľa.... Dal som si to posledné tri očisty, a každý krát z nich mi trebalo zvracať (planý poplach)... Ked si spojím tú bolesť žalúdka počas posledných troch očísť pečene + neustále umývanie si konečníka po aj 10-15 krát uskutočňujúcom "vyprázdňovaní" počas očisty, plus krémovanie... a viditeľné schudnutie (je to sranda, ale je to tak) + "obetovanie" dvoch dní..... tak je to vcelku dosť OBET, hlavne, ked jedna očista nestačí, a určite ani DESAT, a treba to niekoľkokrát ročne opakovať celý život..... Ale ako som povedal, stojí to za to....

Ono nejde ani o jedno, většinou ta dávka bohatě stačí, ale pokud by někdo průjem nedostal, může přidat jak objem při stejné koncentraci, tak koncentraci s nižším objemem vody, což patrně lépe otočí osmózu střeva a průjem navodí rychleji.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Očista jater
PříspěvekNapsal: sob bře 02, 2013 9:26 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28372
Bydliště: Poděbrady
Elivita píše:
Tak se také musím pochlubit - moje první nadílka ( je mi 34 let ).( Není tam vše, ještě bylo dost "písku", ale to bych nevylovila ani nespočítala ) Stránky pročítám už nějakou tu dobu a moc děkuji pane Zajíčku, že jste je založil, neméně za nesmírnou trpělivost a velice cenné rady. Nejvíc se pak člověk poučí z chyb druhých, takže vlákna čtu od A do Z \":-)\" Očistu jsem provedla přesně podle návodu + 2 dny předem klystýry ( předtím 2X šanka -také podle Vašich stránek a super - zkoušela jsem předtím podle jiného návodu, ale nešlo to - vše šlo ven horem hlavně kvůli těm cvikům.. ale třeba časem je zkusím \":-)\" - vše proběhlo skvělě, kamínky odcházeli až po 10 hodině ráno druhý den. A teď má skvělou náladu, tak nevím, zda z očisty nebo že se to povedlo \":-)\"Nejhorší na to všem je úklid záchoda, tak jsem si pořídila šikovný bílý kbelík \":-)\"

Tak vidíte, není to tak obtížné a výsledek za to stojí. Určitě pokračujte až do celkového vyčištění, pak bude spokojenost naprostá.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Očista jater
PříspěvekNapsal: sob bře 02, 2013 9:32 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28372
Bydliště: Poděbrady
[quote="Leon":h3aq0cry]Pane Jardo, užívám od vás aminokyseliny taurin, lysin, karnitin. Po určité době je střídám. Taurin 1g denně, lysin 2g, při oslabení organismu, když hrozí útok herpesu tak krátkodobě asi 5g. Nemůže jejich pravidelné užívání nějak zatěžovat

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Očista jater
PříspěvekNapsal: sob bře 02, 2013 9:34 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28372
Bydliště: Poděbrady
LenkaF píše:
Dobrý den, chci se zeptat, zda je možné v případě, že neseženu epsomskou sůl, ji něčím nahradit. Děkuji

Tak někdy se používá i glauberova sůl, ale nic moc, navíc je uvedena na konci fóra v nabídce zboží a mohu vám ji poslat kolik chcete.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Očista jater
PříspěvekNapsal: sob bře 02, 2013 9:37 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28372
Bydliště: Poděbrady
morfeus píše:
Dobrý deň, už niekoľko rokov sa liečim na ulceróznu kolitídu. Na sono vyšetrení mi bolo zistené, že mám v žlčníku kameň o veľkosti 2 cm, rád by som vyskúšal očistnú kúru na vyplavenie kameňov, ale mám obavy, ako sa zachová hrubé črevo, nechcel by som si privodiť daľšie problémy. Viete mi nejako poradiť? Ďakujem \":-)\"

Tak velký kámen bych stejně raději pomalu rozpouštěl, což je zde uvedené, tak si postup dohledejte. Jinak na reakci střeva nelze postup nijak nastavit, každému se střevo vydráždí něčím jiným. Jde o "itidu", tedy za tím stojí nadledvinky, načtěte si vlákno o nadledvinkách a trochu na nich zapracujte.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Očista jater
PříspěvekNapsal: sob bře 02, 2013 9:40 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28372
Bydliště: Poděbrady
salvet píše:
mohol by prosim upresnit niekto informaciu:
- pise sa o.i. že ku kure budeme potrebovat -
•60 ml Epsomské soli - Magnesium Sulfate Heptahydrate - MgSO4 + 7H2O - koupíte v lékárně
- ja som kupil sol v prasku a teraz ma ruší údaj v ml - mililitroch... ?
- má to byt 60 gramov ?
- alebo nejaky roztok - v akom potom pomere ?
--- rychlej odpovedi by som bol velmi povdacny !!!
dakujem!!!

