Ahoj, poslední dobou se cítím tak mizerně ( mohu si za to sama: nehodnotná strava pouze na jednoduchých sacharidech, kávě... moc práce, málo spánku...), že jsem opět dozrála k ráznému řešení. O svém stavu a rozhodnutí s ním něco udělat jsem mluvila s Jardou: zatím doporučil jeho testy včetně krevních. Testy bohužel prozrazují oprávněnost mých fyzických pocitů. Postupně jsem (během celého roku) k dnešnímu dni vysadila všechny léky: dle krkacího testu HCl v žaludku žádná, a to jsem snad 20 let užívala léky na její snížení !!! (tož se, jak vidno, povedlo dokonale
). Antidepresiva 25 let převysoké dávky, dnes konečně na 0 (pomohlo také přestěhování z velkého města na polosamotu do přírody). Intuitivně jsem zvolila začátek očisty na zítřejší den, s přípravou dnešní večer. Ještě nahlížím sem a s potěšením čtu, že doba je pro začátek půstu velmi vhodně načasovaná
. Už dříve jsem zakoupila knihu
Petera Glickmana ( původní
desetidenní očista těla, metoda vyvinutá a publikovaná
Stanley Burroughsem již roku 1976 pod názvem
Master Cleanse); po prostudování mně připadá rozumná, ani Jarda proti ní nemá výhrady; pouze výplachy slaným roztokem, pokud se dostane ze střev do ledvin, se mu nezdají: já vím... už dříve jsem jednou tuto metodu nezvládla a slaný roztok, místo aby pouze vymyl střeva, šel přes ledviny a bylo mně pěkně blbě... tak na to si dám pozor a pokud to tělo nezvládne, nahradím projímavým čajem i ráno ( osvědčené doporučení ). Tak. Vše do sebe logicky zapadá i s těmito mými oblíbenými stránkami, které stále pročítám, neb se pouštím pouze do věcí, kterým se snažím porozumět. A když následně pokládám za rozumné, což s Jardovou i Vaší pomocí tady funguje- DĚKUJI ♥ ! V knize i na internetu jsou diskuze a zkušenosti, které popisují průběh, problémy a jejich řešení během očisty, její prodloužení na 20 i více dnů atd., tedy se "v tom" necítím sama. Kdysi jsem také absolvovala 30ti denní očistu na zeleninových šťávách, ale bez gruntování střev. Přesto uvítám, pokud se někdo přidá a bude průběžně se svými zkušenostmi přispívat do tohoto vlákna. Držte mně palce, díky
, Dag.