248 píše:
Dobrý deň, p.Zajíček,
obraciam sa k Vám o radu, neviem už ako vychádzať s 3kolegyňami v práci, ktoré majú 68r.,66r. a 65r. (mne je 43r.), v súčasnosti som doma na maródke, dostala som silné depresie, momentálne je mi lepšie a uvažujem o návrate do zamestnania, ale je mi špatne, keď si predstavím, že sa mám znovu vrátiť ku starým kolegyniam, zatiaľ každá mladšia záujemkyňa o prácu pri nich nevydržala dlhšie ako 1rok a vypadá to tak, že zrejme do tejto práce sa nevrátim ani ja. Uvažujem o zmene zamestnania, ale práca ma baví a zaujíma, zrejme preto som v tejto práci vydržala 7 rokov. Zatiaľ som sa snažila samu seba presvedčiť, že ten problém mám so sebou ja, ale keď vidím, že všetky mladšie radšej odchádzajú ako by mali o svoju prácu a miesto s týmito kolegyňami bojovať. Takto nevidím iné riešenie ani pre seba. Moji nadriadení nemajú s nimi nejaký extra problém (a ak aj majú, nedávajú to najavo). S čím sa ja neviem vyrovnať, je ten pocit, že môžem takto na starosť dopadnúť aj ja a niekedy ak, by som mala možnosť si vybrať, tak si vyberiem radšej sa takejto nedôstojnej staroby nedožiť...
Tak dlouhodobé duševní vyčerpání vždy vede ke zdravotním problémům a pak není divu, že každý tři harpie raději opouští. Nepíšete sice v čem je problém, ale pokud vzájemě spolupracují, což je celkem normální, tak nevidím jiné obrany, než megadávky hořčíku a navození absolutního duševního klidu, což vyvede z míry skoro každého a pak by vám to mohlo fungovat, vy budete happy a ony v problému. Pokud jsou zvyklé vyhrávat podrýváním psychiky a nebude jim to fungovat, bude to podrývat psychiku jim.