Prostě ji nasypete do kuchyňské odměrky na cukr, tedy nic složitého, a pokud dáte 60 g, tak se také nic nestane.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Očista jater
PříspěvekNapsal: sob bře 02, 2013 9:44 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28372
Bydliště: Poděbrady
jojo23 píše:
Zdravim.
Prvu ocistu pecene som robil dva tyzdne pred vianocami.vsetko slo ako po masle az na epsonku.Po vecernych a rannych davkach so mna nic neslo.Zacal som panikarit,s pocitom ze v crevach mam kopec svinstva,ktory nechce von.Brucho som mal nafuknute a ani klystir nepomahal,jedna davka dokonca uviazla vo mne a vysla az po pol hodine.Citil som sa mizerne (pH okolo 5.5).Pomohla az soda bikarbona po Jardovej rade Takze cele to skoncilo az okolo 17tej poobede.Konecne som pocitil ulavu (pH7.5).Sla zo mna zeleno-zlte bahno bez kamienkov.Pri predstave ze o dva tyzdne si to mam zopakovat som mal pochybnosti \":)\"
Lenze netreba sa vzdavat a vcera som sa pustil do druhej ocisty.Do druhej som vypil 3 litre jablkovej stavy,po epsonkach sa zasa nic nedialo.Nasledoval klystir a o jedenastej olej s grepom.Spal som celkom v pohode,aj ked som sa zoparkrat zobudil.Nijake cukanie jater som necitil,ako naposledy.Rano po epsomkach zasa nic,iba nafuknute brucho.Okolo 11tej po zopar klystiroch sa to pohlo,aj ked to neslo lahko.Iba take kvapkanie,ale vysledok za to stal.Bahno,zeleno-zlty sliz a kopec drobnych zelenych guliek mensich ako hrasok.
Posledne tri tyzdne si davam pred spanim 500mg magnezia,tak si myslim ,ze to zapchanie nie je koli nedostatku horciku.
Aj pri sankhe som mal pocit ze to nejde sifonom,iba take mierne tecenie.Premyslam,ze ci to tam nemam nejako upchate v crevach.

Nezkoumejte co je kde ucpané, prostě patrně vás svírá stres, musíte se uvolnit a půjde to samo, nakonec se vám vždy povede kůru zdárně dokončit, nebo ne.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Očista jater
PříspěvekNapsal: sob bře 02, 2013 9:47 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28372
Bydliště: Poděbrady
DavidKrakow píše:
Dobry vecer,

mam za sebou 2. ocistu jater a ani podruhe ze me nevysly kaminky...odstup od prvni 3 tydny
Pri prvni jsem videl mozna 2 zelene opravdu malinke hrasky a pri druhe byli ty malinke hrasky mozna 3...
Delam vse presne podle navodu.....
Co to znamena....ze by jatra byla zanesena tak hodne , ze to bude trvat treba vice pokusu , nez se objevi, uvolni vice kaminku..

Diky predem za odpoved

David

Toť otázka, nebo jste čistý a nic tam nemáte, prostě ještě jednou kůru zopakujte v ideálním termínu a pokud nebude ani potom nic, tak tam patrně nic není.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Očista jater
PříspěvekNapsal: sob bře 02, 2013 10:16 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28372
Bydliště: Poděbrady
petra j. píše:
Dysfunkce je když žlučník nereaguje na jídlo. Vyšetření se dělá na sono před a po jídle. Beru na to cholagol.

Pokud žlučník vylučuje žluč, neměl by to být problém.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Očista jater
PříspěvekNapsal: sob bře 02, 2013 10:18 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28372
Bydliště: Poděbrady
solimator píše:
Pro Jardu: Jardo, očistu jater provádím jednou za 14dní. Mám za sebou dvě. Mohu mezi tím udělat očistu střev Sankhapraksalanu? Jinak pravidelně dělám výplach žaludku, nosní dutiny a klistýry urinou... Děkuji za odpověď

Určitě ano v tom není problém.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Očista jater
PříspěvekNapsal: sob bře 02, 2013 10:21 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28372
Bydliště: Poděbrady
Dyny píše:
Dobrý den
Chtěla bych se zeptat co mohu použít místo jablečné šťávy a zda to vůbec bude pak tak účinné. Mým důvodem je alergie na jablka. Dále byl zminován med který také nemohu údajně kvůli alergii na pil (mám toho povícero včetně astmatu a s játry má problémy celá naše rodina). Předem mnohokrát děkuji za odpověď.

Projděte si vlákno, dají se užívat tablety s kyselinou, kterou obsahuje ta jablečná šťáva, http://search.seznam.cz/?q=malic+acid , ale nejsou zrovna levné.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Očista jater
PříspěvekNapsal: sob bře 02, 2013 11:12 pm 
Offline

Registrován: sob bře 02, 2013 10:35 pm
Příspěvky: 1
Zdravím všechny,
mám za sebou dnes velmi úspěšnou očistu jater a tak nějak mi nedá, abych se nepochlubil \":-)\"

historie mých očist od začátku roku:
1. nic nebylo
2. pár malých zelených "kamínků" 1-3mm (to bylo radosti \":-)\" a hlavně ten věčný pochybovač vevnitř měl před sebou jasný důkaz \":-)\"
3. pár desítek malých zelených "kamínků"
4. to už byly stovky (pár největších mělo k 5mm)
5. zase málo tak pár desítek
6. dnes - odhadem tak pár tisíc zelených a žlutých "kamínků" z toho tak stovka kolem 5mm a několik víc jak 1cm (zajímal mne taky celkový objem proto jsem si z nich nakonec udělal kuličku \":-)\" s průměrem 5cm - docela příjemný pocit, že už není součástí mého těla \":-)\"

Držím všem palce.

Vláďa


Přílohy:
Resize of WP_000233.jpg
Resize of WP_000233.jpg [ 29.86 KiB | Zobrazeno 6834 krát ]
Resize of WP_000235.jpg
Resize of WP_000235.jpg [ 39.64 KiB | Zobrazeno 6834 krát ]
Resize of WP_000246.jpg
Resize of WP_000246.jpg [ 38.14 KiB | Zobrazeno 6834 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4039 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143 ... 270  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz